Spoplatnenie poskytnutia úveru

V TB sme si podali žiadosť o hypoteku v marci, vybavoval to finančný poradca, vtedy mali do konca marca akciu bez poplatku za poskytnutie uveru. Na konci apríla nám finančný poradca telefonoval, že uver už máme neoficiálne schváleny, len musime odkupiť ešte podiel z parcely, ktorá je prístupovou cestou k prístupovej ceste, jednalo sa asi len o 1m pozemku. Tak sme s majitelom spísali zmluvu a zaniesli to na kataster, no kataster nám 2 krat prerušil konanie,stále bola nejaká chyba a preklep v zmluve a až teraz na začiatku jula nám pozemok zapísali. Tak sme telefonovali poradcovi, že už to konečne máme, on šiel do banky a tam mu oznámili, že už uplynula nejaká lehota a že už nemožme mať uver bez poplatku. Neprišlo nám však žiadne oznámenie, že by sa nám končila nejaká lehota. Momentálne rozmýšlame, že možno pojdeme do inej banky, lebo o chvilu budeme mať mury vytiahnute do 1m a tak máme viac možností, povodne bol plán založiť najskor len pozemok a potom postupne čerpať a takuto hypo neposkytuju všetky banky. Len sa nám nechce tento kolotoč absolvovať odznova a už by sme potrebovali aj peniaze, lebo vlastne zdroje sme už minuli.
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 Hypotéky sa poskytujú s rekordne nízkymi úrokmi a v niektorých bankách aj bez spracovateľských poplatkov. Ak nie ste spokojná s ponukou finančného "poradcu", vyhľadajte pomoc hypotekárneho brokera vo vašom regióne, ktorý sa špecializuje na hypotéky. Určite Vám pomôže získať najlepšie podmienky hypotekárneho financovania ;-)
Odpovedať
@sorca24 celé je to o určitej dobe, dokedy sa musí hypotéka vyčerpať - ak banka dáva zľavu, dáva ju aj za určitých podmienok a poradca ťa mal oboznámiť s hraničným termínom čerpania - on tú informáciu naisto dostal... s bankou si nič nepodpísala, t.j. nebol dôvod k tomu, aby ti niečo oznamovala, lebo samotné schválenie úveru automaticky neznamená pre banku, že úver bude aj klient čerpať....
Odpovedať
Profilova fotka
ja keby dám na finančného poradcu,tak platím o 100ečok viac mesačne na hypo,nahovárali ma do sporitelne a nakoniec som v tatrabanke,treba ísť najlepšie do toho sám a pobehať si banky,ja na tatrabanku nemôžem povedať nič zlé a ani prvý krát som neplatila poplatok a ani druhý krát ;-)
Odpovedať
@katka1379 je rozdiel medzi poradcom a poradcom - niektorí to robia len fakt kvôli prachom a potom to aj tak vyzerá :-(
Odpovedať
@katka1379 TB ja asi najdrahšia banka v SR. Určite to neni zlá banka, ale dá sa to inde a lacnejšie. Tie masívne reklamy treba nejako zaplatiť. :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?