Výška hypotéky pri mesačnom príjme 900 eur

zdravy strechacov chcem sa vas opytat ze aku vysku uveru mozem pocitat pri 900e prijme sme dvaja dospeli a babo.naklady nemame ziadne.len poistky a telefony.dakujem za odpovede
Odpovedať
Dôležité je vedieť, ešte aký majetok vlastníte
Odpovedať
3izbovy velkometrazny byt 90m2,pozemok 600m2.
Odpovedať
@martin25 pýtaš sa na správnom mieste?
Odpovedať
@slavoslav mylim ze hej!!!!!!
Odpovedať
@janulikk 3izbovy velkometrazny byt 90m2,pozemok 600m2.
Odpovedať
Na internete je tolo hypokalkulaciek , staci zadat udaje a hned mas aj vysledok.
Odpovedať
Ešte by bolo dobré vedieť, či ten príjem je čisto len váš, alebo spoločný. Ale slavoslav má pravdu, treba sa spýtať priamo v peňažných donoch, ani hypokalkulačky nie sú smerodajné, je to len hrubý prepočet. Podmienky čerpania sú pre každého žiadatela jedinečné. Mój názor, pri dvoch nehnutelnostiach bez ťarchy nemáte žiaden problém, banky sa o vás pobijú ;-)
Odpovedať
@janulikk je to spolocny prijem zena je na materskej.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 pozor, do prijmu manzelky sa moze zapocitat iba vyska rodicovskeho. Cize, ak ma matersku napr. vo vyske 400 eur, tak zapocitavat do spolocneho prijmu sa moze iba 204,20 (plati od januara 2014). Aspon takto sme dopadli my min. roku. Vyska stropu sa pocita vacsinou nasledovne: ziadatel 250eur, kazda dalsia osoba v domacnosti 150eur. Odpocitas od spolocneho prijmu a zistis, kolko ti ostane na splatku a podla toho, na kolko rokov si chces hypoteku zobrat, sa bude menit strop. Cim dlhsie - tym viac sa mi mozes pozicat, ale viac preplatis. Samozrejme, ze kazda banka ma svoje specificke podmienky a vyska zavisi potom aj na urokovej sadzbe.
Odpovedať
Profilova fotka
@jancusa2000 som zabudla dopisat... moj osobny odhad je, ze to bude niekde okolo 80000 eur na 30 rokov, so statnym príspevkom pre mladych mozno aj viac ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa spýtam.Keď banka poskytuje úver z,isťuje si priemernú mzdu za posledné mesiace.Ako je to v tom prípade ,ak niektorý zo žiadateľov v posledných mesiacoch marodoval?
Odpovedať
@jancusa2000 dakujem za odpoved potesila si ma:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@antonmesaros banka posudzuje príjmy predošlého roka. Rodičovský príspevok, príspevok v materstve, príspevok pri narodení dieťaťa, príjmy z dedičstva, dávky nemocenského poistenia a pod. by sa nemali zarátavať do príjmu. V tomto prípade sa rátajú ako priemrené príjmy z mesiacov, kedy žiadateľ nemárodoval. Ale s týmto priamo skúsenosti nemám. Ale ako som písal, nielen príjmy určujú triedu bonity žiadateľa, ale aj aké majetkty vlastní, to je pre banku dôležitá zábezpeka.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulikk rodicovsky príspevok skoro vsetky banky akceptovali... osobna skusenost :-)
Odpovedať
@jancusa2000 ano, samozrejme, banky predpokladajú vyšší príjem po ukončení čerpania. No do príjmov sa nezáratavajú a nezdaňujú sa.
Odpovedať
Profilova fotka
Idete na to opačne. Nepýtajte sa s akou maximálnou výškou hypotéky môžete počítať z Vášho príjmu. Sami si spočítajte koľko vám ostáva na život z príjmu 900€ mesačne. S touto sumou počítajte aj na Smart Hypokalkulačke. Napríklad pri anuitnej splátke cca 180€ možete získať až cca 60 000€ ak spĺňate podmienky na štátny príspevok pre mladých. Pri progresívnej mesačnej splátke to môže byť až cca 70 000€... Samozrejme myslite aj na výpadok príjmu, a finančnú rezervu si nechajte na horšie časy. Pri progresívnom splácaní rastie každý rok aj mesačná splátka., nakoľko pri tomto type splácania sa najskôr spláca podstatne väčšia časť úroku ako pri anuitnej splátke... P.S. Odporúčam všetkým riešiť hypotéku s hypotekárnym brokerom. ;-)
Odpovedať
Prerátala som ti to na základe príjmu, Tebe 700, manželke 204 €. Je to 100 tis. splátka so ŠPM 394. Samozrejme že je to veľmi orientačné, ako hovorili už predo mnou.
