Založenie pozemku ale stavať na ňom nechcem

Chceme zobrať úver na rekonštrukciu rodičovského domu. Dom nechceme založiť ale radi by sme založili iný stavebný pozemok, ktorý vlastníme. Je to možné? Máte s tým niekto skúsenosti? Ktoré banky to umožňujú?
Odpovedať
da sa urcite zalozit aj pozemok. Banky, ktore som oslovil ja, vsak urcite nedavali 100% hypoteku na pozemok. Mozno 50-80%.
Odpovedať
@joxe a ocenenie toho pozemku si robila banka sama alebo ste si museli vy dať oceniť pozemok znalcovi?
Odpovedať
@sliva1001 Banky beru pozemok ako zaloh ale davaju do 50-70% z hodnoty, ocenenie mozu si spravit vlastnymi ludmi (napr.SLSP) alebo externe si Vy zajednater niekoho, pozor aby ten znalec nebol na zozname banky ako "nevyhovujuci". Jedno nechapem preco je problem zalozit dom? Pokial je to na Vase meno je to uplne jedno ci to mate zalozene v banke alebo nie, ak by ste nesplacali banka cez exekuciu rozpreda aj nezalozeny majetok pokial neuspokoji pohladavku zo zalozenej nehnutelnosti (pozemku), minimalne moze zablokovat nakladanie s nehnutelnostou. Takisto v pripade problemov ak by ste sa snazili o rychly prepis domu na inu osobu aj to je problem, nakolko sud to moze brat ako zamerne poskodzovanie veritela (trestny cin), lebo sud skuma prepisy Vasich nehnutelnosti 3-4 roky dozadu a v pripade sporu mozu spochybnit na sude tieto prevody nehnutelnosti.
Odpovedať
Nechceme dom zakladať, lebo v podstate patrí ešte rodičom, a radšej nech banka vezme pozemok ako dom.
Odpovedať
@sliva1001 @niless píše pravdu - dnes je jedno, či človek zakladaná alebo nezakladá niečo, pekne krásne exekútor berie všetko, čo vidí, ale zároveň sa mýli - v prvom rade totiž banka berie to, čo sa založilo a pokiaľ to nestačí na pokrytie nákladov, ide sa pekne krásne po ostatnom majetku, navyše na kýho čerta sa bude exekútor babrať z nehnuteľnosťou, i keď pri často podvodnom konaní ju vedia streliť za smiešnu sumu a človek nedokáže úmysel, keď stále môže siahnúť po peniazoch v bankách alebo po mzde... - banka nemôže a ani exekútor v tomto prípade postupovať v štýle je síce založený pozemok, ale radšej berieme dom - to by porušili priamo zmluvnú dokumentáciu, musia najprv poriešiť pozemok..... bohužiaľ, žijeme v časoch, keď exekútori sú neobmedzenými pánmi a ani rozhodnutia súdov nerešpektujú, aj keď sa naň odvolávajú....navyše často zhabanie majetku je horšie ako smrť, lebo z človeka sa stáva nula....
Odpovedať
Tiež si myslím, že musia najskôr riešiť tú nehnuteľnosť čo je založená...ešte taká pomimo otázka, ak by sme teda pozemok ktorý je vedený ako stavebný založili, mohli by sme ho využívať ako ornú pôdu? Alebo poskytujú niektoré banky úver aj na ornú pôdu a nemuseli by sme ho prerábať na pozemok stavebný?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?