Zamestnanec banky

Profilova fotka
Prosim vas je tu niekto z vas zamestnanec banky? Potrebujem poradit ohladne hypo schvalili nam 2 tranze zatial nam dali jednu...druhu zamietli...potrebujem poradit s tabulkou v zmluve v ktorej sa nevyznam...poslala by som do ip ak sa niekto najde.Vdaka za pomoc
Odpovedať
@vilmuskaaa a ja jaaaj...to je presne ten problem.na ktory som sa banky ja pytal.asi pred mesiacom, kde mi pisali ze toto sa nemoze stat..ako vidim stal sa... nepustili ti druhu tranzu sviniari lebo podla nich som nieje v takej faze po prvej tranzi ako si oni predstavovali..urcite.od teba pytaju este cosi dorobit aby ti pustili dalsie prachy..ale ty predpokladam uz nemas z coho... vydokladuj to blockami a malo by to pomoct, ak.blocky nemas,zozen si ich...o aku banku sa jedna?
Odpovedať
Profilova fotka
Fúúha také niečo sa aj môže stať?
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko vacsina bank uz pochopila, ze sa z blockami obchoduje, takze ich neuznava :) a kontroluju pokrok na stavbe podla fotiek. A ak ten pokrok podla ich znalca nie je dostatocny, tranza nebude...
Odpovedať
@majkoj je to smutne...presne toto som sa ja pytal banky ked som si pytal hypo na dom a povedali mi ze gratuluju ale som prvy clovek ktory sa pyta na otazku, ze co ak ja vycerpam prvu tranzu..realne tam dam vsetky prachy a banka si povie ze nie bohuzial pokrok nestaci..co potom ked uz ani prachy nebudem mat, ani banka nechce dalsie pustit.. som im vysvetloval ze praca a material mozu byt aj za 50 euro ale aj za 250 euro a na fotkách ten pokrok nebude vidno..ako moj pripad..ja utopim v základoch 15k a oni mozno povedia to je maximalne tak 7k.. toto presne som sa s nimi hadal, kde mi 3 pracovnici v roznych pobockach povedali ze u nich sa take nestava a ze ma pochvaluju aku prespekulovanu otaztku som im dal...takze vidis..stava sa...su to svine kapitalisticke :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko pozor, pleties dve veci :) , ty hodnotis kolko si investoval, banka vzdy hodnoti za kolko by to predala. A to je sakra rozdiel. Banke je u prdele, ze ty zaklady urobis s B40, ked ty prestanes platit a ona za to nedostane viacej ako keby tam bola B25. To nema nic s kapatializmom.
Odpovedať
@majkoj ale nie..nepletiem...drbnuty kapitalizmus :) jasne chapem..ale je to nespravodlive... pretoze dom a nehnutelnost ma len taku hodnotu za kolko ju dokazes predat.. kolega minule v lukratívnej casti kde stoji pozemok jeho velkosti cca 80 000, poostavil dom v hodnote 120 000, dosiel znalec ohodnotil nehnutelnost na 350 000 euro..uz chcem vidiet cloveka ,ktory za ´´obycajny maly dom´´ da 350 000..takze tak to je to ohnodnocovanie bankou....ked sa im hodi tak su fotky, ak sa im nehodi zrazu prichadza ine... banku vyuzivat len ked musis..ak nemusis vôbec celu banku obchadzat..darmozraci len zarabaju na tvojej poctivosti
Odpovedať
@pluvko býva aj tak, že znalec ohodnotí nehnuteľnosť na menej ako stál stavebný materiál. Znalci majú svoje mantinely v rámci ktorých sa môžu pohybovať. A závisí od neho či sa prikloní k hornej, alebo k spodnej hranici.
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko co je na tom nespravodlive ? ked za tebou pride chlapik, ze potrebuje pozicat 1000€, lebo ide kupit bicykel za 300€ tak mu pozicias ? Vsak si zober bezucelovy uver a nikto ta kontrolovat nebude :) Ale to sa ti asi nebudu pacit uroky. To co tu opisujes, nie je vina banky, ale ludi. Banka za to nemoze, ze si idu polamat nohy za barak v BA a v Hornej Dolnej to nikto nekupi. Ano banky mi lezu na nervy, ale zrovna toto chapem :). A pri tych temach typu "kto ma blocky nazvys" sa im vobec nedivim.
Odpovedať
Tomu posudku za 350tis akosi neverim. Zatial som sa stretla len s podhodnotenim . Za socializmu by si ani tu prvu tranzu nedostal a material by si si musel bud ukradnut alebo cakacka dva roky na tehly. Obite . Lebo neomlatene boli na export. Kazda doba ma svoje. Pri stavani treba dobre nervy. A banky tiez nemam rada.
