Stavebný úver alebo hypotéka

Oplatí sa v tejto dobe stavebný úver z pss alebo z wustenrotu ? alebo hypotéka z bánk ? dakujem za odpovede a skúsenosti ;-)
Odpovedať
Daj si urobit presny prepocet,kolko kde za tie roky preplatis a kolko budes musiet mesacne splacat. Budes mat v tom jasno.
Odpovedať
@barb4908 v žiadnom prípade neoplati, vysoky urok, preplatis nenormalne vela. Je to dobre jedine na preklenutie nejakeho obdobia, pretoze vies zobrat vela bez zalozenia nehnutelnosti.
Odpovedať
@barb4908 asi neaktualne, ale hypo sa viac oplati.
Odpovedať
stavebne sporenie je dobre, ak mas nasporenu urcitu ciastku. http://www.pozicka.sr/rozdiel-medzi-h... keby chces preniest uver neskor do inej banky a das si vycislit zostatok, pri hypo platis prve roky len uroky a istina ti stoji, ale pri SS to ide pol na pol. na stavebnom uvere je drahy medziuver, ak potrebujes dosporit na pridelenie cielovej sumy. statna premia je sice mala, ale aj to je nieco a navyse sa ti nasporena suma zhodnocuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Naša hypo špecialistka nám povedala, že sa oplatí viac hypotéka, takže toľko môj názor :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
takze co sa tyka stavebka mame uver na 20000eur platime ho 7 rokov po 150eur teraz ked by sme ho chceli vyplatit tak zaplatime 18000eur.hypo mame 47600eur.po 12 mesiacov keby sme ju chceli vyplatit 46400eur tak co sa vyse oplati.stavebko ci hypo.tak snad je to jasne ze.a prave preto ideme zo stavebka prec a ideme refinancovat vsetko do jednej hypo.uz aj tak za tie roky sme zaplatili tolke prachy ze az.tak radsej hypo s nizsim urokom ako na stavebku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?