Úver s Pss

Chcem si vziať úver s Pss mam stavebné už 6 rokov. Výška úveru bude 10000€ na.modernizaciu rod.domu. Moja otázka je, aké.kritériá budú mať na mňa ako dlžníka a aké na ručiteľa priateľa. Bude problém ak má priateľ s home Credit tovar na splátky?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@lella21 nechápem, prečo sa nespýtaš v PSS?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Rad by som Vas poprosil o radu.Mam uzatvorenu zmluvu v PSS uz asi 9 rokov.Cielovu sumu mam 10 000.Teraz mi ponukaju uver s 2,9%.Mam tam nasporene 13600eur.Pani v PSS mi vypocitala pri uvere 50 000 vcetne tych mojich nasporenych 13600 splatku 200 eur na 20 rokov.Hovoril som jej ze by som chcel uver po roku vyplatit,kedze uver potrebujem len na preklenutie nejakeho obdobia,mozno dlhsie. Je takyto uver v sucastnosti vyhodny,alebo komercna banka je vyhodnejsia?Este dodam,ze mimoriadna splatka a predcasne vyplatenie uveru je bez poplatku a takisto za vybavenie uveru nula,netreba zakladat nehnutelnost.Dakujem Vam za radu.
Odpovedať
@kuracinarez a vyska splatky bude celych 20 rokov rovnaka
Odpovedať
@kuracinarez pri hypoteke neni rovnaka?
Odpovedať
@nesske nieje
Odpovedať
@kuracinarez a aka je ? ked dam hypokalkulacku, tak mi tam ukaze mesacnu splatku a ona sa meni? to tam nie je napisane
Odpovedať
@nesske pri hypoteke sa urok fixuje na nejake obdobie napr.3 roky.Po tomto obdobi to banka moze zmenit,ale aj nemusi.Ja tiez tomu velmi nerozumiem,preto som polozil otazku.
Odpovedať
@kuracinarez Ak sa jedna o SU co podla mna ano tak urcite fajn us 2,9% je na cele obdobie si myslim...iny uver by som nebral ako napr MIO
Odpovedať
@lella21 Urcite nie to je v poriadku ziaden problem jedine keby ho nesplatcal ale aj tak PSS je benevolentna voci tomu mozete mat v SRBI 1 ..max jednu 2...
Odpovedať
@kuracinarez pokiaľ hovoríš o úvere, tak by som sa aj na to osobne dal - 2,9% síce nie je na súčasné pomery neviem aká dobrá sadzba, ale na druhej strane ani vyslovene zlá..... navyše možno robiť mimoriadne splátky atď... nie je to zlá ponuka... Ak však by si mal ísť do medziúveru, tak určite nie...
Odpovedať
@finsluzby nie nieje to medziuver,ale uver.Mam tam zmluvu uz 9rokov.Ja som ich uver ani nepytal,ale sami mi ho ponukli,zrejme preto,ze uz mi nechcu vyplacat 2% urok.Musel som podpisat zmenu tarify a urok uz nebude 2%,ale len 0,1%.Mam na to cely rok,aby som sa rozhodol ci chcem od nich uver,alebo nie.
Odpovedať
@kuracinarez len pozor, čerpanie stavebného úveru podlieha určitým pravidlám, v súvislosti s dokladovaním použitia finančných prostriedkov
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dokladujes len tie peniaze ktore si pozicias...nie tie nasporene ak sa ale jedna o SU
Odpovedať
@topvideo Pretoze vela OZ klamu klienta aby mali €
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez Ahoj, ja som mal presne to co ty. poril som 12 rokov a mal nasporene cca 10.000€ z cielovej sumy 33.000. obral som od nich uver na 50.000 (t.z. navysil cielovu sumu). Vyratali mi to na 30r. splatku 180e. Avsak ja splacam 300e co mi vychadza ze to splatim ze 17 rokov. Presne aj mne poslali ze ak podpisem uver znizia mi uroky z 3% na 0.1. Avsak potreboval som peniaze tak som do toho siel... musim povedat ze pani kt. mi to ratala tak ak by som chcel hned ist do SU tak my splatka cinila velmi vela pretoze SU sa neda splacat 30r. Tak som teraz v medziuvere 5 rokov (aby som mal nizsiu splatku) aj za cenu ze splacam banke uroky kt. su nemale. Po 5 rokoch uz budem v cistom SU. Preplatenie pocas medziuveru je cca 6000e a celkove preplatenie pri uvere 50.000 je 15.000e. Ak som spravne ratal... cize v skratke zobral som 50.000 a vratim 65.000. Holt domcek uz stoji a my ideme tento rok zariadovat :) "zelezna gula" pri nohe este ostane 16 rokov :)
Odpovedať
@petko_sonka tomu trochu nerozumiem : ake mate VP - volitelne pridelnie ? 30,40 alebo 50% nerozumiem u.s. 0,1%?? ked podpisete uver tak Vam znizia us na 0,1 predpokladam ze sa jedna o sporiacu cast? viete vobec kedy sa dostanete do SU? ake mate HC ked ste zmenili CS? aku mate tarifu? menili ste tarifu pri zmene CS? vasa splatka je 300 a kolko Vam ide na sporiacu cast a kolko na urok?
Odpovedať
Profilova fotka
@murolive podla mojich informacii pridelenie je 40%, 0.1 je sporiaca cast ano (z povodnych 3%), do SU by sme sa mali dostat po 5 rokoch pri nadstandartnej splatke 300e (z kt. je potrebnych len 180e). povodne HC bolo 65 teraz neviem ale rastie pomaly aby sme o 5 rokov mali SU. Tarifa: tak tomu nechapem o co ide :) Splatka je 300 ale na zmluve je ze musime davat min. 180e kde 110e ide na uroky a 70e na istinu (tuna tomu moc nechapem, ale tie uroky to su proste peniaze do kanalu) - to je tych 6.000e co som vravel ze preplatime na urokov v medziuvere.
