Štátny príspevok pre mladých - podmienky ohľadom príjmu

Minuly rok som 9 mesiacov pracoval za mzdu 1200 euro, ale zvysne 3 mesiace som nepracoval. Mam v takomto pripade narok na prispevok pre mladych? V podstate otazkou je ci sa priemerny mesacny prijem za predchadzajuci kalendarni rok rata aj z mesiacov pocas ktorych som bol nezamestnany.
Odpovedať
@lolofonko pri nároku na špm sa ráta príjem za celý rok, t.j. keď sa to spriemeruje, tak nárok je oprávnený :-D
Odpovedať
@finsluzby dik za objasnenie a dobru spravu :) Mam este jednu otazku - myslis, ze budu na jesen podobne uroky ako teraz alebo porastu?
Odpovedať
@lolofonko ani srnka netuší, ale najlepšie úroky vždy boli na jeseň - všetko záleží od managerov bánk, ktorí sa kuknú na svoje trhové podiely a povedia si - urobíme super akcie alebo kašleme na to... niektoré banky vďaka dobrej akcii často počas jej trvania urobia za 2 mesiace aj 50% z celkového objemu spravených úverov za rok...
Odpovedať
uz od maja by mali byt zevraj vyssie...a aj nehnutelnosti by mali byt trocha drahsie
Odpovedať
@darkswan mozes to prosim ta trocha rozvinut? Mam rovnaky pocit ako ty, ale je to len pocit, ktory sa nezaklada na ziadnych faktoch.
Odpovedať
@darkswan @lolofonko JA ten pocit nemam a staci sa pozriet na inzeraty, kde ponuka vysoko prevysuje dopyt a este dlho bude. A co sa tyka bank, uroky su nizko vdaka nizkemu BRIBORU a malemu prirastku novych uverov. Novy uver mam na mysli novych dlznikov, lebo velka cast novych uverov na hypotekach je refinancovanie. Mozno od maja budu vyssie uroky nakolko sa konci sezona akcii, ale teraz od marca do aprila bolo mozne dostat 3.5% niekde aj o cosi menej, kazdopadne pod 4% nebolo nic vynimocne. Urokove sadzby budu tam kde su kym nebude vo vyhlade stabilna vysoka inflacia.
Odpovedať
@lolofonko mam taku indiciu priamo z banky:)ako ohladom tych nehnutelnosti to je take osemetne, ale mne sa napriklad zdaju o trosku drahsie byty ako napr. pred rokom
Odpovedať
@oscipovsky @darkswan Ok dakujem za odpovede, asi to nakoniec odlozim az na jesen.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@lolofonko @finsluzby ahojte, aj my by sme chceli špm, ale príjem nám vychádza dosť tesne a nikde sa neviem dopátrať toho, čo presne sa do neho ráta, neviete náhodou, prosím? Či dávka v nezamestnanosti, PN-ka a materské je tiež brané ako príjem? Vďaka :-)
Odpovedať
@franica ahoj, cca minulého roka sa to zmenilo, rátajú sa doň ho aj dávky, okrem PN :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby vďaka, aj to je niečo...znie to divne, ale každá stovka dobrá, čo vypadne :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@franica presne tak, vsetko okrem PN sa do toho pocita, skuste si to dat prepocitat priamo v banke, za to nic nedate :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@franica a este jedna vec, poponahlala by som sa, lebo zvyseny prijmovy limit 1153,10 eur potrva len do 30.6. a potom opat klesne.
Odpovedať
Profilova fotka
@seffka ahoj, ďakujem pekne za radu- no ten limit vieme, že je do konca júna, avšak vraj ten certifikát platí 3 mes. a my nemáme šancu dovtedy získať všetko: projekt, stavebné povolenie, búracie povolenie a ešte mať aj postavené základy ... takže budeme dúfať, že to ani v treťom kvartále moc neklesne a zmestíme sa :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@franica Pokiaľ teraz spĺňate podmienky na špm, môžete si zabezpečiť nárok na poskytnutie príspevku aj na 6 mesiacov, nie len na 3. Pre bližšie informácie ma prosím kontaktujte prostredníctvom IP.
Odpovedať
Dobry vecer, potrebujem poradit ...chcela by som zobrat uver vo vyske 20 000eur ..lenze som na rodicovskej a moj prijem je cca 230 eur..je moznost ze ho ziskam?...vsetci mi hovoria ze potrebujem rucitela ale ja nikoho nemam, je moznost aj niejakej vinimky? ci mam sa pripravit ze budem aj s dcerkou bez strechy nad hlavou???? Poradte prosim je to surne. DAKUJEM
Odpovedať
Profilova fotka
@laurka2410 Je potrebné, aby ste žiadali o úver ešte s niekým ako ručiteľom (môžu byť rodičia, známi......), nakoľko životné minimum na Vás a dcérku pokryje Váš rodičovský príspevok a na splátku neostáva disponibilný príjem:-(. Možno by ešte prichádzal do úvahy úver / hypotéka bez dokladovania príjmu, ale je iba do 50% z hodnoty nehnuteľnosti a s oveľa vyššími úrokovými sadzbami, taktiež ŠPM sa nedá uplatniť.
Odpovedať
Profilova fotka
@franica jasne, da sa certifikat, ale treba on podat do konca juna, takze na to sa vztahuje termin. Takze odporucam si zaistit certifikat, lebo ak teraz tesne vojdete, tak v dalsom kvartali to uz take ruzove nebude. Toto "vyssie obdobie" je sposobene 13tymi platmi a odmenami koncom minuleho roka a vdaka tomu sa teraz zmestite :)
Odpovedať
Profilova fotka
@seffka ano, taký bol pôvodný plán, ale ako som písala, nezmestíme sa do toho časového limitu, jedine, že by sa dal na 6 mes. a ko píše @evkaspa ... nám to tesne vychádza aj s mojou PNkou a tuším sme to naposledy rátala ešte za tých 1044€ či tak nejak to bolo...tak verím, že to vyjde :-)
Odpovedať
@evkaspa dakujem pekne za odpoved, a pokial mi nema kto ist rucit, rodina sa mi obratila chrbtom kamaratka je na MD a jej dedko u ktoreho som chce predat dom a ist do starobinca alebo do garsonky no maxdo 1 izboveho byt....ale co so mnou a malou on to dobre vie ze ako som dopadla jedno z druhym...nemam kam ist??nema mi kto pomost??
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby @seffka @franica sociálne dávky by sa mali započítavať do minuloročného hrubého príjmu bez rozdielu.
Odpovedať
Profilova fotka
@laurka2410 Dobry den, no v takejto situacii Vam nepomoze ziaden sprostredkovatel, iba ak dobra dusa, alebo kuzelnik. Banka potrebuje nejake zaruky, iba ak by ste vedeli zalozit nejaku nehnutelnost, tak dostanete Americku hypoteku s vysokym urokom, ale uver je len do 50 % z hodnoty nehnutelnosti. Ak ste naozaj v takej zlej situacii, skuste sa skor obratit na forum o pomoc v nudzi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?