Splátka pri čerpaní na tranže

Chcem sa spýtať či to má každá banka pri postupnom financovani tak,ze kym nie je načerpaná celá čiastka hypo platia sa len úroky(ale uroky z celej sumy)? my mame v podstate 18 mesiacov na načerpanie celej hypo,čiže pocet splatok bude 378 a nie 360
Odpovedať
Profilova fotka
Csob - platia sa len uroky z nacerpanej sumy
Odpovedať
@kundiboo my v slsp sme platili uroky len z nacerpanej sumy.
Odpovedať
VÚB - platia sa úroky z načerpanej sumy
Odpovedať
TB tiež úroky iba z načerpanej sumy, nie z celej.
Odpovedať
bude splacat len vycerpanu sumu. ked vycerpate cely tak potom sa splatky prehodia
Odpovedať
Profilova fotka
@kundiboo platite iba za to, co mate realne pozicane. Aky by malo zmysel platit za nieco, co nemate? A predstavte si situaciu, ze nedocerpate celu hypo, preco by ste teda mal platit uroky z toho, co ste nevyuzili?
Odpovedať
Profilova fotka
@kundiboo a to mate cez akú banku? lebo väčšinou to tak býva, ako písali predomnou, že sa platia úroky iba z reálne požičanej čiastky.
Odpovedať
@andreah25 máme z Unicredit a v zmluve je, že úroky sa platia z celej sumy, aj tam je vyčíslená čiastka, celý čas rovnaká, až kým ho celý nedočerpáme
Odpovedať
Profilova fotka
@kundiboo Ak to máte úroky za celú hypotéku, uvedomujete si, že platíte za požičanie si aj peňazí, ktoré ešte reálne nemáte? Ak budete v čerpaní napr. rok, dajte si do kalkulačky tú sumu krát 12 a dostanete sumu, ktorú ste banke zaplatili a to bez toho, aby sa Vám akokoľvek znížil Váš dlh a po dočerpaní až potom začnete splácať istinu a až potom sa začne znižovať pomer splácaného úroku, dovtedy zaplatené úroky boli v podstate úplne spláchnuté. A ak by ste náhodou nedočerpali, tak z nedočerpanej sumy uhradíte ešte poplatok za nedočerpanie, ak sa nemýlim, tak UCB tento poplatok má v cenníku uvedený.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?