Úver z PSS - máte niekto?

Ahojte chcela by som sa opýtať máte niekto úver z PSS?
Odpovedať
@kikaivanka Nie, a ani by ma to nenapadlo.
Odpovedať
@kikaivanka my sme mali, mozes mi napisat spravu :-)
Odpovedať
@fiancee19 Súkromú? Napíš verejne, aj iní sú zvedaví.
Odpovedať
Profilova fotka
@kikaivanka máme a nikdy viac :-D
Odpovedať
@chachechichochu neviem co zaujima toho kto sa pyta, co sa tu mam rozpisovať.
Odpovedať
@kikaivanka mam,ale idem refinancovat. Potrebovala som rychlo peniaze na kupu domu. Inak by som o pss nikdy neuvazovala. Aj tak som sa nechala oklamat,lebo mi akosi zabudli povedat,ze uroky sa pocitaju aj z penazi,ktore tam uz mas nasporene.
Odpovedať
@hoblinka13 my sme prave refinancovali, nebol naštastie problem
Odpovedať
moze niekto napisat konkretne negativa okrem pocitov? vdaka za info
Odpovedať
Profilova fotka
@fiancee19 ak sa mozem vratit k teme. Po akej dobe ste refinancovali? A refinancovali ste to spolu s hypotekou?
Odpovedať
@kajfer v roku 2016 na jesen sme brali uver z pss bez zalozenia nehnutelnosti z toho sme kupili pozemok a postavili hrubu stavbu a teraz na jesen 2018 sme brali hypo z vub s tym ze sme zalozili hrubu stavbu a dali nam x penazi na vyplatenie uveru z pss a na dostavanie. Bolo to pre nas idealne riesenie kedze sme nechceli nikoho z rodicov otravovat aby sme zalozili ich domy a postavili tak,vela ludi v nasom okoli to tak robilo.
Odpovedať
@pekny negativum bol vysoky urok ale ak nemas na vyber tak docasne sa to da
Odpovedať
@fiancee19 rozumiem, to ale nie je negativum na PSS ako take. su to ich obchodne podmienky ktore vies vopred. zaujimaju ma skor situacie ze preco je PSS zle - pomala komunikacia, priebezne ziadanie dokladov teda neschopnost vopred povedat co vsetko a podobne.. ak komunikuju transparentne je to uplne v poriadku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pekny tak potom ja ine negativa nepoznam. Dokladovali sme uver blockami, žiadny problem. Poziadali sme o predčasne splatenie, tiež bez problemov. Vyplatili sme a nebol žiadny problém. Vsetko rychlo vybavili.
Odpovedať
@fiancee19 zaujala ma táto debata, a ďakujem za príspevky, chcem sa pridať ak môžem :-) My máme takúto situáciu : máme prislúbený pozemok, a tak by sme radi stavali, aj keď je naša finančná situácia dosť nezávideniahodná, ale veľmi tužím po domčeku pre svoje dve deti. Čiže máme 2 stavebné sporenia na deti, kde na jednom už sporíme pomaly 9 rokov a máme tam 5 039 eur, hodnotiace číslo 53, na druhom sporení máme 2500eur, a ešte 5 tis eur na jednom účte, čo myslím, by nám vyšlo na architektonicko-realizačný projekt s poplatkami na začiatku. Bola som v PSS a pani mi povedala, že za úver /medziúver , ešte nemáme nárok na stavebný úver, čo sa mi zdá po takých rokoch čo tam šetríme dosť nefér/ bez ručenia nehnuteľnosti na sumu 50 tis /vrátane už našetrených peňazí / a mes.splátky 350 eur, splatnosť 20 rokov / my sme už prekročili totiž 40-tku /. Tá suma sa mi zdala obrovská. Tiež by som to chcela ale realizovať ako vy, že s tými peniazmi od PSS kúpiť ten pozemok a hrubú stavbu a potom zobrať už HYP. na rozostavanú stavbu a refinancovanie medziúveru od pss. Chcem sa spýtať, ako by sa vyplatil ten medziúver, len to čo sme si zobrali alebo aj všetky tie úroky, alebo ako, ďakujem za odpovede ;-)
Odpovedať
@fiancee19 zaujala ma táto debata, a ďakujem za príspevky, chcem sa pridať ak môžem :-) My máme takúto situáciu : máme prislúbený pozemok, a tak by sme radi stavali, aj keď je naša finančná situácia dosť nezávideniahodná, ale veľmi tužím po domčeku pre svoje dve deti. Čiže máme 2 stavebné sporenia na deti, kde na jednom už sporíme pomaly 9 rokov a máme tam 5 039 eur, hodnotiace číslo 53, na druhom sporení máme 2500eur, a ešte 5 tis eur na jednom účte, čo myslím, by nám vyšlo na architektonicko-realizačný projekt s poplatkami na začiatku. Bola som v PSS a pani mi povedala, že za úver /medziúver , ešte nemáme nárok na stavebný úver, čo sa mi zdá po takých rokoch čo tam šetríme dosť nefér/ bez ručenia nehnuteľnosti na sumu 50 tis /vrátane už našetrených peňazí / a mes.splátky 350 eur, splatnosť 20 rokov / my sme už prekročili totiž 40-tku /. Tá suma sa mi zdala obrovská. Tiež by som to chcela ale realizovať ako vy, že s tými peniazmi od PSS kúpiť ten pozemok a hrubú stavbu a potom zobrať už HYP. na rozostavanú stavbu a refinancovanie medziúveru od pss. Chcem sa spýtať, ako by sa vyplatil ten medziúver, len to čo sme si zobrali alebo aj všetky tie úroky, alebo ako, ďakujem za odpovede ;-) @fiancee19 @fiancee19
Odpovedať
@malena dobrý deň, my sme po založení rozostavaného domu dostali hypotéku a časťou z nej smw vyplatili, to co nam ostalo v pss. Uvediem aj sumy ako sme to mali,. Pss 50 000 rok 2016 mesačnú splátku sme mali cca 250 eur v roku 2018 sme vyplatili 44 800. Oni nam a to vyratali, poslali poštou. VÚB kde sme brali hypo potom rovno previedla peniaze a prišlo nam ze vsetko je vyplatene. Co sa týka toho sporenia, muž si v pss sporil cca 3 roky takze veľa sme tam nasetrene nemali. Bez zalozenia nehnuteľnosti nam to pravdepodobne dalu vdaka veľmi dobrým prijimom a nizkemu veku 27 a 26 sme vtedy mali.
