Uroky a hypoteka a odpocet dane

Teraz som na ceskej MS citala jeden prispevok ohladom toho, ak dovolite, skopirujem to: Je lepsi kdyz si uroky k hypotece odecte z manzelu ten, ktery vydelava vic nebo ten co vydelava min? Asi blba otazka, ale to funguje aj u nas?
Odpovedať
@skorpionka34 Neviem, ako to je v ČR, ale u nás nemáš možnosť si znížiť základ dane o zaplatené úroky z hypotéky ani z iného úveru. Istinu aj úroky platíš z čistého, zdaneného príjmu. Možno aj ten príspevok bol vytrhnutý z kontextu a išlo možno o nejaký špecifický prípad, napr. prenájmu nehnuteľnosti na podnikateľské účely, kde by úroky mohli byť nákladovou položkou podnikania.
Odpovedať
@chrobak7 neviem, bola tam presne ta otazka ako som zkopirovala, nic viac. Ale dakujem za odpoved.
Odpovedať
@skorpionka34 Trochu som po tom pátral a je to tak. V ČR existuje možnosť znížiť si základ dane z príjmu o časť zaplatených úrokov z hypotéky. Štát asi takýmto spôsobom podporuje bytovú politiku. U nás toto nie je. http://www.finance.cz/zpravy/finance/...
Odpovedať
@skorpionka34 no u nás to funguje tak, že to neexistuje, tým pádom ľudia nemajú problém, čo si môžu, resp. nemôžu odpočítať z dane :-D
Odpovedať
Profilova fotka
U nás existuje zopár firiem, ktoré ponúkajú svojim zamestnancom benefit vo forme preplatenia zaplatených úrokov z hypotéky. Odpočet z dane u nás nie je. A aj čo sme mali možnosť znížiť si daňový základ o zaplatené životné poistenie, tak aj to pre istotu dávnejšie zrušili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?