Urok 2,7%

Prosim Vas je to dobry urok pri postupnom cerpani na kupu starsieho domu plus prerobenie.Je to aj so SPM.
Odpovedať
@jojdo83 Co je to SPM? Banky teraz davaju uroky pod 2%, takze sa mi to nezda ako dobry urok, ale nepoznam podmienky.
Odpovedať
2,7 je brutalne vela. Ale na vyske uroku sa podiela viacero faktorov, takze ta otazka sa neda jednoznacne zodpovedat...
Odpovedať
@luck4 špm-statny prispevok pre mladych
Odpovedať
@dugvajzo108 aj mne sa to zda vela ale pani v banke povedala ze ked nam daju aj na prerobenie do jedneho uveru ta je vyssi urok.
Odpovedať
My sme boli najskor tiez v banke sami, nakoniec sme to nechali na hypotekarnu poradkynu. To, co nam tvrdila pani v banke, nakoniec nebolo az take pravdive, najma vsetky podmienky. Posielam kontakt poradkynu do spravy, je zo ZA, ako kukam, tak ste z MT, to by nemal byt pre nu problem. Je fakt velmi sikovna..
Odpovedať
@jojdo83 čo je veľa? pokiaľ berieš úver do 50.000 eur a tých 2.7% je pred odpočtom špm.... tak máš nulový úrok, t.j. je to ok.... pokiaľ však je to úrok po odrátaní špm, tak to nie je veľa, to je dnes nehoráznosť..... podať roku, poďakovať sa a ísť do inej banky.....
Odpovedať
@dugvajzo108 Dakujem skusim ju oslovit.
Odpovedať
@jojdo83 urcite by som ju oslovila, ked nie priamo ju, tak nejakeho ineho poradcu. Tato je ale sikovna, riesila nam uz druhy uver a v Sberbank nam vybavila 1,69%. Ale nie je to SPM, takze neviem presne, ake su rozdiely v poskytovani. Ona Vam urcite minimalne poradi. Volat mozete aj cez vikend. Drzim palce, nech dobre vybavite :)
Odpovedať
@finsluzby ved prave ze neviem ci je to po odpocitani alebo pred,lebo to co mi vytlacila papier tam je iba udaj 2,7%.
Odpovedať
@jojdo83 ak ti vytlačia takýto papier, tak sa pýtaj a stačí položiť 2 otázky: - kde je sadzba a splátka pred odrátaní špm - kde je sadzba a splátka po odrátaní špm to by na tom papieri v zmysle zákona malo byť...
Odpovedať
@finsluzby Je tam napisany iba jeden urok a splatka a potom ona dopisala perom splatku so špm.
Odpovedať
@jojdo83 daj výšku úveru a splatnosť, vyrátame
Odpovedať
Článok sa načítava...
@finsluzby Uver 80000 splatnost 30rokov.V banke mi vyratali splatku 327 pred a 263 so špm.
Odpovedať
@jojdo83 takže tých 2,7 je sadzba pred odrátaním špm, t.j. nie je to zlé, ale predsa by som si pokvákal a skúsil to ešte stiahnúť aspoň na 2%...
Odpovedať
v poslednej dobe ine nepočujem len ako všetci beru úver, je to smutné ale žial inak to nejde. Tiež mam na 30 rokov aj moji susedia maju aj vela dalších. Ked si predstavím aku dlhu dobu to mame všetci splácat tak mi je stoho zle.
Odpovedať
@martix123 pretoze pri tych urokoch, co teraz su sa to proste oplati viac ako odkladat do ponozky :-)
Odpovedať
@finsluzby prosim ta a na pozemok davaju kolko % z ceny.pani mi povedala ze pri postupnom cerpani sa nizsi neda dat.
Odpovedať
@manilla hej je najlepši urok za posledných vela rokov :)
Odpovedať
@jojdo83 záleží od banky a ratingu, min. 50%, max 100%
Odpovedať
2,7 nie je vela to znamena ze by si mal mat us 0% predpokladam ze mas Fix 5 ak mas SPM ? Dolezite je ale aku budes mat istinu po 5 r to si treba porovnat nie v kazdej banke su rovnake podmienky SPM;) Finsluzby : aky rating 50,100%myslis? Definuj ak mas na mysli LTV tak je to uplne nieco ine... Dalsia otazka ake mas postupne cerpanie na aku dlhu dobu..treba si uvedomit ze kym nevycerpas vsetky peniaze platis iba uroky nie istinu!!!treba co najskor vsetko splatit..treba si uvedomit este dalsiu veci aktivacia SPM !!neviem aku banku mas...
Odpovedať
@jojdo83 Kazda banka to ma inak niektore 60%LTV mozno 70% Postupne cerpanie nema na LTV nejaku vahu...
Odpovedať
@murolive No istinu po 5r zatial neviem porovnat,na kupu odidu peniaze hned a na prerobenie ze postupne a na kazdu tranzu ze max pol roka,banka je SLSP.
Odpovedať
Ak mas uver v SLSP + SPM tak oni maju metodu ktora je horsia.. Treba si uvedomit ako som pisal ze kym nevycerpas vsetky peniaze platis len uroky a zisti si od pani/pana kde si bral uver ked sa aktivuje SPM?! Aby si vedel co nasledne spravit..napis jej email nech ti posle aku budes mat istinu po 5r...? Ak si este necerpal uver tak by som ti odporucil TB koli SPM je urcite vyhodnejsia ako SLSP aspon na ponuku by si tam mal ist .. V TB pri Fixe 5 je us 0,05 - 0,15 zalezi aky mas "rating" Istina :80000/30r 0,05. - istina 66750 0,15 - istina 66915 Toto je dolezity parameter istina po 5r??? Niekedy us moze byt lepsia ale istina nepusti;)) Neviem ake zmeny ides robit na RD ale dufam ze ti 6mesiacov staci ? Este ak by si menil banku skor ako po 4r splatcania musis vratit SPM?
Odpovedať
@murolive Este nemam uver tak mozem sa ist opytat aj do TB,chcel som kupit a prerobit starsi dom ale po dnesnom prebrani vsetkeho pre a proti nie som rozhodnuty ze do toho idem.
Odpovedať
@jojdo83 Tak to urcite treba si to preratat kazde € je + ... Ak pojdes do TB na presny prepocet musis ak si zenaty mat pri sebe manzelku..je to jedina banka myslim kde ti na zaklade podpisu ( overenie srbi a soc poist) daju ponuku na tvoj prijem ale aspon vies presne ako ti banka da vysku a ake LTV ??!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?