Odpovedať
Na takú chvíľu to je dobre lebo je to bez založenia nehnuteľnosti ale hneď ako to bude možné treba to refinancovať lebo pss má vysoké úroky. A aj to refinancovanie ide v pohode nerobia problém. My sme mali medziúver skoro 50 000 eur na kúpu pozemku a hrubú stavbu a hneď ako sa dalo sme to refinancovanie hypotékou z banky a je klud. Takže na záver pss určite áno ale len na chvíľu na dlhšie obdobie určite nie je to veľmi nevýhodné oproti bežným hypotekam.
Odpovedať
@ero88888888 presne ako píšete :-)
Odpovedať
@fiancee19 Veľmi pekne ďakujem za radu :-)
Odpovedať
@ero88888888 vďaka :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte. Mali ste aj sporenie,keď ste si brali tieto úvery? Mame na ruke domček. Chceli by sme ho kúpiť, čo to prerobiť. A potom založiť banke atď.
Odpovedať
Ahojte, Ideme kupovať dom a odsúhlasili nám hypotéku v banke ale teraz sme dostali aj ponuku od PSS. V PSS sľubujú fix úrok počas splácania úveru, v banke dajú fix 5 rokov a potom nikto nevie čo bude s úrokmi. Čítala som všeobecne obchodne podmienky PSS: Pri Úročení medziúveru píšu v bode 3: „Veriteľ nie je oprávnený počas doby fixácie jednostranne zmeniť výšku úrokovej sadzby medziúveru.“ V ďalšom bode 4 zase píšu: „Ak je úroková sadzba fixná pre jednotlivé doby fixácie, je pre prvé obdobie fixácie úroková sadzba dohodnutá priamo v zmluve o úvere. Po uplynutí doby fixácie úrokovej sadzby medziúveru má veriteľ právo jednostranne určiť ďalšiu dobu, resp. doby fixácie úrokovej sadzby a výšku úrokovej sadzby medziúveru platnú počas takto určenej doby fixácie úrokovej sadzby. Veriteľ je oprávnený meniť úrokovú sadzbu medziúveru z vážneho objektívneho dôvodu.“ Čiže ten „vážny objektívny dôvod“ môže byť napríklad, že úroky sa po rokoch zvýšia centrálne v každej banke napr. v priemere na 5% a tak aj PSS má nárok na zvýšenie i keď píšu, že úroky sa nebudú meniť? Alebo ako budú kompenzovať zvyšovanie úrokov? Aké máte názory?
Odpovedať
Profilova fotka
@beabea88 kašlite na úroky... je to celé podfuk... a hlavne v PSS je obrovská nevýhoda že musíte dokladovať so stavebnými bločkami.... keby môžem ešte raz tak v živote nezobereieme od PSS ani cent.... pri dokladovaní nám polovicu blokov neuznali lebo sa im nechcelo rátať bloky pod 100 eur.... museli sme si zaplatiť načierno stavebné bloky
Odpovedať
Profilova fotka
My ked sme riesili uver, tak sme prakticky PSS hned obchadzali. Nepacili sa nam tam hlavne niektore nezmyselne podmienky, ktore sa na prvy pohlad zdali byt vyhodne, no opak bol pravdou
Odpovedať
Teraz som sa rozpravala s kolegom ktory ma medziuver uver od PSS a vysvetloval, že aj ked by celu sumu vyplatil teraz tak by mal zaplatit tie iste uroky akoby platil 30 rokov. Naozaj je to tak? @bejban
Odpovedať
Profilova fotka
@beabea88 určite je
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahojte, tí ktorí ste si brali medzi úver od PSS bez založenia nehnuteľnosti, ako dlho prosím trval celkový proces od podpísania žiadosti až po schválenie a načerpanie finančných prostriedkov? Nám pri podpise žiadosti hovoril obchodný zástupca, že schvaľovací proces bude trvať týždeň, potom, že ďalší týždeň, lebo toho majú veľa, ten už samozrejme tiež prešiel a stále nič 😞
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?