Uver a hypoteka sucasne

Profilova fotka
AHOJTE CHCEM SA OPYTAT MAM UVER NA AUTO VO VYSKE 220 EUR MESACNE. POPRiTOM STAVIAME DOM peniaze sa uz ale minuli zo svojich sme tam dali 30 000. Chcem cerpat hypo vo vyske 50 000 STYM ZE BY som z toho splatil uver za auto a dokoncil domcek. Je to mozne? ALEBO NAJPRV MUSIM SPLATIT UVER ZA AUTO A AZ POTOM ZIADAT HYPO. ABY TAM VYSLA TA CIASTKA NA TO MINIMUM.?
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží od banky. Niektoré banky umožňujú žiadať o jednu hypotéku na výstavbu a zároveň na splatenie úveru. Treba však dať pozor v prípade, ak by ste mali záujem o štátny príspevok pre mladých. Vtedy je vhodnejšie riešiť dve hypotéky / úvery - jeden na dostavbu a druhý na splatenie úveru, nakoľko príspevok nie je možné získať na refinancovanie úveru.
Odpovedať
Profilova fotka
treba si vypytat konkretne navrhy a potom budes mudrejsi.. no fakt je ten ze aj ked ti da banka predbezny navrh... nie je to iste na 100% vzdy do posielaju do BA na schvalenie a az po schvaleni zistit realne na com si
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo je možnosť, že ak Vám to z príjmu vychádza i tak, že si úver na auto ponecháte, tzn. v žiadosti Vám bude splátka za tento úver figurovať a požiadate si o hypotéku z ktorej potom si už sám tento úver vyplatíte. Jednoducho banka nemusí vedieť, že ste peniaze použili aj na splatenie úveru, ak budete vedieť inak túto hypotéku zdokladovať - napr. refundáciou už minutých peňazí na výstavbu domu, kde môžete dokladovať použité prostriedky aj šesť či dvanásť mesiacov dozadu.
Odpovedať
Hlavne si prepocitaj, ci sa vobec oplati brat si hypoteku na auto. Je totiz velmi pravdepodobne, ze ta to auto vyjde 3x drahsie na hypoteku, nez na uver. Skus si len vypocitat, kolko realne zaplatis pri uvere a kolko pri hypoteke. Navyse rucit domom za auto mi pride uplne ujete, nic v zlom. A k tvojej otazke - daju ti hypoteku aj sucasne s uverom, ak mas dostatocny prijem a to ti povedia v banke.
Odpovedať
Profilova fotka
Možností ako to zrealizovať je viacero. Ak vám to prechádza z príjmu, tak je možné dostať peniaze navyše od banky viacerými spôsobmi aj bez toho, aby ste banku žiadali o refinancovanie úveru - bezúčelovou časťou v bankách, kde stačí vydokladovať isté percentá úveru, refundáciou už investovaných peňazí, ktoré Vám banka preplatí na účet a podobne. ak príjem nemáte dostatočný na splátku úveru aj hypotéky, tak zostáva možnosť kombinácie účelov - výstavba a refinancovanie úveru. Dôležité je tiež aby hodnota nehnuteľnosti postačovala na čerpanie požadovaného úveru. Na rozostavaný dom banka málokedy poskytne 100 percent pred kolaudáciou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?