Úver vo Všeobecnej úverovej banke

Profilova fotka
Ahojte chcem sa spytat ci sa tu najde niekto kto bral uver od Vub banky vo vyske 80000e alebo aj 70000,potrebovala by som zopar informacii ohladom mesacnych splatok atd..dakujem pekne za odpvede
Odpovedať
@sisa807 popíš nejaké informácie, porátam ti ich...
Odpovedať
Ja by som sa Vas chcel opytat ohladom hypo pre mladych ake je maximum pozicky a co potom s tym co mi este bude chybat ako sa to da riesit.
Odpovedať
@jojdo83 pre mladych je to cca 50 litrov... takze ak chces viac - budes to mat rozdelene na 50 Plus zbytok
Odpovedať
Profilova fotka
@sisa807 Ak potrebujete informatívne výpočty, stačí vyhľadať na google smart hypokalkulačka na ktorej vypočítate hypotéku s RPMN. Ak potrebujete presné výpočty a úverové ponuky a zo všetkých bánk, navštívte každú banku osobne, alebo vyhľadajte hypotekárneho brokera. Nespoliehajte sa na ponuku len z jednej banky. Ak sa viažete v kúpnej zmluve, že uhradíte kúpnu cenu nehnuteľnosti z hypotéky do určitého času, môže sa stať, že Vami vybraná banka vám schváli nižšiu výšku hypotéky, zníži hodnotu kupovanej nehnuteľnosti, alebo ju zamietne aj pre maličkosť, ktorú vie akceptovať iná banka. Ak môžem poradiť všetkým, vždy si spravte prieskum hypotekárneho trhu a rozpracujte hypotéku aspoň v dvoch bankách, aby ste neprišli napríklad o zálohu na kúpu nehnuteľnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@sisa807 My sme brali hypo v podobnej vyske v septembri. A aj napriek tomu, ze napr. SLSP mala urokovu mieru o 0,3% lepsiu ako VUB, splatka, ale najma absolutna preplatitelnost uveru bola ovela nizsia vo VUB. Je to preto lebo VUB ako jedina banka dava to svoje 1% zlavu z uroku na celu sumu, ktoru si poziciavate a nie len na 50.000 co je strop hypo pre mladych. Druha pozitivna vec je, ze prispevok ti odratavaju priamo zo splatky... cize nemusis platit plnu sumu a potom cakat na vratenie (prispevok od statu), navyse my sme od prvej splatky mali zaratane aj prispevky pre mladych a az tu na modrej streche som sa dozvedel, ze niektori ludia na to cakali par mesiacov a podobne. Dalsia nezanedbatelna vec je, ze vo VUB nemusis platit za vedenie dvoch uctov. Ale to je vlastne uz neaktualne, lebo dnes uz za vedenie uveroveho uctu neplatis.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojdo83 Hypotekárny úver so štátnym príspevkom pre mladých sa poskytuje do výšky až 100% z hodnoty kupovanej nehnuteľnosti. Štátny príspevok pre mladých si môžete uplatniť až do výšky 50 000€.
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo Ak beriete hypotéku so ŠPM vo VÚB vo výške napr. 100 000€ zľava na 50 000 € je vo výške 3,00% na ďalšich 20 000€ je zľava 1% a na zvyšok 30 000€ je štandardná úroková sadzba. V praxi to znamená, že hypotéka so ŠPM 3,89% sa bude úročiť takto: 50 000€ 0,89% + 20 000€ 2,89% + 30 000€ 3,89%.
Odpovedať
Este Vas poprosim a zhruba mesacna splatka pri tych 50 000 € by bola aka?na zhruba 25 alebo 30 rokov. zatial dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@smartbrokers tak ak je to tak, tak sa to zmenilo. My sme brali 80.000 s fixaciou na 5 rokov. Urok bol 4,79 (vtedy pri 3 rocnej fixacii to bolo o 0,5% menej, ale mam svoje dovody preco 5 rocnu). Na zmluve mam 4,79 - 1% fix 5 rokov, vysledna urokova sadzba 3,79%. A samozrejme na prvych 50.000€ mame statny prispevok -2%.
Odpovedať
Profilova fotka
@smartbrokers Len upresním, že uplatňovanie toho zníženia úroku o 1% aj na časť hypotéky nad 50tis. eur je závislé nie od výšky hypotéky, ale od hodnoty nehnuteľnosti. Zníženie sa totiž uplatňuje do 70% hodnoty nehnuteľnosti, tzn. ak si klient vezme 100tis. hypo pri úroku trebárs 3,9% p.a. a jeho hodnota nehnuteľnosti (aj trebárs budúca hodnota nehnuteľnosti) bude dajme tomu 145tis., tak 50tis. bude úročených 0,9% so ŠPM a celý zvyšok 50tis. bude úročený 2,9%p.a. Ak by ale hodnota nehnuteľnosti bola napr. 135tis. eur, tak v tom prípade rozloženie úročenia je 50tis. s 0,9% úrokom, 44500 s 2,9% úrokom a 5500 s celým 3,9% úrokom.
