V akom pomere ste financovali kúpu domu či bytu?

Profilova fotka
Mam na mysli vlastne financne prostriedky v pomere k hypoteke. Optimalne sa uvadza 30:70.
Odpovedať
Teoria je krasna :-D Vacsina ludi zoberie maximum toho, co banka ponukne... A aj tak je este malo :-D :-D :-D
Odpovedať
Optimalne je mat 120% svojich, 100% kupa + 20% rekonstrukcia. Vsetko od toho nizsie je len horsie, nakolko z pozicaneho ide urok. Na druhej strane treba sa na to pozret kedy clovek kupuje nieco, clovek do 30tky moze mat nasetrenych par tisic ak koncil na VS. Po 40 tke uz su uspory vacsie a ak ste predali byt a kupujete dom su tam pomery trocha ine. Je dobre mat rezervu na celkove vydaje aspon na rok a zvysok dat do kupy, bez rezervy aspon pre mna je dnes fungovanie s lanom na krku.
Odpovedať
ak dnes chces byvat a nemas milionarov rodicov co my sme smuzom ani jeden nemali mali sme len dvojgarosnku ,predali sme ju este za super cenu asi 70tis e a zbytok do 109 tis na dom sme si pozicali,bolo to o krk,lebo nechceli popustit ani tisicku a este nam chybaly dve tisicky co sme vykryli este niakou pozickou dodatocne uverovou karotu,ale keby som mala do toho ist znova idem,mam pracujuceho manzela a co sa tyka penazi mysli mu to hoci sme isli o krk,na rekonstrukciu sme nemali skoro nic, aj ked idete do noveho, vzdy tam je co na baraku kupovat,podlahy,kuchyna a nabytok a zahrada ani nehovorim,dodnes nemame plot a robime predok domu,ale dom je dom a je to neopakovatelny pocit ze mas svoje kde ti nebude nik hovorit ci vrtas ci si chces nieco pristavit ci zburat a hlavne mas pozemok co skryva vela ,ja ta tusim presviecam na dom???? hi hi prepac, len som chcela ze aj ked ti to pojde o krk ,zaciatky budu tazke,vsetko prejde a vydychnes si ,a nemusis mat vsetko original kupovane staci si vypomoct a uskromni sa . hlavne su splatky mesacne aby ste mali moznost dychat a investovat aj pocas celeho zivota a ver ze to budete potrebovat,jedine ze by si isla na kramare byvat..
Odpovedať
no my sme za vlastne kupili pozemok za 30 000 a ešte sme postavili základy domu, na zvyšok berieme hypoteku a popri stavbe ešte niečo ušetrime. Ten pomer neviem, ale ak si približne spočitam, že dom by nás svojpomocne mohol vyjsť na 85 000, plus pozemok 30 000, tak pomerovo to vychádza asi tak 35: 65. Ale poznám ludi, čo beru hypoteku aj na pozemok, aj na stavbu,ja by som sa bála vziať uver na tak vysoku sumu, človek nikdy nevie čo bude v buducnosti.
Odpovedať
Optimalne je krasne :-D My sme brali 100%. Netusim, kde by som nabrala 30.000 eur svojich. Teraz to splacame co najrychlejsie a do 10 rokov mame splatene. V zivote by sme to nedokazali usetrit, ale splacat vieme. Kazdemu ako sa da, ze :-)
Odpovedať
Pridam este dalsiu moznost ako v mojom pripade , pozemok , holostavba zo svojho a potom sup zalozit a aspon cast si prefinancovat a kupit nabytok a nove auto :) .Rok som sa sice citil ako chudak a zobrak lebo vsetky peniaze isli do domu a clovek si rozmysli ci si kupi daco na seba za 10 eur ale vedel som ,ze to raz skonci tak sa to da vydrzat ...
Odpovedať
no my sme isli do kupy domu pri BA...vsetky uspory + peniaze z predaja bytu a este aj ciastkovy uver isli na kupu domu v pomere 83% nasich penazi a 17% uver...a rekonstrukcia ide postupne z toho, co sa nasetri popri splacani uveru...takze momentalne si zijeme velmi skromne :) a prognoza je rovnaka na najblizsie 3 roky, ak nevyhrame lotto, alebo nenajdeme na deravom moste ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?