Odpovedať
@lucinka7531 ahoj dakujem ale mna by skor zaujimala suma 70000e.
Odpovedať
Splátka so špm 253 € bez špm 330 € na 30 rokov.
Odpovedať
@lucinka7531 zdravym takze dnes som behal po bankach a vub mi ponukla 3,79 takze 0,79 pre mladych:)
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím Vás všetkých. @martin25 Slušná ponuka, možno nie najlepšia. Rada pre všetkých. Nezabudnite, že predbežná úverová ponuka nie je zárukou vybavenia hypotéky s najlepšími podmienkami. O podmienkach banka rozhoduje až pri schvaľovaní hypotéky, kedy môže upraviť podmienky. Práve v tejto fáze začína vybavovanie najvýhodnejších podmienok hypotekárneho financovania. Tie vám môže ponúknuť banka, ktorú ste na základe predbežnej úverovej ponuky už na začiatku odmietli. Riešime hypotéky každý deň a preto môžem napísať, že viac klientov načerpá hypotéku v banke, ktorá v prvej úverovej ponuke neponúkla najvýhodnejšie podmienky. HYPOTÉKA JE OBCHOD a podmienky v bankách sa menia aj každý deň. Záleží aj na pobočke a hypotekárnom špecialistovi, ktorý rieši vašu hypotéku. Môže sa stať, že v tej istej banke, pobočka A ponúkne lepšie podmienky ako pobočka B. Na otázku prečo je to tak, existuje veľmi jednoduchá odpoveď. Nie všetci majú rovnaké vedomosti a stratégiu pri návrhu riešenia hypotekárneho financovania. Môže sa stať, že v tej istej banke na pobočke A bude hypotéka zamietnutá a v pobočke B o pár týždňov schválená aj s lepšími podmienkami. Ak chcete vybaviť najvýhodnejšiu hypotéku, vždy majte plán B, alebo požiadajte o pomoc hypotekárneho brokera. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 Neviem, aká je hodnota nehnuteľnosti, ktorou ručíš, ale ak je 100000 Eur al. viac, strop by mal byť na 3,4%. Skús sa obrátiť na hypotekárneho špecialistu, napr. tu na modrejstreche. Pokiaľ má s hypotékami dlhoročné skúsenosti zvolí správnu stratégiu, ako získať čo najlepšiu ponuku od banky a hlavne Ti vysvetlí všetky výhody a nevýhody jednotlivých hypotekárnych produktov (bankový pracovníci Ti povedia všetko len to dobré) a na základe Tvojich preferencií vyberiete pre Teba najvýhodnejšiu hypotéku. Držím palce
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 900e /osoba /ciste? alebo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
my sme dvaja dospeli a 3 deti pri prijme cca950eur.dom nam odhadli 41500eur,je starsi...dali by nam 80-90%z odhadnutej sumy,my sme chceli 27000...vsetko mame vybavene cakame len na peniaze
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros v posledných mesiacoch znamená koľko? Je ešte aktuálne na maródke alebo už pracuje? Výška príjmu sa totiž určuje ako priemer za posledné tri mesiace, tzn. ak za tri mesiace dozadu bola maródka a teraz prvý mesiac nastúpil do práce, tak je to problém, pretože daná suma je vzhľadom na bežný plat nízka. Ak je napr. prípad taký, že už pracuje posledné dva mesiace a jeden by ešte do priemeru vstúpila maródka, tak už je to celkom v poriadku a išla by som do žiadosti, inak určite nie. Základ však je vždy ten, že maródka už musí byť ukončená a pri žiadosti musia byť všetci žiadatelia práceschopný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?