Štátny príspevok pre mladých 2016

Dobrý deň, chcem sa opýtať či štát bude poskytovať príspevok pre mladých do 35 rokov na hypotéku aj v roku 2016? Hľadala som to na nete, ale nedopátrala som sa. Vopred Vám ďakujem za informácie.
Odpovedať
Finance.sk Píšu síce o minulom roku, ale zákon je aj tak z 2001. Tak ak nič nezmenili, malo by to platiť. Nám v banke povedali do 30 rokov, tak teraz som tiež zvedavý
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý večer, štatny príspevok na hyotéku môžete získať ak splňate podmienky. príspevok sa poskytuje na prvých 5 rokov z úveru .štát Vám prispeje na úrokoch 2% a banka 1% tento nárok však máte iba na úver do 50.000,- a ak je úver vyšší tak celý úver bude kombinovaný.a nie vždy sa to potom oplatí.
Odpovedať
@baluu39 Ďakujem, spĺňame podmienky. Ja som len chcela vedieť, či štátny príspevok bude poskytovaný aj na budúci rok, myslím tým, keď zoberieme hypotéku na budúci rok, či dostaneme štátny príspevok. Neviem či sa rozumieme :-D len som chcela vedieť, či to štát poskytuje každý rok. :-)
Odpovedať
dajú ŠP aj jedincovi,28 ročnému?dík.
Odpovedať
@marta2610 nie, myslím si, že tebe nie, nedajú :-p
Odpovedať
@lenkanedela no nie je to vynútiteľný príspevok a výlučne záleží na rozhodnutí vlády a od hospodárenia štátu... ale tak vieš, budúci rok sú voľby, takže odpoveď pre teba - áno, bude to aj budúci rok :-D 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkanedela štátny príspevok je príspevok ktorí dotuje štát.ak sa naši páni rozhodnú že dotácie na budúci rok nedajú,tak príspevok Vám nebude poskytnutý aj ked v úverovej zmluve to tak je.može sa stať že štát nebude dotovať 2 % ale iba 1% alebo aj menéj. našťastie sa nič stohoto ešte neudialo a predpoklad že sa to stane je velmi malí. aj keby sa to udialo a Vám sa zrazu úrok zmení z0,5% na 3,5% čo je podstatne vyšia splátka, vždy máte možnosť požiadať banku o prehodnotenie úrobu aj mimo fixácie.
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 ŠP dajú aj jedincovi ktorí splňa dve podmienky 1. Vek 18 – 35 rokov Ku dňu podania žiadosti o hypotekárny úver musí mať fyzická osoba – dlžník dovŕšených 18 rokov a neprekročiť 35 rokov veku. 2. váš hrubý mesačný príjem za rok 2014 môže dosiahnuť výšku maximálne 1 140,10 €.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu Ďakujem, presne toto som chcela počuť. :-D :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?