Zlučenie hypotek

Ahojte Chcem sa poradiť ,,,, nájde sa tu niekto kto sa rozumie hypotekám ? Momentálne máme 2 jednu na byt a jednu na pozemok na ktorom už máme postavený dom ( bez hypoteky ) Avšak potrebujeme ešte nejake prostriedky na dokončenia a na vratenie požičky nehypotekárneho charakteru. Otázka je obidve hypotéky sú nízke. Tou 3 by sme radi zlúčili hypoteku za pozemok a nové prostriedky ktoré potrebujeme. Je možné zlúčiť obidve ? aj ked su na rozne nehnutelnosti ? Teda zobrať jeden väčší uver a s ním vyplatiť aj pozemok aj druhu nehnutelnosť ? ĎAkujem
Odpovedať
@shadow39 nie som špecialista na úvery, ale len z vlastnej skúsenosti si myslím, že by to malo ísť, podmienkou na vyšší úver ale bude, aby tie dve nehnuteľnosti, teda pozemok a ten dom mali reálne takú hodnotu aby ti po splatení tých dvoch úverov ostala ešte nejaká rezerva,ktorú potrebuješ, banky dávajú do 90% hodnoty nehnuteľnosti, my sme to riešili asi pred mesiacom, ale len s jednou nehnuteľnosťou, chceli sme prefinancovať úver v 1.ssp a zlúčiť s hypo v slsp, dom musel mať hodnotu ako tie dve úvery dohromady aj s tou rezervou. slsp teraz posiela znalca na ohodnotenie nehnuteľnosti zdarma, takže ak by to nevyšlo nemal by si platiť zan, neviem či som nejak pomohla, ale podla mna by sa to malo dať ak má tá nehnuteľnosť takú hodnotu akú ti treba
Odpovedať
Profilova fotka
Ano ide to, len si treba zvazit vyrocie fixacie, ak chcete tak mi napiste spravu, mozem sa na to kuknut .
Odpovedať
treba si dať oceniť dom a určite sa dá navýšiť a vyplatiť iné veci
Odpovedať
@shadow39 slovo zlúčenie by som nepoužil, lebo práve tento doslovný proces nie je možný - hypotéka sa skrátka nedá zlúčiť s inou, ale len vyplatiť :-D a to je v pohode - ak máš 2 menšie úvery, tak vziať jeden veľký, ktorých vyplatíš obe malé, navyše to môže byť aj suma, na krytie ktorej môže skutočne byť použitý len dom a ešte uspokojíš možno aj zvyšné potreby.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, odpoved je ano vasu poziadavku je mozne vyriesit :-) za predpokladu, ze splnate podmienky. Ak mate zaujem napiste mi a vysvetlim Vam cely proces.
Odpovedať
Profilova fotka
@shadow39 Odporúčam dať si urobiť znalecký posudok na ten postavený dom. Ak sa jedná ešte o rozostavaný dom, tak v ZP znalec nacení aj budúcu hodnotu toho domu a banka bude pri schvaľovaní tejto hypo vychádzať z tej budúcej hodnoty domu, tzn. hypo vie schváliť max. 80-90% hodnoty domu. Touto hypo viete splatiť obe hypo, ktoré teraz máte, tzn. aj tú na byt a aj tú na pozemok a zbytok hypo viete použiť na dokončenie domu. Je to úplne jednoduchý proces.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?