Založenie cudzej nehnuteľnosti

Ahojte, Prosim Vas, ak chcem zalozit rodicovsky dom aby som dostala hypoteku - je potrebne aby mi rodicia dom predali/darovali alebo sa to da vyriesit aj inak a nemusim byt priamo vlastnikom zakladanej nehnutelnosti? Dakujem.
Odpovedať
ja byť tvojim rodičom tak nedam zarubat dom ,lebo potom nrema kto platiť
Odpovedať
Profilova fotka
@ivanaphk nemusíš byť priamo vlastníkom. Vlastník, teda rodičia, ním budú ručiť v prospech tvojho úveru.
Odpovedať
Profilova fotka
Rodicia boli s nami podpisovat hypotekarnu zmluvu resp. zalozne pravo v prospech banky, museli tam byt osobne pritomni. Nemuseli nam ale nic predat/darovat.
Odpovedať
nie to nie. oni budu musiet byt pri popdpise hypoteky a tam vlastne podpisu zabezpeku tvojej hypo. inak ako je to celkom odvaha sa na taketo nieco dat
Odpovedať
Ďakujem Vám za info, je to zatiaľ skôr iba zisťovanie a ak to tak nakoniec aj spravíme tak to je iba stav dočasný, max na rok a potom sa hypotéka prenesie na náš dom.
Odpovedať
Profilova fotka
nie je potrebne predat alebo darovat, da sa to aj inak. Len aby s tym suhlasili. Pokial je to len ako stav docasny, tak by sa to este dalo, ze ked postavite dom, tak prehodite potom to zalozenie na vlastnu nehnutelnost :-)
Odpovedať
@vasomartino presne tak to aj plánujeme
Odpovedať
Profilova fotka
@ivanaphk ziaden prepis vlastnictva. Rodicia podpisu v banke zalozne zmluvy, tzn. odsuhlasia zalozne pravo na ich dom v prospech Vasej hypo. Po dostavbe Vasho domu sa zalozne pravo presunie s ich do zbavi tarchy. Bez zmeny vlastnikov.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie oni len v banke podpíšu záložné právo. Nemusia ti dom ani darovať ani predávať. Byť ale rodičmi tak by som sa poistil a spísal s vami aspoň zmluvu o tom, že pri dostavaní a kolaudácií sa založenie domu prehodí na ten váš nový..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?