Odpovedať
@majkoj ved v pohode..mas pravdu..ale jednoduchsie je zhodit vinu na iného ako ju hladat u seba... bankeri nie su anjelici len vychcanci ktory tazia s potrieb a tuzob ostatných..nic ine... ani tie hypo nie su zazrak anjelsky sveta..prvých 5 rokov splacas uroky,,,to kebyze si sa rozhodolk zdrhnut inde do inej banky..kolotoc ten isty...nema konca..stale len splacas uroky...len stale niekomu inému.. banka by bola vtedy v poriadku kebyze sa riadila fer...zial nieje to tak...kolko ludi tolko chuti
Odpovedať
@ada32 tak neveril by som ani ja kebyze som ten znalecky posudok nevidel v ruke...no zial je to tak..kupis pozemok za 80 000 a za mesiac dva uz to je 100 000..aktualne uz to je hodnota 120 000 za 1000m2. cena materialu ide kazdou sekundou len hore ( vynimka technologie ktore sa moralne opotrebuvaju a aby ich predali daju nizsie ceny, vid napr tepelne cerpadla, klimatizacie a podobne )
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko ale cena nestupa koli bankam, ale ludom co to chcu silou mocou kupit :). Ja som staval na dedine, lebo to bolo jedine miesto kde som mal na pozemok. Chcel som blizsie k Zvolenu, ale tam ludia ceny vyhnali na 70-80€/m2. Ja som kupil po 15€/m2 a stale som presvedceny, ze to bola najlepsia investicia v zivote. Ale znalecky u mna je stale na menej ako som do baraku investoval. Lenze co ti pomoze, ked ti niekto v BA ohodnoti barak na 350k ? To su fiktivne peniaze. Keby si ho predal tak by si pravdepodobne na kupu dalsieho v rovnakej lokalite potreboval este viac.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vilmuskaaa posielam info do ip.
Odpovedať
@ada32 Nam znalec ohodnotil nehnutelnost na viac ako sme investovali. Sice to bolo "len" o nejakych 20k viac ale bolo. Potom si este banka urobila svoj rychly odhad a bol +- rovnaky. Vela nam tam urobila lokalita (5km od centra ZA, kompletna vybavenost - zdravotne stredisko + lekaren, skola, skolka, futbalovy stadion, ladove ihrisko, vlakove aj autobusove spojenie na hlavnej trase, takze mrte spojov, kupele Rajecke Teplice 8km......vsetko toto tam bolo popisane), takze sme mali vyrazne lepsi koeficient lokality. A presne o tom som sa vtedy aj bavil so znalcom, ze keby stal rovnaky dom v BA, tak bude ohodnoteny mozno aj na 2x tolko, a naopak keby stale niekde na lazoch, 40km od Ziliny, tak to nevyda ani na stavebny material. Vraj uz mal takeho klienta, ktory postavil obrovsky moderny dom, nabity technologiami niekde na lazoch, vrazil do toho cez 300k a znalecky bol ledva na 180k. Pomaly sa s nim vraj chcel sudit, aj ked mu vysvetloval, ze znalec to hodnoti celkovo a odhaduje za aku cenu by si to naslo kupcu, a nie kolko do toho niekto vrazil, presne ako pise @majkoj. A to, iba to, zaujima aj banku. Banke je u prdele, ze ma niekto zaklady 10m hlboko z betonu B40, zateplene 50cm EPS,....ked na to nenajde kupcu.
Odpovedať
... a možnože pozemky po 70-80euro ako píše @majkoj sa predávajú dodnes, ale na pozemku za 15euro/m2 už stojí postavený dom. Možno sa za takú cenu predá jeden dom raz za uhorský rok od niekoho, kto s manželkou dlhé roky makal v zahraničí a zvyšok zoberie ten za 15-20euro/m2. Ľudia u nás nemajú také príjmy, aby kupovali domy od určitej cenovej úrovni, tie sa budú predávať veľmi ťažko, bez ohľadu na to ako optimisticky to vidí znalec.
Odpovedať
@danculd pravda, mne v BA ohodnotil znalec pozemok a dom o 50% viac, nez som do toho investoval... a to bol posudok na nedokonceny dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd @pluvko @vilmuskaaa aby bolo jasne, ja teraz hram mudreho, ale pri financovani som spadol do rovnakej pasce a bol ukrutne nasraty :). Specialne, ked znalec zahlasil, "ale nemate barak v centre BA" :). Nastastie som to potom nejak poriesil a teraz sa na to pozeram triezvejsie.
Odpovedať
jasné, že záleží od samotnej lokality. ono práveže tá vie spraviť zázraky. horšie je, keď postavíte dom a banka vám ho ohodnotí na menej. to je podľa mňa väčší prúser
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?