Splatka hypoteky vs.mesacny prijem

Zdravim vsetkych s hypotekou na krku :-) ,iba informacne,kolko vam ukroji splatka hypoteky z mesacneho prijmu a ake mate skusenosti s ktorymi bankami ohladom posudzovania vysky mesacnej splatky v pomere k vyske vaseho mesacneho prijmu?Vdaka za kazdy prispevok :-)
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
@miro1984 tak vsetko zavisi od vysky hypoteky :-) mam znameho ktoremu splatka vychadza pomaly ako polovica platu a keby bol sam, tak myslim ze celkom by mal problem to utiahnut. Ale tak s tym clovek musi ratat ked do niecoho takehoto ide :-) a zalezi to aj na ako dlho hypoteka je, kolko rokov ju mas splacat.. :-)
Odpovedať
@miro1984 prijem dvaja 950-1100 mesacne a hypo 250 eur plus pozicka 150
Odpovedať
Profilova fotka
prijem zhruba 1200, hypo zacinala na 650 teraz 550, brana na 30 rokov
Odpovedať
Profilova fotka
Prijem tento mesiac dvaja spolu 5300€, hypo 0€
Odpovedať
@y2k Cize ak dobre rozumiem,polovicu prijmu ,,zhltne,, iba hypoteka?
Odpovedať
@yuri66 si sa chcel pochvalit? Chvalime ta juricko pekne :)
Odpovedať
Bolo by jednoduchsie a prehladnejsie napisat rocny prijem rodiny a rocne vydavky na hypoteku.
Odpovedať
@miro1984 Asi 15% z platu.
Odpovedať
cisto hypoteka zhltne cca 25% nasho prijmu, mame ju na 30 rokov
Odpovedať
Profilova fotka
my zatial necerpame, cca o mesiac zacneme...ale splatku mame necelych 300 eur, spolocny prijem v cistom cca 1800 eur, sme 3clenna rodina...my chceme este bokom setrit min. 200eur na skorsie splatenie uveru
Odpovedať
Profilova fotka
@miro1984: ano, plus samozrejme vydavky na zivot, rezia domu a este aj stale prerabam :-D
Odpovedať
Vyjadrenie v % toho moc nepovie. Iné je splácať po 50% z platu 1000€ a iné z platu 3000€. Respektíve to vyžitie zo zbytku bude asi vyzerať rozdielne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@y2k predpokladam ze ste dvaja s prijmom
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20: nie sme
Odpovedať
@y2k tak to mas toho dost
Odpovedať
Ako hovori jedna rozpravka 1/3 splacat,1/3 zit a 1/3 sporit.......to by bolo asi najlepsie.Len kde na to vziat?
Odpovedať
nam hypo robi necelych 300euro, z coho som mal teda fest obavy ked sme do toho isli, ale ked clovek chce byvat tak ako inak na to vziat peniaze ze...
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx a uplne najlepsie by bolo nezverejnovat taketo informacie pseudoanonymne na internete. @miro1984 nechapem, co takto polozenou otazkou sledujete. Obehajte si banky a niektora vam hypoteku vo vami pozadovanej sume bud da alebo neda. Nejaky "prieskum" na modrej streche na tom vobec nic nezmeni. Zoberte si len taky uver, aby vam po splatke uveru a beznych mesacnych nakladov (energie, voda, ak byvate v bytovke aj sprava, bezne opravy, TV, interent ... ) zostalo dost penazi na udrzanie vami pozadovaneho zivotneho standardu. Niekomu staci (musi stacit) 200 eur/mesiac, niekto si nevystaci ani s 2 tisickami. A je jedno, aka pomerna cast platu to bude.
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20: takto...ono to vyzera horsie ako to je :-) nemam take klasicke vydavky ako vacsina z vas, polovicu casu stravim mimo dom ale zas na druhu stranu....mam zaluby ktore stoja vela penazi :-D No pre mna peniaze nic neznamenaju, preto mam na ucte permanentne 0 a preto prerabam uz tusim 3 roky tak intenzivnejsie stary dom, chvalabohu mi uz toho vela nezostava
Odpovedať
@y2k no aj my stale prerabame takze vsetke zvysne financie idu do byvania...
Odpovedať
@maslenka47 Ja zase nechapem,co Vam na tej otazke tak velmi vadi,kedze tu od nikoho neziadam nejake osobne udaje,skor len skusenosti,ci nazory,Vy mate v profile nejake foto vizualizacie interieru,tiez mozem povedat,ze nechapem,co ty sledujete,ked ste to sem davala..a co teraz?Kto z nas je horsi?Mimochodom,pri vsetkej ucte,comu uz vobec nerozumiem,je Vami spomenut vyraz ...,,pseudoanonymny,,...???
Odpovedať
@koenzim Uplne suhlasim.
Odpovedať
@koenzim Nemas pravdu. Vyjadrenie v percentach je smerodatnejsie. Ja som hypo bral podla mesacnej splatky tak aby som nepresiahol 20% z platu . Pocital som s pripadnym zvysenim % sazby aby ma to pripadne neohrozilo. Kedza som zacal zarabat viac % z platu sa znizilo. Teraz sa chystam refinancovat kedze mi ponukli o 2% menej takze by sa to malo posunut na 10% z platu. Pri posudzovani ci clovek zarobi 1000 alebo 5000 je to tiez jasnejsie pretoze ten co zaraba viac ma aj daleko vyssie naklady na zivotny standard pricom ten co zarobi menej si zoberie 50 000 hypo ale ten co zaraba viac zatne sekeru 400 000 takze zase sme u % :-) @maslenka47 Mozno zakladatel sonduje ake su standardy a ci ma vobec po tych bankach chodit.
Odpovedať
Profilova fotka
prijem okolo 800€ a hypo zatial 69€ .. Ale to mas velmi individualne od kraja, od mesta, od zamestnania...Velmi zlu skusenost mame s Tatra bankou, oni mali problem s prijmom a ani nam nepovedali aky je problem a Prima banka uplna katastrofa..
Odpovedať
hypo zhltne cca 16% cisteho prijmu pri 2 osobach. bratislava
Odpovedať
@miro1984 ja 25% z platu, uplna pohoda. som sama, vydavky regulujem. jeden mesiac minam, druhy sa setrim :-D zivot treba zit a nesetrit do ponozky.
Odpovedať
@miro1984 cca 15% z môjho platu. Tiež nechápem, o čo ide maslenka47. Asi je jej ľúto, že ona zostala len pri tej pridanej vizualizácií tu na MS....
Odpovedať
@balkica To ja som mal pri prvej ziadosti problem s kazdou banku,kedze mam prijem v zahranici a mal odpracovany menej ako rok,plus prijem v inej mene ako EUR,,odmietli ma vsade :-)
Odpovedať
Dakujem vsetkym za prispevky a pekny vecer zelam :-)
Odpovedať
@miro1984 ideál je mať hypo na úrovni max. 25% z príjmu, lebo životné náklady nie sú len hypo, ale aj prevádzka, jedlo, doprava, zábava, kultúra, atď...
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?