V ktorej banke máte hypotéku?

V ktorej banke ste brali hypotéku? najlepšie kto bral tento rok, prípadne ten predošlý :) ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@vojtekovad My mame hypo v TB. Ked sme ju brali, ponukli nam najlepsie podmienky. Ale v sucasnosti vraj VUB a Uni credit ponukaju dobre uroky. Pod 3%.
Odpovedať
my mame CSOB, pozor na VUB, dost dlho nas natahovali, skoro mesiac, kde vopred bolo slubene ze dostaneme hypoteku, nakoniec nam nedali, dali nam iba malu cast hypoteky a plus k tomu velmi nevyhodny uver, mali sme co robit aby sme nasli inu banku, a nedostali sankcie zato ze sme to pretiahli, predavajuci nastastie bol normalny, a to iste sa stalo moje svagrinnej, VUB ju natahaovala, podmienky zmenili pri podpise zmluvy, z minutu na minutu, to je len moja skusenost...
Odpovedať
len pridavam znalecky posud, znalec ktoreho oni odporucali, ohodnotil nehnutelnost na 47 tis eur, oni nam dali okolo 15 tis eur, zvysok ich nevyhodny uver, odpoved, ze preco, oni vobec nechapu, v inej banke, vobec ziaden problem, trosku sa kazia
Odpovedať
Profilova fotka
My mame vub, vsetko prebehlo bez problemu. Brali sme ale pred 5 rokmi, teraz nam dali novy urok 2.89% fix na 5 rokov.
Odpovedať
ja mam v TB, brala som pred 3 rokmi, vtedy mi ponukli najnizsi mozny urok co bol - 3,75%. teraz po fixe mi ponukaju urok rovnaky....chystam sa tam este osobne, 2 roky musim este pockat koli SPM, ale pokial mi potom neponuknu lepsi urok, menim banku. platim nacas, pracovala som cely cas mimo SK - cize vyplata ok, uspory ulozene tam, ale zrejme im to nestaci.....
Odpovedať
ja vo VUB, mam ju 9 rok, ale už by som v nej ďalšiu nebrala.. čakám kedy splatím a utekáááám preč z tej banky..
Odpovedať
Profilova fotka
my berieme z VUB a dufam, ze bude vsetko v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
My pred mesiacom v M-bank , úrok 2,94% na tri roky fix.
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtekovad vub, uz po druhy krat. ale uz nikdy nikdy nikdy viac. mame len tu smolu, ze projekt, ktory sme chceli, zastresovali len oni. never more! natahovacky, ako tu uz pisali ini. poskytnuta necela pozadovana suma. a ako citam, urok maju vsade inde lepsi, nez my a dusovali sa, ze nam lepsi nikto neda /vyse 3%/. dalsie vydieracky typu: osobny ucet vo vub, na ktory musi chodit cela vyplata! neposielali sme a prisiel papier, ze nam zvysuju urok. akonahle skonci fixacia, berieme hypoteku inde.
Odpovedať
@madein1974 taký super úrok? to ako? :O @zabka88 kvôli čomu by si už do tejto banky nešla? @tereza0442 my uvažujeme hlavne nad VUB,tatrabankou a CSOB @mirooslav M bank? úrok je super, ale nebál si sa? ja som trocha opatrna čo sa týka tých nových, mladých bánk čo si potrebuju získať klientov. Dá sa tej banke veriť? Teda vždy je riziko, ale .... @jajitko fu ha až tak - neviete mi poradiť ešte aká je normalna suma za vedenie účtu a zriadenie? Teda dúfam že sa rozhodneme pre banku kde nie je poplatok za zriadenie, ale tak nikdy neviete. A takisto by sme chceli aby sa dala hypoteka aj predčasne splatiť, dávať mimoriadne splátky a aby nebola pokuta za nedočerpanie :-p tak uvidíme či takú nájdeme :D
Odpovedať
Profilova fotka
my mame tyzden od VUB, urok nam dali 2,79% sice sa to tahalo dlhsie ale dostali sme ho. v unicredit nam na drevodom dat nechceli na konci min roka.
Odpovedať
Profilova fotka
@psychx gratulujem... asi si bonitnejší ako ja, lebo ja som ich lámal tiež zopár mesiacov a mne dali "len" 2,99% (tiež VÚB).
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@puxo diky, mne to vybavoval kamarat, byvali spoluziak, robi financaka. trvalo to dlho ale aj kvoli tomu ze sa cakalo na stavebne. ale stoji to zato je to na 5rokov a na cast je aj statny takze spokojnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtekovad ponukli nam 3.89. Isiel som tam sa opytat ze ci to je naj co mozu. Moj banker mi povedal ze nie to je len tak, ze nam daju 3.19 no radi by nam to dali nieco lepsie,aspon 3, ze mam prist ked tam bude riaditelka. Tak som tam prisiel a oni ze hura, mame pre vas 2.89... Nuz, nenamiatal som , kedze poslednych 5 rokov som mal urok 5,79... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 2,89 mate taku so statnym prispevkom, ci normalne?
Odpovedať
Profilova fotka
@jajitko normalne bez prispevku
Odpovedať
my mame taktiez hypo vo vub a z toho isteho dovodu ako @jajitko . mame dokonca 3 rozne uroky, lebo mame i statny prispevok, ale za normalnych okolnosti by nam ine banky vysli vyhodnejsie. vyhodou vo vub pri statnom prispevku je ten, ze zvyhodnia 1% este dalsich 30 000€, takze to pri vyslednej splatke vychadza potom velmi dobre.
