Úver z Wüstenrotu

Vie niekto poradit ohladom stavebneho uveru z Wustenrotu? Chceli sme kombinovat hypoteku so stavebnym uverom, lebo taky vysoky uver by nam asi nevysiel. A ked sme boli vo Wustenrote, tak nas pani zacala prehovarat, aby sme celu sumu zobrali z Wustenrotu a zacala ukazovat tabulky a cisla, az mame z toho taky gulas, ze uz nevieme, ako sa volame :-D . Ak by niekto vedel poradit ohladom Wustenrotu, mala by som par otazok. Mame tam nejake vlastne peniaze, cca 8000E, v lete bude sporenie koncit. Mame zatial schvaleny mensi uver, ktory sme chceli kombinovat s hypotekou. Z toho, co pani vo W. hovorila, som pochopila, ze by urok bol garantovany po cely cas splacania (plus hocikedy sa moze dat mimoriadna splatka). Kym sa nesplati 40% percent uveru, je urok 0,5% a potom 0,7% a navyse k tomu este statna premia, kym sa splaca prvych 40%.......Pochopila som to spravne? Potrebovali by sme 80000E. ......Vedel by mi niekto na tychto konkretnych cislach vysvetlit, ako by nam to vychadzalo......Bola by som velmi vdacna :-) .
Odpovedať
@lauralaplant keby to bolo také jednoduché, tak každý z nás má úver z wustenrotu, ale také jednoduché to nie je, skôr je v tom riadny hák ako háčik, lebo nikto ti nepožičia peniaze za 0,5%, to by tá inštitúcia šla proti sebe ako pes.... ako to teda funguje v praxi: 1, ak nemáte nasporených v rámci stavebnej sporiteľne min.40% z cieľovej sumy ( v tomto prípade nejakých 32.000 eur), idete do medziúveru a pokiaľ ste v medziúvere, musíte splácať úroky a zároveň sporiť, aby ste dostali úver 2, akési úroky v uvedenej výške sú buď úroky z úveru, ale akciové úroky z medziúveru na prvé roky, kukol som si stránku a vidím tam na medziúvery úroky 1,69% fix 2 roky, ďalšie 2 roky 3,99%.... atď... štandardná sadzba úrokov na medziúver je 5,99% pri zabezpečení nehnuteľnosťou a potom úrok zodpovedá zvolenej tarife sporenia. 3, dokladovanie použitia finančných prostriedkov v rámci stavebnej sporiteľni je vlastne nonesie bločkov - budeš ich mať? Skrátka nie je to také, aké ti to povedali.... skôr ti povedali niečo, čo je super, ale to menej super ti akosi zabudli povedať. Jediná výhoda je štátna prémia, resp. úroková sadzba, nemenná počas celej doby fixácie, samozrejme, záleží od akcie, ktorú človek vezme...
Odpovedať
@finsluzby Dobrý deň. Mala by som ešte otázky o stavebnom sporení mimo tejto témy. 1.Ak sa zakladá nové stavebné sporenie, je možné vybrať finančné prostriedky odtiaľ skôr ako je tých 6 rokov? Za akých podmienok? 2. Keď skončí sporenie po 6 rokoch, môže sa nasporená suma ponechať na účte a pokračovať ďalej v sporení? Platia potom pre to druhé 6ročné obdobie rovnaké pravidlá ako pre prvé 6ročné obdobie? Ďakujem veľmi pekne za odpovede a prajem pekné dni.
Odpovedať
Ja som bral teraz uver z wustenrotu ale NIKDY VIAC a nikomu to neodporučam...strašne komplikovane, nedostatočne ifo, zavádzanie ..proste zle!! Stavebna sporiteľna je dobrá na jednu vec a to po skončení zmluvy nasporené peniaze vybrať a utekať.. ;-)
Odpovedať
@lauralaplant odpovede: 1, dá sa, ale je to prakticky s pokutou (nejaké max.1% podľa doby trvania zmluvy) a hlavne musíš dokladovať účel použitia finančných prostriedkov, inak prichádzaš o štátnu prémiu, po skončení 6 rokov je to bez dokladovania účelu a dostaneš prašule aj so štátnou prémiou 2, neexistuje ďalších 6 rokov, pokiaľ nezrušíš zmluvu a pokračuje ďalej, môžeš zmluvu kedykoľvek vypovedať, pokiaľ zmluvu zrušíš, tak vtedy ideš opätovne na 6 ročnú viazanosť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?