Stavať dom- kde začať?

Profilova fotka
Dobrý deň. S manželom sme sa rozhodli stavať dom, len nevieme ako začať. Pozemok máme ( Záhrada svokrovcov- cca 20-17m a na výstavbu malého domčeku nám to stačí ) Len nevieme ako je to hypotékou..chceli by sme si max vybrať 30 000 € a všetko by sme si robili svojpomocne. Potrebujeme niečo mať našetrené alebo ako to funguje? prosím poradte nám budeme veľmi vďační :)
Odpovedať
Na začiatok čítajte všetky dostupné fóra, opakuje sa to dookola, základné info sa dozviete.
Odpovedať
@ami1812 Za 30.000, keď nemáš nič iné našetrené, nepostavíš dom. Jedine väčšiu garáž s dieľňou a kuchynkou. Ak chceš stavať, najprv si našetrite. Na dom potrebuješ aspoň 60 - 70 tisíc. Všetko neurobíš svojpomocne, keď sa takto pýtaš.
Odpovedať
dalsia naivka, ktora si mysli, ze postavi dom za par korun :-S
Odpovedať
@ami1812 trosku to nechapem ... kolko mas rokov? prepac, ale prispevok je napisany, ako keby ho pisala moja 14 rocna neter, naozaj ... ze 30 000 a svojpomocne a nemas o nicom sajnu, ani o tom, ze len hruba stavba bude stat 30 000 normalneho domu, neverim, ze ani take zaklady nevies ... ci co chces stavat vlastne? akoze svojpomocne stavat nieco a nemat ani len elementarne znalosti, to je uplny shit, sorry
Odpovedať
Na mojasvadba.sk máš príspevok: ami1812 Ahojte emoticon prosím vás neviete mi niekto poradiť aké podmienky musíme s mojím nastávajúcim manželom spĺňať aby sme mali nárok na sociálne bývanie ( sociálny byt), v septembri sa berieme , môj pracuje a ja ešte študujem. Za každú radu budem vďačná. Najlepšie by bolo okr. šaľa. A teraz chceš stavať za 30.000. Podľa dostupných info máš cca 19 rokov. Nechcem ti brať ilúzie, ale iní sporili desaťročia, kým sa pustili do výstavby domu. Ak nemáš bohatého sponzora (tzn. manžela) alebo štedrých rodičov, tak si najprv nájdite nejaký lacnejší nájom, potom si kúpte menší byt (napr. 2 izbový) na hypotéku a keď to splatíte a niečo našetríte, tak uvažuj o stavaní.
Odpovedať
Ahoj,aby si s kludom postavila "svojpomocne" potrebujes min 80tisic.Aby si mohla poziadat v banke o hypoteku na rozostavanu stavbu musis mat postavene zaklady plus min meter stavby.Tzn ze kym poziadas o hypoteku musis minut takych 30tisic zo svojho a az potom ti banka daco da.
Odpovedať
@ami1812 nepoznám Vašu finančnú situáciu a ani výhľad do budúcnosti ale skutočne je to pramálo . 30tis to je tak hrubá stavba malého domčeku s tým že ešte na dokončenie bude treba 40-50tis.Začnite teda tak že si každý mesiac budete odkladať čiastku vo výške prípadnej hypotéky + niečo naviac aspoň po dobu 5 rokov a ak Vám to nebude robiť problémy tak potom rozmýšľajte nad stavbou RD.Lebo inak to trpko oľutujete.Treba si ísť za svojim snom ale držať sa reality a nelietať v oblakoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@ami1812 poslal som Vám správu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?