Založenie rodičovského domu na kúpu pozemku a stavbu domu.

Ahojte, potrebujem info. Hľadala som v rôznych témach, no nič ohladne tohto som nenašla, poprípade poprosím link na danú tému. Chceli by sme založiť rodičovský dom, na kúpu pozemku a následne na výstavbu montovaného domu, viete mi povedať podrobnejšie info ako takéto niečo prebieha ? Treba najskôr najst pozemok, potom znalecky na dom, ktorý sa založi ? a dalej ? Bola by som rada za info od tých, ktorí takéto niečo riešili. Ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať
@miska64752 Riešil som podobné, rodičovský bol byt, nie dom. Trebalo znalecký na byt, naviac banka vyžadovala poistiť byt. Potom už len ísť s papiermi do banky, kde vlastník bytu musel popodpisovať papiere. Banka ti povie aké všetky papiere vyžaduje.
Odpovedať
@yogi83 ahaa okej a potom si tú ťarchu preniesol na nový dom ? môže sa to až po kolaudácii domu ?
Odpovedať
@miska64752 Nemusíš čakať na kolaudáciu. Pokiaľ hodnota stavby bude vyššia, ako hodnota úveru, môžete založiť danú stavbu a banka uvoľní pôvodne založenú nehnuteľnosť. My sme tiež tak spravili. Najprv sme založili byt. Pozemok sme už kúpili predtým. Keď bola stavba v štádiu, že bola strecha, okná, omietky, vnútorné rozvody, tak sme dom dali oceniť a spolu s pozemkom sme ho založili. Byt potom banka uvoľnila a predali sme ho. Z obdržaných peňazí dokončujeme dom.
Odpovedať
@chrobak7 no tak už mi to dáva logiku, ďakujem za info :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Take niečo mame aj my v plane, zalozit byt a z tych penazi kupit pozemok aj stavat. Potom tu tarchu preniest na dom a byt si nechavame, nepredavame ho.
Odpovedať
@kicilanka A okrem úveru koľko prostriedkov máš ešte svojich? Lebo len z úveru z hodnoty domu neviem, či kúpiš aj pozemok aj postaviš.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Tiež mám podobné v pláne aj ja. Peniaze na výstavbu platňe a 1m múru pre zapísanie nehnuteľnosti mám, ale rozhodol som sa ísť cestou, že založím rodičovský byt. Výskou z úveru hodnoty bytu spravím uzatvorenú nehnuteľnosť a zbytok by bol vyplatený po navýšení ručenia (rozostavaní domu). Moje úspory použijem na zariadení domu, prípadne keď bude treba niečo dofinancovať, exterier.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
ahojte, obnovujem tému. Založil som rodičovský dom, zobral bez účel.hypo na kúpu pozemku + vystavbu domu do fázy hruba stavba. Keď dojdú peniažky, aké mám ďalej možnosti? Potreboval by som ešte 40tis€ na dokončenie. Môžem to refinancovať s tým že to navýšim a založím ďaľšiu nehnutešnosť alebo ako najlepšie postupovať? Ďakujem za nejaké zbehlé info
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?