Viete mi odporučiť hypotekárneho poradcu?

Dobry den, rozhodli sme sa s manzelkou pre kupu stavebneho pozemku + stavbu domu (ta pravdepodobnejsia moznost) alebo pre kupu domu s pozemkom a pripadnu predabku. Kazdopadne, sme z Popradu, potrebujeme hypoteku a chceli by sme vyuzit sluzby hypoporadcu.Zaujima ma aj moznost nejakej dotacie od statu cez SFRB atd. Viete mi tu niekoho alebo nejaku firmu odporucit ? Dakujem vopred !
Odpovedať
@vrtz Pozri v sekcii "pro" - tam sú hypotekárni poradcovia. http://www.modrastrecha.sk/catalog/ca... Alebo ak počkáš, sami sa ti ozvú.
Odpovedať
@vrtz Prečo to chceš riešiť cez takýchto príživníkov.. Vytypuj si banky VUB, SLSP, Unicredit, ČSOB....... zisti o ktorých teraz ludia vravia že majú najlepšie podmienky. Navštív dané pobočky a priamo s paničkou tam predlož problém nech navrhne riešenie, skús vo viacerých bankách a potom ktoré riešenie ti bude najviac vyhovovať, tak choď do toho. Finančný poradcovia sa len priživia na tebe a hlavne ti nanútia také možnosti ktoré nebudú možno pre teba najlepšie. Takúto dôležitú vec ako upísať sa bankomafii na X rokov by som riešil osobne. Vravím z vlastnej skúsenosti. Stálo ma to síce viacej času ale vybavili sme si omnoho lepšie ako cez príživníka... a teraz dom mňa poradcovia ;-)
Odpovedať
@kajo873 lebo presne tomu obrazaniu bank som sa chcel vyhnut. zaroven som bol v tom, ze prave ti poradcovia to vedia vybavit lepsie ako sam ked to budem obiehat
Odpovedať
@vrtz vždy vybavia tak aby na tebe zarobili... Zadarmo nikto nič nerobí v dnešnej dobe. Mne tak blbo navrhoval poradca hypotéku že by som musel ešte aj úver brať ktorý by mi tiež sprostredkoval s výhodným úplne úžasným na tú dobu nikde inde vídaným úrokom 8,5% :-) a ešte pár prkotín obmedzujúcich v hypotéke bolo. Nakoniec som si to sám obehal všetko som riešil osobne s paničkou a pekne mi všetko radila čo kde kam ako..
Odpovedať
@kajo873 preco prizivnikov???? ved je to zamestnanie ako kazde ine,to potom naco kupujete chlieb,vsak si ho mozte upiect. DOBRYhypotekarny poradca je nad zlato,nepisem o takych,ktori chcu zarobit,ale o takych,ktori vam chcu naozaj aj pomoct a ocakavaju za to samozrejme aj placu,ved to je uplne normalne. To,ze vy ste mali smolu na prizivnika je smutne,ale nemozte odsudzovat vsetkych
Odpovedať
@vrtz my sme si pri prvej hypotéke vedeli vybaviť lepš úrok a aj to sme odkonzultovali s naším doporučeným hypotekárnym poradcom a on sám nám povedali, aby sme si to v tomto prípade vybavili sami, že on tie podmienky nevie zabezpečiť. Pri druhom prípade to bolo veľmi komplikované a samy sme nepochodili v bankách, tak sme sa znovu obrátili na toho doporučeného poradcu a on nám všetko vybavil k našej spokojnosti, všetko vybavil, obvolal, boli sme všetky zúčastnené strany spokojné
Odpovedať
@rybkal nie som jediný s takýmito skúsenostami. A mám info od známeho ktorý sa zamestnal u takýchto finančných poradcov ale skončil s tým, lebo nemal nato žalúdok takto ludí klamať a podvádzať. Školenia ako ľudom vymývať mozgy a čo najviac produktov nanútiť....
