Slovenska sporitelna - hypoteka s postupnym financovanim

Chcem sa spytat ci niekto mate hypoteku v Slovenskej sporitelni s postupnym financovanim. Ake mate skusenosti s vyplacanim tranzi? Nas pripad: mame hypo rozdelenu na 5 tranzi, prva ciastka ktoru nam dali bola 34000, pricom podmienka pre vyplatenie druhej tranze je aby hodnota stavby narastla o cca 41000. Ako Vam ocenili stavbu po prvej tranzi?Dostali ste druhu tranzu v pohode? Vdaka
Odpovedať
tiež by ma toto zaujimalo, pretoze my este len hypoteku v SLSP vybavujeme a uz teraz mam obavy, ze to co nafotime ze na dome pribudlo znalec banky ohodnoti na menej. upozornila ma to rovno poradkyna, ktora nam hypo vybavuje. pytala som sa jej, ci je mozne k fotkam dolozit aj faktury za nakup materialu, aby to v banke nepodhodnotili. povedala ze ano. my si vacsinu staviame svojpomocne (zatial mame vytiahnute mury, ideme robit strechu) a neviem ci znalec ked bude stavbu ohodnocovat ci berie do uvahy aj pracu, alebo len cisto stavebny material. ale predpokladam ze len material.
Odpovedať
Profilova fotka
suma, ktoru do stavby investujete je odlisna od skutocnej hodnoty. Zalezi na tom, v akej lokalite mate nehnutelnost. Priklad, ak ste do stavby dali 20 000 € a nehnutelnost je v BA, tak hodnota bude 30 000 € a viac. Ak sa nehnutelnost nachadza daleko od vacsieho mesta v malej dedinke, tak hodnota moze byt aj nizsia ako 20 000 €. Zalezi vsak aj na SLSP. Ak pracovnicka banky je ochotna a komunikativna, tak Vas pripad da niekomu, kto nepodhodnocuje :)
Odpovedať
no uvidime ako nam to ohodnotia, ja cakam ze na menej ako sme dali, ved preco nie??? 8-( tento tyzden by sme sa to mali dozvediet...
Odpovedať
@ivuvu24 ako ste dopadli? Vyplatili vám ďalšiu tranžu?
Odpovedať
@ivuvu24 @jarmila60 ahojte, s manzelkou sme brali hypo zo SLSP, postupne financovanie. Nam stacili len foto, da sa povedat, ze vzdy to preslo bez problemu. Stavali sme si svojpomocne, cize ked som investoval 55 a mali mat narast 62 tak sme ho dosiahli. Pri poslednej tranzi to bolo uz komplikovanejsie, lebo interier domu (kuchyna, skrine, satnik, stol, sedacia suprava) sa za narast nehnutelnosti nepocitaju, ale uhralo sa to na inych veciach. Viete banka sa vzdy snazi vam penazi poziciat co najviac, preto aj oni hladaju moznosti ako tu vasu nehnutelnost zhodnotit a vam uvolnit peniaze. Ale je pravda, ze lokalita je pre nich velmi dolezita.
Odpovedať
@dbe no nám to stavia firma, čiže platíme firme a čakáme na poslednú tranžu a kým to asi nebude namontované a postavené a položené, tak asi nedajú nič a nepočíta sa, že kachle už sú, že všetky dlažby sú kúpené, len ešte nie sú položené, lebo musíme počkať, kým dajú podlahové kúrenie. A tak čakáme. :-|
Odpovedať
Tak nam druhu tranzu dali, bez problemov (da sa povedat ze som sa zbytocne bala) Takze kuchynska linka sa nepocita?
Odpovedať
Takže hotovo. nemuseli sme už nič dokladovať, stačilo to, čo sme mali (teda aj vďaka pani v banke, čo nám to vybavovala). :-)
Odpovedať
My sme mali u nich ten problem, ze sice znalec ohodnotil, ale oni skresali ( mali pokyny vsetko skresavat), co nam narobilo teda velky problem. Potom sme aj zo slsp odisli, nechceli nam uvolnit byt, lebo bol zalozeny spolu s domom a ked sme ho chceli predat, tak zrazu bol problem, hoci hodnota domu na zabezpecenie stacila atd. Otrasne jednanie, stalo nas to vela penazi a ked nam ponukli urok 4.89%, ked vsade boli pod 3%, tak sme sli od nich prec
Odpovedať
ked sme my brali uver, uz slsp mala svojho znalca takze tento problem sme my neriesili. zatial sme s nimi nemali problem a dufam, ze ani nebudeme.
Odpovedať
@ivuvu24 dobrý deň môžem sa vás spýtať ako ste to vybavovali teda na aký produk ste sa v banke pýtali? na postupné financovanie stavby alebo ako sa tá pôžička volá dakujem
Odpovedať
@mariapuskasova my sme povedali, ze potrebujeme hypoteku na vystavbu, nasledne sa opytali, cim budeme rucit a dopracovali sme sa k postupnemu financovaniu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kivcek jaj dakuejm a boli ste spokojný?? či je lepšie zobrať celú naraz ???
Odpovedať
@mariapuskasova podla mna je lepsie zobrat celu sumu naraz ako postupne. kazdu tranzu musis totiz vydokladovat, su to papierovacky navyse. ale nie stale sa to da zobrat cele naraz, hlavne ak clovek ruci iba rozostavanou stavbou. my sme isli do SLSP, lebo nam tam vychadzal najlepsie urok a aj ostatne podmienky boli fajn. Sice sme velmi dlho hladali poradcu s normalnym pristupom, ktory by bol ochotny poradit a vedel o com hovori. Vybavovanie bolo na nas vkus trochu zdlhave a nelogicke, ale zvladli sme to. Odporucam zacat vybavovat radsej skor, ako na poslednu chvilu.
Odpovedať
@mariapuskasova Dobry den. My sme vedeli ze chceme brat s postupnym financovanim a pre mladych (pretoze by nam inu hypo ani nedali kedze sme mali pozicku na pozemok a vytiahli sme stavbu po venicec - cize naraz by nam dali bud velmi malo alebo by sme museli zakladat nejaku nehnutelnost a to sme nechceli). No a riesili sme to cez hypoconsulting, cize pani nam vybavila vsetko. od vsetkych bank nam zistila vysku uveru, uroky, podmienky. len sme jej doniesli papiere, ktore potrebovala. isla s nami aj do banky vsetko podpisat. takze my sme s tym nemali ziadnu starost. jedine co sa nam nepodarilo v slsp bolo to ze sme museli platit poplatok cca 700 euro za spracovanie uveru.. :-S co sa tyka ,,dokladovania" tranzi, tak nam stacia len fotky. nafotime vsetko co sa spravilo, dame na cd a odnesieme do banky a potom sa caka na schvalenie dalsej tranze. cize ziadne faktury, blocky nie je treba. nie su to ziadne papierovacky, len treba dobre fotit a vsetko kazdy detail ;-) onedlho ideme ziadat tretiu tranzu, tak uvidime.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariapuskasova Ak mate zaujem, poslem Vam kontakt na velmi sikovnu nezavislu hypotekarnu špecialistku z Dolneho Kubina. Pomoze Vam vybrat najvýhodnejšiu banku pre Vas na postupne financovanie.
Odpovedať
@evkaspa ok môžte poslať len myslím že to nebude také jednoduché ale poradíme sa a uvydíme čo sa dá robiť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?