Úver pre mladých

Profilova fotka
Čaute. Mám veľkú dilemu. Chceme si zobrať s manželkou úver cca 50 000€. Chcem od manželky kúpiť podiel nehnuteľnosti, ktorú nadobudla pred manželstvom (no problem) a kúpnopredajnou zmluvou dokladovať hypoúver pre mladých. Podmienky úveru pre mladých splname spoločne (manželka je na materskej), samostatne nespĺnam. V SLSP mi dajú úver fpohode, ale nie pre mladých - pretože, vraj podľa ich právneho oddelenie manželka nemôže byť na strane predávajúcej aj dĺžnik (logika tam je) - iba ak by sme to nedokladovali kupnopredajnou zmluvou,ale....to nechceme. UnicreditBank zase nemajú problém dať pre mladých s podmienkou že zúžim BSM na nehnuteľnosť a úver(poplatky cca 400€). Že takto to pôjde s tou kúpnopredajnou zmluvou, ale... ak sa zúži BSM, tak úver by mal byť len na mna a v tom prípade nespĺnam hypo pre mladých, či?(moja logika) - Ich odpoveď je, že preto tam manželka bude vystupovať ako spoludlžník (spoluručiteľ), aby sme splnili podmienky pre mladých. Otázka - ak sú podmienky na hypo pre mladých dané štátom rovnaké, ako to že v jednej banke sa dá a v druhej nie? Bojím sa toho, že pôjdem do UnicreditBank, zaplatim cca 400€ a potom mi povedia, že takto to nejde.... Alebo začnem čerpať úver a po určitej dobe mi niekto povie, že nech vrátim ten rozdiel, ktorý som čerpal "neoprávnene"? prosím poradte. Pri bežnom úvere nie pre mladých to mám vyriešené, len keď je tu taká možnosť - ušetriť nejaké financie s príspevkom tak... neviem, mám hlavu v smútku. Ďakujem za odpovede a rady.
Odpovedať
S takymito vecami nemam skusenosti, ale preco neskusite Fond rozvoja byvania? tu bola o tom diskusia, treba si len poriadne prestudovat. Je tam najnizsi urok (okolo 2 percent), sice kopec papierovaciek, ale stoji to za to. Len treba splnat urcite podmienky. SFRB ma pobocku vo viacerych mestach, mozno sa staci len ist poinformovat. http://www.modrykonik.sk/forum/rodinn...
Odpovedať
@ivcacf systemom spam-u dosiahnes opak, kazdy sa ti to tu na to vy...viesco,,,kludne si mohla zalozit temu do "ostatne" a vyvolalo by to mozno pozitivnejsi ohlas...
Odpovedať
@thorin My sme s manzelom brali teraz hypo pre mladych, avsak podmienku pre SP splnam iba ja (manzel ma viac ako 35 r.), tak v SLSP nam to umoznili tym, ze manzel vystupoval iba z titulu spoludlznika - jeho prijem sme potrebovali, aby nam dali plnu vysku (49 000) s tym, ze sme si dali zuzit BSM, cize 5 rokov, kym si budeme uplatnovat SP, je nehnutelnost len na mna... mozno nejak podobne by to slo aj vo Vasom pripade...?
Odpovedať
@pemix dakujem nevedela som ze sa to tu da :D
Odpovedať
Profilova fotka
@thorin Ja by som to riesila uplne inak... ak by si mal rodicov alebo surodencov, ktorym mozes doverovat, tak daj tu nehnutelnost na nich a potom to akoze spolu kupite naspat tou hypotékou. Naklady 66 eur na katastri a neviem, ako by to sice bolo s danou z predaja nehnutelnosti. Aj ked mozno by ste to rodicom mohli predat za 1 euro. A dlhsie by ste museli cakat kvôli katastru.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaja1979 Fond rozvoja byvania sa nemôže použiť na rekonštrukciu. Inak pre mladých môžeš dosiahnuť aj 1% úrokovej sadzby :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jancusa2000 Platíš daň a zdravotnej poistovni! - príliš komplikované, nákladné,
Odpovedať
Profilova fotka
@scorpio89 Ďakujem, podobne to chce riešiť UnicreditBank. Takže asi sa to dá. Chcú, aby tam manželka vystupovala ako spoludlžník (ručiteľ), aby nám to vychádzalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?