Zalozenie pozemku a hrubej stavby bungalovu + vyplatenie ineho uverov

Dobrý den chceli by sme založit našu hrubú stavbu a zobrat hypotéku na dokončenie domu len mame problém ze musime ešte vyplatit uver na ktory sme si zobrali aby sme postavili hrubú stavbu vyplatit pozemok plus moj uver to je do koipy 25 000e uver na hrubu stavbu + 15 000 pozemok a 9 000e uver da sa to vyplatit hypotekou chceli by sme tych 85 az 90 000e da so s tym nieco robit ?
Odpovedať
Určite dá, my sme tak mali starý úver, potom sme zobrali zo stavebky 45tis. bez založenia, z toho sme postavili hrubú stavbu. Dali sme si urobiť znalecký posudok na budúcu hodnotu a z toho nám schválili hypo. Z tej hypo sme vyplatili obidva staré úvery a dokončíme stavbu. Lenže nám to vybavovala fin. poradkyňa a viem, že to bolo trošku komplikovanejšie s tými staršími úvermi, ale mali sme dostatočný príjem na schválenie takej vysokej hypo ako sme potrebovali vrátane tých starých úverov. Takže buď si nájdi dobrého fin. poradcu alebo zájdi do banky a popýtaj sa, ale určite to pôjde.
Odpovedať
Ano?Da sa to ?Super az mi odlahlo Dakujem este raz.
Odpovedať
Vlastne zaleži natom na aku cenu nam ohodnotia hrubu stavbu ze ?
Odpovedať
Profilova fotka
@luky007 Všetko sa dá, celé to len závisí od toho, aká bude určená aktuálna hodnota rozostavanej stavby, ktorou budete ručiť. Ak som správne pochopila, tak na zrefinancovanie (25tis. stavba + 15tis. pozemok + 9tis. iný úver), potrebujete presne 49.000,- Eur a celkovú hypotéku potrebujete cca 90tis. Eur. Hypotéka celá bude schválená na budúcu hodnotu daného domu, tzn. pokojne na 90tis. Predpokladám, že podmienka banky bude, aby sa prvým čerpaním hypotéky splatili Vaše doterajšie dlhy a až potom poskytne ďalšie čerpanie na dokončenie domu. Vzhľadom na takúto požiadavku banky bude potrebné, aby aktuálna hodnota Vášho domu bola cca 70.000,- Eur, pretože banky zväčša pri postupnom čerpaní púšťajú prvé čerpania max. 70% aktuálnej hodnoty. Niektoré aj 80%.
Odpovedať
Dakujem vam velmi pekne za dokladne a presne vysvetlenie dakujem este raz
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?