Sú predošlé pôžičky problém pri braní novej hypotéky?

Ahojte obaja s partnerom zarabame dobre, avsak ja som si este pred manzelstvom zobrala nejake pozicky, ktore v pohode splacam ale partnerovi som to nepovedala...mohla by to byt komplikacia pri brati hypoteky?tam sa to asi musi dozvediet,ze?prosim nerieste ci je moralne alebo nemoralne, ze to nevie...su to moje dlhy a ja si ich v pohode platim, vdaka:)
Odpovedať
musi sa to tam uviest
Odpovedať
samozrejme, ze pri hypoteke musite uviest vsetky pozicky a ine zavazky, ktore platite. ak to neuvediete, banka si to aj tak zisti a potom vam hypoteku nedaju uz len preto, ze ste ich oklamali a zatajili ste dlhy. este aj zivotne poistky a vsetko, co mesacne platite potrebujete banke zverejnit. a to, ze su to "vase dlhy", tak to nieje pravda, lebo ked ste manzelia, tak su to "spolocne dlhy".
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ked nepoviest tak v systeme pri overovani to uvidia a moze byt ze vam neschvalia hypoteku
Odpovedať
No u nas sa to riesilo tak,ze sa bral mensi uver s urokom 4,8% na vyplatenie uverov/splatok a podobne-museli sme vsetko vydokladovat a museli nam dat aj suhlas s predcasnym splatenim.A druhy uver na dom.Prebehlo to tak,ze prvy vacsi uver na kupu uvolnili hned a druhy mensi o 2-3 dni neskor,ale uz ocisteny od toho co banka uhradila uvery.Nebol s tym ziaden problem.
Odpovedať
Myslím, že by bolo pekné manželovi povedat o tých požičkach a potom spoločne nájst nejaké riešenie. Určite také riešenie existuje.
Odpovedať
zalezi na vyske tvojho platu. pokial ide na pozicky nejaka suma, ktoru si on ani nesimne a banke to pride ako mala suma verzus tvoj plat, tak mu to nehovor. Banka si overuje uvery, ale nie hned na mieste a pokial je plat postacujuci nadmieru, tak to nikto riesit nebude. pozickz sa vedu v uveromvom registry a za informacie z neho sa plati. banka sa spolieha v tomto na klienta, a ak je plat dostatocny k presetrovaniu vobec nepride. banky si navzajom informacie o klientoch neposuvaju... Nikdz nevies kedy sa ti to moze vratit. pokial ale je to tak, ze tu hypoteku by ste nemuseli dostat, asi by bolo lepsie vyjst s tym von a povedat pravdu. pokial mas tak 2000- 3000e a viac, by som to neriesila s manzelom vobec. manzel nie je psychiater, aby musel kazdopadne o vsetkom vediet. a ta ktora si mysli ze on sa spoveda doma z kazdeho piva, to je adeptka na buducu rozvedenu.... :-D
Odpovedať
situácia je taká, že banka to zistí a potom to už záleží od banky - ak zamestnanec vidí úverový register, potom to môže povedať a budeš mať zbytočné problémy, ak zamestnanec nevidí úverový register, bude ti schválený nižší rámec, manžel sa opätovne bude pýtať, prečo.... skrátka situácia je trocha zložitejšia - navyše, ak by tam bolo omeškanie, potom by si mala až veselo...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :) pri vlastných skúsenostiach neni probém samotná pôžička pri poskytnutí hypotéky.Na jednej strane tou hyp.ju môžeš aj refinancovať-ju vyplatíš a kludne ti daju aj vyššiu hypo.Všetko si to premysli,ako by vám to vychádzalo platiť aj tvoju ,,minulostnú" pôžičku+ešte k tomu hypo.,alebo len navýšenú hypo.o tú sumu čo chceš splatiť.Skús ísť sama do banky a poradiť sa ;) Ale mimochodom, nebolo by naškodu to povedať priatelovi-partnerovi či už manž. ;)Čo bolo-bolo,nikto to už nezmení a nevráti,bude sa stým musieť vyrovnať :/ Držím palce :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?