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 píšem si nový titul - príživník :-D. Sorry, ale bavím sa na takýchto poznámkach. Finančné sprostredkovanie je presne taká istá služba, ako akákoľvek iná. A každý kto pracuje, pracuje preto, lebo chce zarobiť a je jedno v akej oblasti. Ani pekár nepečie chleba len pre seba, ale aby zarobil na iných, ktorý si ho kúpia. Ani automobilka nevyrába autá pre seba, ale aby si to auto kúpili iní a teda aby na nich zarobili. A Vy sám pracujete niekde (výroba či služby) a robíte to preto, aby ste zarobili. Príživníctvo je silné slovo. Z môjho pohľadu máme v štáte mnoho iných príživníkov, ktorí celý život nič nerobia a na dávky sa im skladáte tak Vy, ako aj ja a ako všetci pracujúci - to sú príživníci.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrtz So ŠFRB Vám finančný sprostredkovateľ nepomôžem, nakoľko s touto inštitúciou nemá žiadne zmluvu. Riešenie tejto oblasti je plne vo Vašich rukách, treba sa však pripraviť na mnoho papierovačiek, obaliť si nervy a pripraviť sa aj na neúspech. Čo sa týka hypotéky v banke - určite si nehľadajte sprostredkovateľa takto na webe, bez referencií, bez bližších informácií o agentovi - nájdite si niekoho na základe odporučení Vašich známych, či rodiny.
Odpovedať
Mam jedneho znameho ktory je z kosic, ak mate zaujem napiste sukromnu spravu, vie perfektne poradit. Tiez som behal po bankach a aj tak mi nakoniec najlepsiu ponuku urobil on.
Odpovedať
potrebujem radu finančného poradcu Orava nepoznáte niekoho plls Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@rozbitabrava odporúčam mojich kolegov z Vašej oblasti :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja asi toľko. Prvý dom sme riešili pomocou ŠFRB a tie papierovačky, no nikdy viac a možno keby nemám známu čo nám pomohla to vybaviť aby sme ho dostali tak ho ani nemáme. Vtedy som si povedala, že cez banku nikdy nepôjdem. Mám tam zaručený rovnaký úrok na celú dobu splácania. Teraz sme išli do stavby druhého, kamarátka mi dala číslo na jednu pani čo robí ponuky od viacerých bánk, veď za opýtanie nič nedám. Stretli sme sa, povedala som jej ako si to predstavujem, koľko môžeme mesačne platiť a koľko by sme potrebovali požičať. Nakoľko išli úroky dolu, podarilo sa nám alebo jej :) urobiť nám hypo na mieru. ŠFRB sme vyplatili. Teraz som zase dala žiadosť o zníženie úroku a máme ho zase nižší. Fixáciu máme na 5 rokov, nakoľko plánujeme prvý dom predať a vyplatiť hypo. Toto všetko bez dokladovania prímu a ja som na MD. Kamarátka je tiež poradca a nevedela mi urobiť takú ponuku ako z inej spoločnosti táto pani. A že si zarobila? Ona obehávala banky a prerátavala, ona bola v kontakte a telefonovala a informovala nás, zadarmo to nikto robiť nebude. Pomohla nám a ja som rada.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Rozhodne nikdy nič neriešte cez Broken Colsunting... banda podvodníkov, nás vo veľa veciach oklamali.... keď sme začali komunikovať s bankou lebo sa nám na tom niečo nevzdalo, tak sme zistili že pani poradkyňa nám kopu vecí zatajila a nepovedala....
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim, že riešiť to cez f. poradcu je dobrá vec. Banky im ponúknu to, čo bežnému človeku by nikdy neponúkli my sme to riešili cez poradcu a neľutujeme. Všetko vybavil, nemali sme žiadne behačky okolo hypoteky. Poradca vám ponuky ukáže a je na vás pre ktorú možnosť sa rozhodnete. Vždy je to v prvom rade na vás on vám može len dopomôcť. Samozrejme treba si v prvom rade vybrať správneho.
Odpovedať
Ta posledna veta je najdolezitejsia :D Nie je poradca ako poradca a ked natrafite na nespravneho tak vas moze zmanipulovat tak ako to jemu vyhovuje a kde ma najvacsiu proviziu. Takze povedal by som aj poradca ale ked beriem hypo na vela penazi na vela rokov tak sa tomu trosku aj sam povenovat a popremyslat a nie zobrat co ako prve predhodi poradca. Ja som tak prisiel na to ze sa ma "poradca" snazi dotlacit do nevyhodnej hypoteky kvoli vyssej provizii.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?