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo a pre všetkých. Áno zmenilo sa to vo VÚB. Ako píše @andreah25 . Zľava z úrokovej sadzby sa poskytuje už "len" na 70% z hypotéky. Avšak iná banka vie poskytnúť zľavu 3,00% na celých 100% do sumy 50 000€ ! 8-) Ak klient požiadá o hypotéku vo výške napr. 60 000€, banka mu poskytne zľavu na prvých 50 000€ 3,00% a 10 000€ úročí štandardnou úrokovou sadzbou. (pre upresnenie 2% poskytuje štát a 1% banka) Banky menia úrokové sadzby, poplatky, metodiku spracovania úverov často a preto nemôžem menovať, ktorá banka kde, kedy a za koľko. To čo som napísal dnes, zajtra nemusí byť pravda. Pre niekoho bude lepšia hypotéka so ŠPM z banky A a pre niekoho z banky B. Nespoliehajte sa len na informácie, ktoré nájdete na fórach, blogoch atď....... @jojdo83 vyhľadajte na google smart hypokalkulačka, ktorá je určená na INFORMATÍVNE hypotekárne výpočty s RPMN a aj so ŠPM. Pracujeme na novšej verzii, v ktorej bude aj progresívne splácanie. Pribudnú aj metódy úročenia hypoték na Slovensku, pretože ponuka z banky A 3,25% nemusí byť rovnaká ako ponuka 3,25% z banky B. ;-)
Odpovedať
@sisa807 s manzelom sme tolko vzali minuly rok v oktobri v VUB
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@smartbrokers ano je jasne, ze sa to stale meni. Ale inak kazda banka poskytuje zlavu 3% da vysky 50.000, cize to nie je nic vynimocne (2% stat a 1% banka). Len prave ta VUB dava to svoje 1% aj na zvysok. Teda ak sa to naozaj zmenilo tak iba v pripade ak sa jedna o hypo na 70% hodnoty nehnutelnosti
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo mýlite sa. V niektorých bankách sa napr. pri 100% hypotéke 50 000€ poskytne zľava 3,00% len na sumu 35 000 € (čo predstavuje 70% z celkového ÚVERU. Práve táto 70% časť je hypotekárny úver podľa zákona o bankách, zvyšných 30% je spotrebiteľský úver zabezpečený nehnuteľnosťou.) Hypotekárny úver podľa zákona o bankách sa poskytuje len do 70% z hodny tuzemskej nehnuteľnosti. Štátny príspevok pre mladých sa poskytuje len na hypotekárne úvery podľa zákona o bankách. V štátnom príspevku pre mladých sa mýli veľa ľudí. Niektorí finanční "poradcovia" a aj zopár bankárov ma doslovne HOKEJ zo ŠPM. Môže sa stať, že sa opýtate 4 odborníkov a každý vám povie niečo iné. V ŠPM medzi najčastejšie chyby patrí chybná informácia o akceptácii príjmov žiadateľov. Niektorí presvedčia klienta, že sa počíta hrubý príjem len za obdobie, ktoré klient v predošlom kalendárnom roku odpracoval. V praxi to znamená, že klient ktorý odpracoval napríklad v roku 2012 len 2 mesiace a zarobil v tom čase v hrubom 5 000 €, že sa tento príjem rozpočíta len na tie dva odpracované mesiace. Počítajú s priemerným hrubým príjmom 2 500€ na mesiac. Chyba, hrubý príjem sa rozpočíta vždy za celý predošlý kalendárny rok v tomto prípade hrubý príjem predstavuje 5000 € na 12 mesiacov aj keď klient odpracoval len dva mesiace. Ďalšia chybná informácia je, že ak žiadá o hypotéku PÁR , musia byť manželia. atď atď.... Ešte maličkosť, pokiaľ je to možné, hypotéku so ŠPM v tomto období pri súčasných úrokoch fixujte na 5 rokov. Nestane sa vám, že po refixácii banka úroky zvýši a doženie zľavu, ktorú zo zákona poskytnúť musela. Netvrdím, že banky to robia, ale nevieme aká bude situácia na hypotekárnom trhu pri refixácii vašej hypotéky. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@smartbrokers Dakujem za detailne vysvetlenie, toto som vobec netusil. Cize mozem konstatovat, ze som mal vlastne stastie ak my banka dala zlavu1% na celych 80tis a stat 2% na 50.000 EUR.
Odpovedať
Profilova fotka
@evkaspa no to som presne tvrdil aj ja, pár príspevkov vyššie. Ale @smartbrokers to tu vysvetloval, vraj sa to zmenilo...
Odpovedať
Profilova fotka
@jvlo ahoj a mozem poprosit kolko vam vyratali mesacne splatky a na kolko rokov to mate?tiez sa nam to vybavuje vo vub dakujem :) kludne aj pm
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem ludia za odpoved buduci tyzden posielame vsetky papiere vybavuje sa nam to vo vub kde dostaneme 70percent zo zakladanej nehnutelnosti plus 80percent z kupy nehnutelnosti urok nam vyratali tusim 3.88 percenta na zaciatok to bude super ak nebudeme nuteni brat neskor este jeden nizsi uver stym ze by sme bremeno hodili na nehnutelnost rozostavanu tak bude dobre skusime dorabat z nasetrenych a zo zarobenych,ak sa to vybavi dam vediet viac info aby som pomohla pri vybavovani aj inym dakujem este raz vsetkym :))
Odpovedať
@sisa807 skus www.hypokalkulacka.sk/hypokalkulacka.xls
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?