Štátny príspevok pre mladých - poraďte mi, prosím :-)

Profilova fotka
Ahojte, ideme brať hypo 135.000€ a podmienky na získanie ŠPM spĺňame. ALE! problém je ten, že máme názory, že od určitej hodnoty hypo sa ŠPM neoplatí. Aký máte na tom názor Vy? Brat hypo so ŠPM alebo nie? Ja už fakt mám z toho zmätok. Za všetky rady a skúsenosti Vám vopred ďakujem :-)
Odpovedať
Neviem prečo by sa to nemalo oplatiť...mat o 3 percentá nižší úrok na 5 rokov je podľa teba zanedbateľné? Veď keď sa dostaneš urokovo na 4% napr. Tak 5 rokov mas len 1%,co je podľa mňa výhoda,ci už berieš 50 alebo 100 litrov,ci?teraz máme hypo na 40 000, o dva roky ideme brat nový hypo na dom 100 litrov a taktiež so SPM
Odpovedať
Profilova fotka
@mimo235 Ako vravím, že už v tom mám fakt zmätok, lebo tiež som bola do dnešného dňa presvedčená, že tak so ŠPM by to bolo výhodnejšie, ale dnes mi tá pani dala "brouka" do hlavy s tým, že je to nevýhodné a pri našej sume sa to neoplatí, tak fakt neviem. Ešte čakám na dajaké vyjadrenie od hypo špecialistov, ale tak tiež som tak na 97% presvedčená, že so ŠPM je výhodnejšie brať hypotéku. Ale vďaka za radu, vážim si to ;-)
Odpovedať
@ka_ti_jo A z akého hľadiska je to nevýhodné?dala aj nejaké presne info,nech sa aj ja teda poinformujem....
Odpovedať
Profilova fotka
@mimo235 Napíšem IP
Odpovedať
@ka_ti_jo napis to.sem, aj.my chceme 130t a nikto mi.nepovedal ze by to bolo nevyhodne
Odpovedať
@ka_ti_jo Ahoj, statny prispevok mozes dostat len na sumu 50000€. Cize zlavu z uroku budes mat na sumu 50000€ a zvysok 85000€ bude uroceny normalnym urokom. Problem, preco by to nemuselo byt vyhodne moze byt, ze uroky pri Hypotekach pre mladych su vyssie ako pri klasickej hypoteke - aby mali z coho odpocitavat 3%. Takze napr. ked ti daju urok 2.7%, tak 50000€ ti bude urocenych velmi nizkym urokom, ale 85000€ by sa ti urocilo 2.7%. Takze mozno bude lepsie zobrat klasicku hypo na 135000€ s urokom 1.5%, ktory sa teraz teoreticky da ziskat. To co ti pisem, si poriadne over, lebo nemam s tym realnu skusenost. No moj kolega ma hypo na byt, rozdelenu na 2 casti (pre mladych na sumu 50000€ a zvysok na klasicku hypo) a ma 2 rozne uroky. Kazdopadne, 1 vec je ista. Velmi dobre si zvaz, kde zoberies hypo pre mladych, lebo realne ti 3% odpocitaju iba v Tatra Banke, cize tam v podstate nezaplatis pri sume 50000€ takmer ziadne uroky. Kdezto v inych bankach maju uplne ine prepocty. Lepsie to je popisane tu: http://byvajvovlastnom.sk/. Snad ti to pomoze. Potom prosim napis, co ti poradili, kvoli comu sa ten uver pre mladych neoplatil brat.
Odpovedať
Profilova fotka
@peposk takmer súhlasím:-) keďže s hypotékami pracujem, dovolím si ešte doplniť, že okrem tatry rovnako tak počíta priamym znižovaním úroku aj OTP, úspora je pekných pár stoviek oproti ostatným bankám:-)
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak ! @peposk A este doplním ze si viazaná pri úvere s prispevkom kolaudovat do 2 rokov. A my sme za naj naj najväčšiu nevýhodu považovali fakt, ze vsetko musíš dokladovať! Každú jednu faktúru, blok, so vsetkym tam chodiť. tým, ze sme drvivú väčšinu materiálu kupovali bez papiera, sme ušetrili oveľa viac ako s prispevkom.
Odpovedať
@mishatt blbost, v Tatre ti staci davat fotografie s rozpoctom a ceste prehlasebie ze to stalo tolko a tolkk
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?