Zamietnutie hypotéky vo Všeobecnej úverovej banke

Dobrý večer. Rada by som sa spýtala na Vaše skúsenosti so zamietnutím hypotéky. So snúbencom sme žiadali o hypotéku na kúpu pozemku vo výške 25.000 eur. Príjem sme mali 1100 eur. Hypotéku nám zamietli. Povedali nám len, že je to z interných dôvodov. Nič viac. Žiadne dlhy nemáme a ani nič nesplácame, všetko máme vyplatené. Nikomu sme nikdy neručili. Nevieme si vysvetliť, prečo nám ju zamietli a banka nám k tomu neposkytla žiadne stanovisko. Ako by ste postupovali?
Odpovedať
Profilova fotka
@cikitka18 išla by som do inej banky. Vo vúb veľmi radi zamietajú žiadosti o úvery.
Odpovedať
Zajtra ideme požiadať do inej banky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cikitka18 ak tam mate nejake ucty tak tie by som samozrejme zrusil a isiel do inej banky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cikitka18 my sme mali tiez vo vub problem a v slsp nam hned schvalili,,,takze prec odtial
Odpovedať
VUB preferuje svojich stalych klientov,my sme sa tam boli tiez pred 2rokmi pytat,katastrofa,nemaju záujem o noveho klienta...preč od tiaaaaaaaaaal
Odpovedať
@cikitka18 pokiaľ ste čistí ako ľalie, potom sú možné 3 dôvody: - vaši zamestnávatelia majú dlhodobé finančné problémy a neplatia odvody - pred x rokmi ste nesplatili nejaký úver - chceli ste ručiť pozemkom a banke sa to nepozdávalo, navyše, ak nedaj bože ešte znížili hodnotu pozemku - ak interný znalec ohodnotil pozemok pod 20.000 eur a vub dáva len 50% z toho, potom prakticky v zmysle interných pravidiel vám ani nemôže byť poskytnutý úver, lebo min. výška úveru je myslím 10.000 eur Rečiam na tému vub je taká, hentaká, tamtaká by som až tak neveril, lebo rovnaké problémy ako ty vo vub majú ľudia v každej banke...
Odpovedať
Mne napr VUB zamietla kvoli tomu, ze sa nevedeli dovolat zamestnavatelovi pri overovani prijmu. Na 4. krat sa podarilo. Nechapem preco ti nechcu povedat dovod zamietnutia. Je mozne ze zalezi od persony s ktorou v banke komunikujes.
Odpovedať
@tomascolt telefonuje sa len vtedy, ak sú nejaké pochybnosti, dnes je to skôr rarita.
Odpovedať
@finsluzby bolo mi povedane, ze ak pracujem v zahranici, potrebujem potvrdenie o prijme od zamestnavatele aj v pripade ze som niekolkorocny klient VUB-ky + prac. zmluvu. Zaroven si banka overovala udaje u zamestnavatela. Aspon ja som bol takyto pripad :)
Odpovedať
@tomascolt to je pravda, lebo ak robíš v zahraničí, tak banka si ťa nevie overiť cez našu sociálnu poisťovňu, ak robíš na slovensku, telefonuje sa fakt už teraz len v mimoriadnych prípadoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?