Ziskanie hypo do konca roka 2017, szco

Dobry den, je nejaka moznost ziskat hypo do konca roka so statnou podporou pre mladych po starom? Situacia: szco, odvedena dan za rok 2016 nepostacujuca... Teda ci by sa to dalo nejak spatne urobit, ze by sa zobralo danove za rok 2017, tak ako ma byt... Aby som ziskal hypo este so statn. podporou pre mladych po starom...
Odpovedať
Profilova fotka
danove za rok 2017 podavas v 2018...
Odpovedať
@majkoj Ano, ale danove sa da urobit s predstihom (predbezne), dajme tomu este v decembri, samozrejme ze by bolo podane az v 2018...
Odpovedať
Profilova fotka
@11jano11 danove sa z predstihom urobit neda. Da sa zdokumentovat aktualny stav uctovnictva, ale to pravdepodobne banku zaujimat nebude.
Odpovedať
V banke si sa pýtal čo požadujú ako odklady? My sme ako SZČO dávali 2 obdobia+ aktuálne predbežnú uzávierku. Dá sa opraviť minulý rok, ale ak neboli príjmy postačujúce tak nebudú ani po oprave + pri vyššej daňovej povinnosti vyjdú aj penále od DU atď. Čiže treba sa opýtať v banke čo potrebujú.
Odpovedať
@mishkabb A v akej banke? keby pozadovali 2 danove obdobia, tak by to bolo ok...
Odpovedať
este by som poprosil o radu nejakeho hypo specialistu...
Odpovedať
Profilova fotka
@11jano11 Zatiaľ z bánk nemáme informácie o spôsobe posudzovania žiadostí o hypotéku s príspevkom pre mladých na konci r. 2017. Ministerstvo financií kvôli jednoznačnosti nároku na ŠPM môže od bánk žiadať schváliť hypotéky a podpísať úverové zmluvy do konca tohto roka. Takže s možnosťou podať žiadosť na konci decembra s daňovým priznaním za r. 2016 a v januári doložiť k otvorenej žiadosti aktuálny príjem z daňového priznania za r. 2017, radšej nekalkuluj.
Odpovedať
@11jano11 no od nas aj vo VUB aj v Sberbanke (teraz prima).
Odpovedať
@11jano11 všetko je postavené na tom, ako vyzerá daňové - je možné akceptovať aj stratu, ale len vtedy, ak si šiel do nej na základe odpisov... ak však príjmy nie sú ok, s tým nič neurobíš, lepšie je zháňať solidárneho spoludlžníka
Odpovedať
@ina_maklerka ja by som celkovo nekalkuloval nikdy s takýmto niečim - každé daňové je totiž možné ešte opraviť v zákonnej lehote, t.j. pokiaľ to by bol medziročne veľký nesúlad príjmov, asi by to neprešlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@11jano11 V predchádzajúcom príspevku som ako hypotekárny maklér správne odhadla, že k získaniu hypotéky s príspevkom pre mladých, bude potrebné podpísať úverové najneskôr do 31.12.2017. Nedá sa teda dodatočne doložiť k žiadosti príjem SZČO z DP za r. 2017, ktorý je preukázateľný v r. 2018. (V minulosti bol takýto postup možný) Ako 1. z bánk upravila proces spracovania žiadosti o hypotéky so ŠPM SLSP: Žiadosti o HUM (hypotekárne úvery mladým), ktoré nebudú do 31.12.2017 ukončené podpísaním zmluvy o úvere, budú automaticky expirované. Teda pokiaľ niekto práve teraz uvažuje nad získaním hypotéky s príspevkom pre mladých, musí podať žiadosť do banky čo najskôr.
Odpovedať
Profilova fotka
Doplním - do TB je možné podať žiadosť o hypo so ŠPM iba do 14.12. a podpísaná musí byť do 31.12. Ústne potvrdené mám v každej banke, že žiadosť o hypo so ŠPM musí byť do 31.12. vyriešená, tzn. podpísaná. @11jano11 nie, nie je možné spätne dokladovať príjem. Banka posudzuje žiadosť na základe terajších dokladov, nie budúcich.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@11jano11 predbežné daňové a výkazy sú pre banku nepodstatné, nie sú potvrdené DU a banka ich berie iba ako prehľad, nie ako preukazujúce terajší príjem. Preukazujú si síce dve zdaňovacie obdobia, ale banka posudzuje príjem z toho posledného. Predchádzajúce slúži znova iba ako prehľad, či je podnikanie úspešné, tzn. či tržby stúpajú/klesajú/stagnujú - tzn. aký je cca predpoklad budúceho vývoja podnikania.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?