Životné kapitálové poistenie

Profilova fotka
Koľko platíte životné kapitálové poistenie a v ktorej poisťovni máte poistku? S priateľom kupujeme byt na hypo pre mladých a potrebujeme uzavrieť životko. Včera sme mali stretnutie s našou fin.por. a spravila nám nejaké návrhy a najlepší vychádza na nejakých 50 € mesačne. Mne sa to zdá ale byť strašne veľa.
Odpovedať
Je to dost,ale zalezi od toho aka je vyska uveru,splatnost...taktiez ci kolko sa ti z tych 50€ spori a kolko je poistenie,resp pripoistenia. Ja som si tiez bral uver na 60 000€ a mam zivotne poistenie za 22€/mes a to mi este nieco vratia,ked by sa mi nic nestalo. Musel by som to pozriet v tych papieroch ako to je presne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
k uveru vobec nepotrebujes uzatvarat ziadnu zivotku, je to iba dobrovolne, nie je to podmienka. Ale je to uzitocne z toho pohladu, ze zabezpecis rodinu ak nahodou.... Dobre si premyslite, ci vam treba kapitalovu. Ja som sa po dlhom vahani rozhodla iba pre cisto rizikovu a s klesajucou poistnou sumou, t.j. tak ako bude klesat uver, bude cca klesat aj poistna suma. Poviem priklad zo zivota... pred 10 rokmi uzatvorila osoba poistku na sumu 200.tis. Sk, na 40 rokov. Ved to boli velke peniaze v tej dobe... Plati sa cca 500€ rocne, a zrazu sa tych 200tis. Sk premenilo na 7tis.€, a sporit sa ma este dalsich 30 rokov. Teraz uz 7tis.€ nie je az taka velka suma ako kedysi, a co z nej bude o 30 rokov?
Odpovedať
Profilova fotka
Inak smťovka s klesajucou sumou na 50000€ víde na 4 €/mesiac...
Odpovedať
Ako pise dannyelle k uveru nepotrebujes zivotne a toboz nie kapitalove poistenie. A taktiez odporucam poistenie iba rizikove ale pozor porovnat cenu mesacneho poistneho pri klesajucej poistnej sume a pri fixnej poistnej sume niekde byva rozdiel iba minimalny. Ziadne sporenie ci investovanie, je to hlupost + so zmenami byvaju spojene nemale poplatky. Je potrebne si sadnut a prebrat ci by bolo keby jeden z manzelov zomrel pripadne nejaka trvala invalidita. Podla potrieb nastavit a obehat poistovne, ale zaroven porovnat poistne podmienky, t.j. VYLUKY z poistenia, limity plnenia a pod. @philos 50000 € za 4€ na mesiac? to by som chcel vidiet tie podmienky poistenia....poistovna nie je povinna plnit ak poisteny zomrie na: XY nasledkov, pripadne ak sa dodatocne zisti ze poisteny fajcil a zabije ho blesk tak poistovna neplni a odstupuje od poistenia bez nahrady poistneho. Z takej zmluvy clovek nikdy neuvidi ani cent.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless Je to bežné pripoistenie v AXA konkrétne produkt active life poistná suma sa vypláca pri smrti a je jedno ako zomrie. Prikladám printscreen s oficialnej AXA kalkulačky. Poistné podmienky nájdeš na: http://www.axa.sk/getattachment/ea63e...
Odpovedať
mam zivotne kapitalove poistenie v Alianz a platim 33€/mes. Ako pisu ostatni, k uveru to nepotrebujes, ale je to vyhoda. Ked sme s priatelom brali uver, dost zavazilo aj to, ze mal uzavrete zivotne poistenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@philos Toto poistenie sa mi k uveru na 20-30 rokov nezda zaujimave, prvych pat rokov splatis banke velmi malo (pri 30-rocnom uvere skoro nic) a poistna suma by uz bola po piatich rokoch polovicna. Nehovoriac o tom, ze o 10 rokov Ti skonci poistenie, a uver je nekryty. Taketo poistenie ma vyznam, ak ma niekto uver na cca 10 rokov. V tom pripade by sa vsak mozno oplatilo priplatit 75 centov/mes. za iny produkt, a klesanie poistnej sumy by bolo miernejsie a nevyzadovalo by navyse poistenie smrti s konstantnou poistou sumou (tak to vyzera v hore prilozenej kalkulacii). Minuly rok, ked som si vyberala poistku (prestudovala som poistne podmienky takmer vsetkych poistovni), sa mi zdala axa na prvy pohlad financne zaujimava, ale nakoniec nebola medzi favoritmi kvoli vylukam a vyhodam inych produktov, ktore boli financne velmi podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@evkaspa: smiem sa spytat ake poistenia si si vyskladala, a teda co sa ti v axe nepacilo? Zislo by sa mi poradit, kvoli comu by bolo vyhodnejsie sa dat poistit inde :-) @philos: ty si nejaky Axa-poradca ked mas hentaku paradnu kalkulacku?
