Štátny fond rozvoja bývania a faktúra zo zahraničia

Profilova fotka
Ahojte strecháči, nemáte skúsenosti s faktúrami zo zahraničia? Chceme takto riešiť kuchyňu cez Poliaka a potrebovala by som nejaké rady aby nám to pri slovenskej byrokracii nevracali zo ŠF na 100 krát. ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leronka neviem ako si to predstavuješ ale ŠFRB uhrádza peniaze na účet, ktorý je na faktúre - takže aj keď ti uznajú faktúru zo zahraničia (neviem prečo by ju uznať nemali - samozrejme tam musí byť vyčíslená aj DPH a iné povinné náležitosti), tak peniaze uhradia na účet tým Poliakom - čiže záleží už na tebe či sa vieš s nimi dohodnúť len na nejakej zálohe, ktorú ti potom vrátia akonáhle im ŠFRB pošle celú sumu na účet.
Odpovedať
@leronka Ahoj, co sa tyka faktur zo zahranicia, je tu tato moznost, ale neviem ci netreba potom preklad faktury do SJ alebo nieco podobne. Kazdopadne tu nieje moc priestor na dohady, presne ako to je najdes popisane v zmluve so SFRB ktoru si podpisala, tam najdes presne znenie. Podrobnosti potom urcite konzultovat telefonicky so svojim uradom v Tvojom meste. My to tu zial lepsie nevymyslime, teda urcite by sme vymysleli, ale tym tvoju zmluvu nezmenime :)
Odpovedať
Profilova fotka
@puxo @floydian :-) ja viem ako funguje SF, co sa tyka faktur na SR, mame uz zbudovany skoro cely dom:-) a vsetko sme riesili cez SF, ale starosti mi prave robi to zahranicie. Zhanala som niekoho, kto uz takto nieco riesil. Na SF nam povedali, ze faktura musi byt oficialne prelozena do slovenskeho jazyka a musi mat vsetky nalezitosti platby zo zahranicia. V tomto bode nie som o nic mudrejsia :-) .
Odpovedať
@leronka : Jasne no. Ja som to neriesil, teda ani nespekuloval prave koli tomu, ze treba uradny preklad. To znamena ist za niekym, poziadat ho o uradny preklad, co ti da peciatku a viem ze tieto veci niesu moc lacne. A po pravde, po tych vsetkych papierovackach pre SFRB uz by som nevladal ani papier navyse :) Ale mozno je to v pohode, a ked toho beries viac tak by sa ti to oplatilo. Ale tu uz zial neporadim viac. Skus ten urad (SFRB), tam to musia vediet presne. Nech sa dari
Odpovedať
Profilova fotka
@leronka existuje aj jednoduchšia varianta ako úradný preklad - nemáš niekoho v okolí kto má firmu? ten si zaúčtuje pôvodnú poľskú faktúru a prefakturuje ti celú kuchynskú linku zo slovenskej firmy. ja som si tak cez svoju firmu prefakturovával všetky bločky čo som si nemohol dať preplatiť - čiže blok som si zaúčtoval do firmy a prefakturoval si to na seba - tým pádom som mal faktúru a tú mi ŠFRB preplatil.
Odpovedať
Profilova fotka
@floydian. Tu je dalsi pes zakopany :-) vraj to mozu prelozit aj oni, ale musia tam nejake potvrdenie ci co, ze kto im to prelozil .. No des....
Odpovedať
Profilova fotka
@puxo Tak to mas potom super o komplikaciu menej. My take stastie nemame, . Chcem takto riesit kuchynu, lebo ju mame v rozpocte a v hotovsti financie na nu nie su :-( .
Odpovedať
Profilova fotka
@leronka to fakt nemáš nikoho v rodine alebo v okolí niekoho známeho kto má firmu?
Odpovedať
Profilova fotka
@puxo. Tak len tak hocikuomu zasa nezverim 2 tisic eur. Segra tak cez znameho riesila, sused a dobry kamarat a doteraz jej nedal peniaze. Pan podnikatel vraj ich nema. S manzelom to asi budeme musiet riesit no uvidime. Do tych faktur sa mi veru ist nechce :-) ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?