Stavebná sporiteľňa - navýšenie úveru

Úspešne sa blížime ku kompletnému splateniu úveru. Hodil by sa však ďalší. Je možné požiadať stavebnú sporiteľňu o ďalšie financie na túto istú zmluvu?
Odpovedať
predpokladám že už si v stavebnom úvere a na tú istú zmluvu to nepôjde... jedine iná zmluva (manžel, dieťa atď.) opäť podľa zmluvy, doby sporenia, podmienok, typu úveru, CS, atď. prípadne môžeš ešte požiadať o následný MÚ ale vec, že podmienky nebudú až také dobré ako keď máš SÚ.
Odpovedať
@pavoldanka Ďakujem za odpoveď. Aj som si to myslela, ale radšej som si to chcela overiť. :-)
Odpovedať
@pavoldanka Ešte by som ťa rada spýtala, keďže vidím, že sa vyznáš, že či je možné použiť peniaze zo stavebného úveru na vyplatenie hypotéky.
Odpovedať
samozrejme... a budeš to mať ako doklad účelového použitia... ale musíš ho splatiť celý... ale aké sú podmienky tvojej hypotéky, či a koľko môžeš naraz splatiť tak to neviem...
Odpovedať
@pavoldanka Ou tak ja som myslela len časť hypotéky vyplatiť, ku skončeniu fixácie po piatich rokoch. Vtedy viem, že môžme vyplatiť naraz aj všetko, alebo časť. Rozumiem teda správne, že použitie stavebného úveru na vyplatenie hypotéky je podmienené tým, že sa tým úverom vyplatí celá hypotéka? Či ako to myslíš?
Odpovedať
áno... jedine celá... v stavebnej je dôležité použitie... ak máš vykryté účelové použitie... bločky... tak sa ťa nebudú pýtať či si 5000 Eur dala ako mimoriadnu splátku v hypotéke.
Odpovedať
@pavoldanka Aha. Tak ja som so stavebným sporením tým pádom definitívne skončila. Presne o toto mi totiž išlo, zaplatiť mimoriadnu splátku. Takú sumu, aby som vykryla celú hypotéku nemám šancu našetriť a bločky zháňať nebudem. Ďakujem pekne za informácie. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?