Odpovedať
Profilova fotka
@evkaspa Viem o čom hovoríš riešim to tak že navýšim poistnú sumu o jednu pätinu v tomto prípade na 60000€, to znamená že keď sa začne splácať istina bude to akorát na 50 tich. @dannyelle mám také parádne kalkulačky od každej poisťovne:-) , axa však víde skoro vždy najlacnejšie (má lacnú rizikovku)
Odpovedať
Profilova fotka
@dannyelle Ja som si poistila smrt s konstantnou poistnou sumou (nebol velky rozdiel oproti klesajucej), invaliditu z akehokolvek dovodu (choroba aj uraz, nielen plnu a trvalu), kriticke choroby a trvale nasledky urazu. V Axe sa mi nepozdavalo to, co som uz vyssie spominala (vyluky pri niektorych rizikach, klesanie poistnej sumy, ziadne vyhody a malinky fin. rozdiel). Ak by si chcela, posli mi IP, ako mas vyskladane poistenie, na aku dobu a kolko zanho platis, prip. aj vysku a dobu splatnosti Tvojej hypo. Prezistim Ti, ci poznam nieco vyhodnejsie. Ak by sa mi nieco pozdavalo, dam Ti vediet.
Odpovedať
Profilova fotka
@philos, ako by si poradil poistit, ak beriem hypo na 50.tis., 20 rokov ak je plan splatit to co najskor, najviac vsak do 10 rokov? A nevies nahodou, ci sa niekde da poistit PN z dovodu tehotenstva(bez nutnosti hospitalizacie)? Zatial som to vsade videla vylucene. A nevies este, preco su z kritickych chorob vylucene vsetky zenske rakoviny?
Odpovedať
Profilova fotka
@dannyelle Tak začnem od konca: 1. Ženské choroby sú vo výluke u väčšiny poisťovní v pripostení vážnych chorôb. V niektorých poisťovniach existujú aj pripoistenia špecializované na takéto choroby - pripoistenie rakoviny (ING), alebo sa to dá vyriešiť osobitnou zmluvou napr. Eva plus (Amslico). 2. PN z dôvodu tehotenstva neplní žiadna poisťovňa, avšak je tu jeden produkt životného poistenia - Skoré uzdravenie (Kooperativa), ktoré vypláca 200 € pri narodení dieťaťa (Za tento "bonus" sa neplatí) 3. Teraz neviem či chceš pokryť iba smrť (úver) alebo kompletné životné poistenie s PN TN VCH...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@philos: 3) to neviem ani ja sama :-D
Odpovedať
Profilova fotka
No ... a som na tom rovnako :-D Ja viem, že pri hypo nie je povinné mať životko, ale ako sa vyjadril jeden pán tu na MS ... je to dobrá vec, keď je v správnej poisťovni, napasované presne na živ. situáciu atď. ... Ja mám 6-ročného syna, takže mne sa každopádne zíde. Mne sa stále tie sumy, čo sa platia mesačne, zdajú byť prehnané :-)
Odpovedať
Daj sa pojistit na smrt vo výške uveru:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@erikaah Nesmieš pozerať na sumy poistného. Musíš si určiť - prečo chceš poistenie, na akú sumu ho potrebuješ a čo očakávaš, že Ti v prípade niečoho má byť vyplatené. Je fajn mať lacnú poistku, za trebárs 20 eur mesačne. Ale príde k poistnej udalosti a zistíš, že tak toto mi poisťovňa neplní, toto mám vo výluke a pod. Takže 20 eur platíš úplne zbytočne. Kdežto tých 50 eur, môžeš mať oveľa lepšie investované a vyplácané všetko čo potrebuješ vykryť. Ako príklad dám IŽP môjho MM - je poistený na smrť až na 100tis. (pretože máme tak vysokú hypo), má kritické choroby (alzheimer v rodine), PN, dávku pri úraze, trvalé následky úrazu, trvalá invalidita - mesačné poistné platíme 92 eur mesačne (bolo by to menej, no má prirážku ako vodič a trvala som aj na zápise do poistnej zmluvy, že je rekreačný motorkár, aby sa nemohli vykrúcať keby niečo). Je to sakra suma, ale už sme mali nejaké poistné udalosti a musím poklopať, všetko OK vyplatené a fakt to stojí za to - človek spí oveľa pokojnejšie. Dokonca sme si museli hypo dofinancovať ešte 10tis. úverom a MM mi hovorí, že radšej nie, lebo čo ak si napr. zlomí nohu a nebude môcť zarábať - tak som mu povedala, že ak si zlomí nohu, tak jeho poistka nám ten úver vyplatí - čiže podľa mňa to treba. Samozrejme to ale nie je nikde podmienka hypotéky, že poistku mať musíš, nič nemusíš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?