Odpovedať
@petko_sonka na zaklade tarify sa urcuje US a ciastocne ked sa dostanete do SU ( zavisi to aj od VP - co mate 40%) VP znamena ze musite do 5r ako Vam vyratala pani alebo pan nasporit 40% z CS - cielova suma to znamena ze : Vasa CS je 50000 = musite nasporit 20000eur do 5r. Keby ste davali kazdy mesiac 300 eur ako piste a standard je 180 to zaneman za za tych 5r pri priklade ze posielate 300 kazdy mesiac nasporite 7200 + 4200 = 11400 + nasporene peniaze 10000 splnena podmienka VP!!! super to by ste teoreticky mali sa dostat do SU ano to je jasne to je ten rozdiel ze platite uroky zo sumy 50000 stale az kym nebudete pridelana do SU a preplatenie 6600 no a nasledne sa uver prehodi na SU a zostatkova hodnota bude 50000 - nasporena cast 21400 = 28600 bude stavebny uver a tam uz budete platit anuitne pri us 2,9% ak by ste brali uver v nejake banke pri uvere 28600 splatnost 10r a us 2,9 mate preplatenie : Výška úveru 28 600 Doba splatnosti v rokoch 10 Úroková sadzba 2,90% Celková výška úrokov 4 381,46 Celková výška istiny a úrokov 32 981,46 ale je to prikl!! fix 3,5 to si treba uvedomit!! ale pri SU mate urok na celu dobu!! to je rozdiel ak by ste brali uver v banke na vysku co potrebujte tak preplatenie je takto: Celková výška úrokov 10 714,25 Celková výška istiny a úrokov 50 714,25 Výška úveru 40 000 Doba splatnosti v rokoch 17 Úroková sadzba 2,90% ale ako som pisal mate fixaciu 1,3,5 atd to znamena ze presne preplatenie neviem Vam povedat pretoze sa to vzdy meni je to len na priblizny prepocet.
Odpovedať
Profilova fotka
@murolive Prene ako pisete, znamena to ze ak by som teraz platil splatku 400e tak budem skor v stavebnom uvere a menej preplatim na urokoch v medziuvere? Velmi by mi to pomohlo. Vedeli by ste odhadnut ci by to bolo mozne? Podla Vasich vypoctoch vidno ze sa vyznate. (momentalny urok v MU mam 2,79%)
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez aj to ti povedali ze úrok pri zmene tarify ti zoberú spätne ? Teda všetky úroky za 9 rokov dovidenia.... A uz ti to ani neúrocia dvoma percentami ....uz dávno to šlo dole... Samozrejme v tichosti
Odpovedať
@mariangela117 preco by mi mali zobrat uroky spatne?to je blud.Uroky som mal doteraz 2%,slo to dole,ale len na novych zmluvach.
Odpovedať
@mariangela117 Ano to je ďalšia vec..tiez si nato spominam skor by som si to ale preveril.. Pretoze sa meni tarifa a podľa OP je to tak...osobne to vzdy treba preveriť aby ste si boli istý naj je na call centrum zapísať si hovor kedy bol vykonany a v pripade zle info sa stazovat...
Odpovedať
@petko_sonka Tiež sme brali pred pár rokmi medziúver z PSS a dávali mesačne vyššiu splátku, aby sme prešli rýchlejšie do stavebného úveru. Mali sme nasporiť 40%. Keď sme nasporili, šli sme do PSS a tam nám povedali, že aby sme prešli do staveb.úveru nestačí nasporiť 40%, ale dosiahnuť aj určité hodnotiace číslo, ktoré ešte nebolo na potrebnej hodnote. Tak sme museli vyše roka platiť úroky z medziúveru, aby sme dosiahli hodnotiace číslo, hoci nasporenú sumu 40% sme mali splnenú . Po tej skúsenosti by som medziúver zo stavebnej už nikdy nebrala. Ďalšia vec: ak mám cieľovú sumu 50000 eur, 10000 eur som si nasporila, vyplatia mi 50000 eur ako úver a platím úroky zo sumy 50000 eur, tak platím úroky aj z vlastných 10000 eur, ktoré som si nasporila, či?
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez ked zoberieš uver s úrokom 2,9 tak sa zmluva prepočíta akokeby si mal od začiatku úročenu 0,1 percentom , čiže zobeu ti vsetko ....
Odpovedať
@mariangela117 to sa mi nezda ze to tak je.Ved mi nic o tom nepovedala.A ked mi predbezne pocitala uver,stale pocitala s peniazmi ktore tam momentalne mam aj s urokmi a statnymi premiami za tych 9 rokov.
Odpovedať
@finsluzby @cisko39 myslite,ze mi mozu zobrat uroky za 9 rokov sporenia,ked som si zmenil k 1.1.2016 tarifu z RC kde boli uroky z vkladov 2%,na tarifu U2 kde su uroky 0,1?
Odpovedať
@kuracinarez vraj uz sa to nerobi, ale niekedy to bolo
Odpovedať
@finsluzby dakujem,este to oficialne overim,zavolam do pss
Odpovedať
@petko_sonka Ano budete skor presne Vam to zial neviem vyratat nemam už takú kalkulacku..jedine že si preverite info v PSS (skuste call centrum) US v MIu mate 2,9 to mate na celú dobu kým sa nedostanete do SU alebo iba na nejake obdobie?
Odpovedať
@kuracinarez RC tarifa je takzvaná rýchla tarifa Myslim ze naj sa klient dostane Do SU ked splni podmienky.. U2 je preto 0,1 pretoze ked budete v SU budete mať us 2,9...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?