Výška splátok?

Dobrý deň prosím o radu ,,,, chcela by som si zobrať úver vo výške 30 000 eur ,,,, žijem z druhom nie som sním nikde vedená ale on ma neaké podlžnosti čiže brala by som ho sama zarabam mesačne cca 1200 euro ,,, mám synčeka ,,,, a byvame v podnájme prosím vás pekne rada by som chcela vedieť kolko cca platíte požičky ak ste si brali hypo 30 000 eur na 30 rokov? Za každú odpoveď vopred ďakujem Kedže nie som nikde vedená z druhom tak na príspevok od štátu nemáme narok či?
Odpovedať
@damolenapeter 1.) mala by si narok ak by si mala nizsi prijem. 2.) tu mas kalkulacku http://ekonomika.sme.sk/kalkulacky/hy... kde pre 30 tis na 30 rokov a 2.5% uroku (v pohode dostanes nizsi, ale tam sa uz so splatkou velmi nehybe) tak splatka bude cca 118,54 pri uroku 2,3% by to bolo 115,44 a pri 2% uroku by to bolo 110,89 takze rataj ze to bude medzi 110 az 120 Eurami mesacne.
Odpovedať
@damolenapeter Načo Ti je zobrat na 30 rokov uver, pri takomto plate? Vsak splatka na cca 15 rokov vychadza 200 eur. Zbytocne vela preplatíš.
Odpovedať
mr79 ďakujem chápem a vedeli by ste my prosím povedať potom aká by bola cca mesčná splátka pri 40000 eur?
Odpovedať
@damolenapeter tu zadas 3 hodnoty: http://ekonomika.sme.sk/kalkulacky/hy... pri 40 tis na 30 rokov a 2.5% je to cca 158. je tam potom napisane kolko zaplatis celkovo a pod...
Odpovedať
@luciella vela preplati? pri tam malom uroku by som to neriesil. Plno bank funguje ze vies dat kazdy mesiac (alebo cca 32) dni mimoriadnu splatku napr. min. 200 eur. max 1.5% zo zostatku... alebo 20 % pri zmene fixacie... Takze ak naspori a pod... vie davat peniaze postupne ... alebo potom jednorazovo...
Odpovedať
ďakujem kráásne za odpoveď a ešte by som sa vás rada opýtala čo je vlastne ten prispevok od štatu niečo som začula ak viete ,,,, vedeli by ste my dať bližie info?
Odpovedať
Ale k tomu si treba pripočítať aj poistenie proti xxx. A to sa uz bude o cca 20€ navyše .Treba si však uvedomiť že takýto prijem nebudeš mat večne. Takze si to treba premyslieť či na 30 alebo na polovičnú dobu. Ja by som to radšej bral na max 15 rokov a odkladať peniaze.
Odpovedať
@damolenapeter prispevok od statu dosatnu mladi do 35 rokov......
Odpovedať
@mr79 Ano, je mimoriadne spácanie- ale pri takejto sume je rozdiel ak mas na 15 a 30 rokov . Pri 15 rokov okolo 200 eur splatka mescne a urok je z toho 60. Pri 30 rokoch splatnosti máš síce splátku 111- ale úrok 50 eur- čo je až polovica. Tak čo je výhodnejšie? A ak si aj chces v niektorej banke dať mimoriadne splácanie, zdvihnú urokovú sadzbu ;-)
Odpovedať
@luciella hmmm.. neviem ako na to ides... ale logicky je splatka uroku na zaciatku rovnaka, len pri kratsej dobe suma za urok klesa rychlejsie... ze po 2 rokoch je to cca 53:57 eur v neprospech dlshej splatnosti.... Teda aspon na zaciatku ale mimoriadnymi splatkami vies z tych 30 rokov skratit aj na menej ako 15... lebo ked das naraz 200 ako mimoriadku... ide to rovno na istinu a skrati sa Ti doba splacania cca o nieco viac ako 3 mesiace. A mimoriadky funguju aspon co som vedel - v tatrabanke, alebo v CSOB - cez smartbanking na telefone (inak tam nevies dat mimoriadku). nijak to neovplyvnuje urok. A ak by to aj ovplyvnilo, tak o kolko 0,2%? to pri tej sume robi rozdiel cca 3-4 eura? Ja mam teraz akurat v CSOB zmenu fixacie na 2,15 a mam aj smartbanking na mimoriadky... Bez neho by mi dali kolko? pod 2 %.
Odpovedať
@mr79 Tak splatka uroku nemoze byt na zaciatku rovnaka, ked je suma rozpocitana medzi viac rokov a tym aj preratas ze viac preplatis za 30 rokov ako za 15...Nie? Je iná zostatková suma pri splacani uveru, kolko vlastne ostalo ešte nesplatené z istiny . Ale je pravdam,že mimoriadkami si to vies znizit. :-) V Tb konkretne si prevedies peniaze na ucet aj cez net a tak vlozis mimoriadku... Ja som osobne za to, že ak uz mam na to tak radsej co najmenej preplatit banke .