Odpovedať
my tiez vo VUB. brali sme cca pred rokom, vtedy boli uroky trosku vyssie este ako tie najlepsie teraz. cize mame nad 3%. 3 rocny fix. my sme vtedy oslovili so ziadostou o ponuku vsetky banky. VUB jednoznacne ponukla najlepsi urok. TB - cakala som viac, ved mam tam ucet uz vyse 15 rokov, chodi mi tam pravidelne vyplata, ucet velmi aktivne vyuzivam. ale sklamali ma. Ponukli urok cca o 1,2% vyssi ako vo VUB. Hned na rovinu povedali ze zlavu ziadnu nedaju. Tak som sa otocila na pate. Hlavne ze ma pomaly kazdy mesiac otravuju s ponukou nejakeho spotrebneho uveru. Minule som povedala ze nech mi s tym uz daju pokoj, nech si to niekde poznacia k mojim udajom. ale nie, o mesiac zase :-D ked som slecne na pobocke povedala ze dakujem, neprosim, nepotrebujem, povedala ze nech si ho vezmem aj tak, ze mozem tie peniaze niekde investovat - do nejakych ich fondov :-D neviem ci si oni v snahe nahnat percenta myslia ze ludia su tak dr*nuti - ze zoberu spotrebak s 10% urokom a vlozia to do nejakeho ich podieloveho ci akcioveho fondu kde ziskaju 2% (ak vobec). Skusili sme aj vsetky ostatne banky, ah mBank, ale tam som sa tiez bala, oni tusim nemaju fix - fixuju len cast urokovej sadzby, zvysok je pohyblivy. Jednoznacne VUB vysla z toho najlepsie, aj kvoli tomu ze brat tam ma dlhe roky ucet. Mi to prislo, ze VUB si viac vazi zakaznika ako TB.
Odpovedať
@psychx @puxo -Zatial najviac realne vyidíme tiež VUB. Avšak vo VUB ak chceš dobrý úrok musíš mať u nich poistenú nehnuteľnosť, pravidelný príjem na ich účet a vedenie účtu vo vyššom platobnom pásme :) ako to máte vy? a aké sú mesačné poplatky a potplatky za zriadenie účtu? @madein1974 tiež vo VUB? @jjimmy znie to zaujímavo, môžeš to vysvetliť ešte raz aj pre blondíny? :) Ďakujem @anairda TB sklamala aj mňa :) hlavne čo sa týka teraz tých nových poplatkov za vedenie účtu a tak :) zrušila som účet a som inde :) - a na kolko rokov radíte zafixovať úrok? Ak by nam dali okolo 2,70 % ja by som to dala aj na 5 rokova :) čo myslíte?
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtekovad ja konkrétne som vôbec nemusel mať u nich vedený účet a ani sa tam posielať príjem, poplatky za zriadenie účtu tiež žiadne. Poistenú nehnuteľnosť mám v Allianz a len som im musel vinkulovať časť poistky do výšky dlhu čo mám vo VÚB - ale to isté som musel robiť aj s úverom zo ŠFRB, takže poistiť som to musel tak či tak a vinkulovať časť poistky tiež.
Odpovedať
@puxo super, takže je to jedno, môžem kludne aj u nich poistiť hej? toto som nevedela či nemajú za poistenie potom zbytočne nasadené poplatky. No musím tam skočiť ešte raz :) zrazu kopec veci ma napadlo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtekovad ja mam ucet unicredit, manzelka vub, je pravda ze ten urok bol podmieneny aj vedenim uctu v 4 cen skupine co je cca 7€, doteraz mala asi 4€, zas tam ale su dalsie benefity, dostal som kreditku aj ja a je tam nejake cestovne poistenie, poistenie splatok inkasa atd. nehnutelnost nemame poistenu cez nich, a ani poistovat nebudeme. a ako pise @puxo tak isto mame len vinkulaciu v prospech banky.
Odpovedať
@psychx myslíš že nemajú výhodné poistenie? kde by si odporúčal?
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtekovad ja mam tiez cez alianz, tam som dostal nejlepsiu ponuku, druha bola kooperativa, rozdiel asi 3€ v cene.
Odpovedať
@psychx ďakujem :) - a mesačne za vedenie hypotekarneho účtu kolko platíte?
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtekovad tam neni nic. to je mylsim uz zo zakona.
Odpovedať
@vojtekovad ked si beries hypo pre mladych, tak to zvyhodnenie urokovej sadzby sa tyka iba na 50 000€ a ak mas vyssi uver, tak na zbytok hypo mas uz normalny urok. Tie 3 percenta vlastne funguju tak, ze stat plati 2 a banka jedno percento. No a VUB este zvyhodnuje dalsich 30 000€ o jedno percento. Takze napriklad zoberies si od banky 100 000€ dostanes urok od banky 3,50% . na prvych 50 000€ budes mat urok iba 0,50% , na dalsich 30 000€ budes mat urok 2,50% a az na zvysnych 20 000€ budes mat plny urok 3,50%. Aj toto "bonusove" zvyhodnenie od banky je iba na prvych 5 rokov. dufam, ze som to napisal zrozumitelne :-)
Odpovedať
A Sberbank nemá nikto? tam sa dá ručiť aj rozostavanou stavbou - budúcou hodnotou nehnutelnosti
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtekovad za posielanie manzelkynej vyplaty na ucet mame o 0.2 % zvyhodneny urok. O dalsie desatiny je zlepseny kvoli flexiuctu za ktory platim 7€ mesacne. Je to vo Vub. Za vedenie hypouctu sa uz neplati.
Odpovedať
@madein1974 @vojtekova my by sme mali taktiez platit za vedenie uctu 7€ , ale ked ucet aj vyuzivas, tak ti odpustia 2€. Takze my platime 5€ za vedenie, tak ako pred tym.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?