Odpovedať
@mr79 lahsie sa splaca ako spori...vzdy je lepsie zacat splacat viac, pretoze ak raz banka pyta 200 Euro splatku tak tych 200 im posles ak pyta menej posles menej...a to ze nieco usetrim a dam mimoriadnu splatku kazdy odklada na neskor...jednoznacne ak banka dovoli bral by som menej rokov ako 30, prave preto ze su teraz nizke uroky treba splacat co najviac z istiny. Pretoze ak o 3 roky budu nahodou uroky vacsie bude pri refinancovani podstatne kolko este zostava splatit a z toho ti vyjdu nove podmienky. Ze si tri roky platil malo a realne nesplatil nic ti bude nanic, aj na to treba mysliet. To ze dnes vychadza male preplatenie je iba virtualne cislo lebo to garantovane nikde nie je, co bude po skonceni fixu:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@luciella ako to? Prvy mesiac je urok na chlp rovnaky... lebo je to z rovnakej sumy na rovnake obdobie - na jeden mesiac... az potom sa zvyhodnuje s kratsou splatnostou... kedze mas zaplatenu vyssiu istinu a postupne ci dalej viac... Ale po dvoch rokoch mas pomer splatky uroku cca 53:57 eur. @ngb je to o financnej discipline, ci vies alebo nevies nieco usetrit... a dat ako mimoriadnu splatku... Clovek si moze povedat ... ok bude platit aj mimoriadky - akoby som mal kratsiu dobu splacania, ale nieekdy mi to nevyjde.. tak nemusim zaplatit...
Odpovedať
Profilova fotka
@damolenapeter zrejme z odpovedi mate trosku zmatok, tak to cele upresnim. Co sa tyka vysky splatky, tak pri 30 000 € na 30 rokov vychadza splatka od 108 €, pri 40 000 € na 30 rokov je to od 144 €. Ja osobne odporucam nechat si dobu splatnosti na viac rokov, idealne na tych 30, ale s tym, ze si budete odkladat a sporit a potom nasporene peniaze pouzit na predcasne splatenie uveru. Ako tu uz bolo spomenute, tak preplatite o cca 5 000 € viac ak si date dobu splatnosti 30 rokov oproti 15 rokom. Ale za 15 rokov si viete zhodnotit peniaze tak, ze ked vyplatite uver, este Vam aj zvysi. Ale to len za predpokladu, ze naozaj nasporene peniaze pouzijete na splatenie uveru. Takze to zalezi skor od Vas, aky ste typ cloveka, ci myslite ekonomicky a splatite uver skor, alebo si poviete, ze jej mam nasetrene, idem na dovolenku, ved uver sa splati neskor :) Takze vysledok je: Dlhsia doba splatnosti, nizsia splatka a odkladat si a sporit a uver predcasen splatit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@damolenapeter a este k tym mimoriednym vkladom, nepriplaca sa za mimoriadne vklady, to ma len jedna jedina banka priplatok za to. A statny prispevok je pre tych, ktori naoaj nemozu financne moc vyskakovat, aby im bolo umoznene vlastne byvanie, teda podpora mladych na 5 rokov, urok je o 3 % znizeny. Je do 35 rokov a s prijmom v hrubom do 1 193,4 €.
Odpovedať
ďalujem vám veľmi pekne za rady ,,,, a ešte jedna otazka ,,, čo sa tyka toho prispevku to je na celu dobu splacanie uveru? ,,,, ak vezmem požičku na 30 rokov tak štát my poskytne pomoc počas tych 30 rokov .... panečku ja mám vtom strašny zmetok .... mám vtom veľky chaos ako smi aj vidíte :-) ,,, a ešte mám otazku jednu chcem kupiť starši dom a prerobiť ho ,,,, ak sa smiem opýtať aká je vyhodná momentálne banka? ďakujem za odpovede ste zlatý :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj tak pri plate 1200 € si človek nevie vypočítať výšku splátky?
Odpovedať
@damolenapeter Mi sme si zobrali z P.S.S. a budeme plaťiť 186eur.na 30 rokov.Ak máte neakého šikovného finančného poradcu.vie vybaviť v banke aj za nižšie uroky .Oni sa vedia v tom orientovať.My sme sa o tom dozvedeli,ked už sme mali požičku vybavenu.Miriam
Odpovedať
@damolenapeter Príspevok sa poskytuje iba po dobu 5 rokov ;-)
Odpovedať
@damolenapeter ja som uz z Tvojich prispevkov rozcarovany! clovek Ti da link, napise hodnoty, prispevok pred Tebou napise ze podpora pre mladych je na 5 rokov - myslim, ze je to tam dost zrozumitelne napisane... a ty na druhy den na to sa spytas ci je to na 30 rokov... to aj keby mal clovek v tom neviem aky chaos... snad pisanemu a citanemu textu uz by mohol porozumiet... Poradim Ti. Najdi si financneho poradcu lebo sama nic nevybavis.... Inak Tatrabanka ma teraz akciu na 2500 hypotek po 2% pri viazanosti na 3 roky. @seffka ten prispevok sa da ale vyuzit aj vtedy ked ma niekto uz napriemerny prijem a manzelka je na rodicovskej ... pretoze sa to pre manzelov spocitava... (neviem ci nie je pravidlo aj ze manzelia spolu musia mat pod 2 x 1 193,4 €, ale jeden moze zarobit aj viac ako 1 193,4 €. )
Odpovedať
Profilova fotka
@damolenapeter tu máš hypotekárnu kalkulačku ,zadaj si všetky údaje a výde ti to skoro presne http://ekonomika.sme.sk/kalkulacky/hy...
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 áno, správne píšete, ale aj som sa vyjadrila priamo k príspevku damolenapeter, ktorá píše, že do úveru chce ísť sama.
Odpovedať
@skiny odkaz na tu kalkulacku som jej daval ihned v prvom prispevku...
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 ups ,prehliadla som ... sorry
Odpovedať
@skiny v pohode... len som reagoval na to ... ze aj ked to tam ma od zaciatku, aj tak to nepouzila.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?