Skúsenosti s mbank hypotékou

Dobrý deň, uvažujeme nad hypotékou z mbank, tak sa chcem opýtať na Vaše skúsenosti. Plánujeme vrať 50 000e na stavbu RD, založiť bytom + ešte ručiteľom. Keď sa presťahujeme, predáme byt a chceme splatiť nejakú časť úveru. Už sme s nimi komunikovali a hovorili, že by nám to ohľadom prijmov vyšlo. Mesačná splátka tam vychádzala niečo okolo 180e.
Odpovedať
@veonka a v com chcete poradit ?.. skusenosti s mbank mam zatial len dobre ... pri nich najviac ocenujem transparentnost hypoteky .. viem kedy kolko coho zaplatim a za co .. hocikedy mimoriadne splatky ... tieto dve veci som v slsp nemal sancu vediet ani keby chcem ... za splatkovy kalendar mi chceli nauctovat 180 eur poplatok :) a mimoriadne splatky boli spolatnovane .. teraz sa mi zda ze to uz nemaju .. takze sa mozno za tych par rokov slsp zmenila k lepsiemu .. ja do nej uz nevkrocim :) dufajme ... takze mbank urcite odporucam ak to porovnam so slsp je to daleko lepsie :)
Odpovedať
beriete si to aj s poistenim? lebo my planujeme ale rozmyslame ze ci s alebo bez poistenia.
Odpovedať
@veonka tak nam v mbank povedali, ze nam hypo daju (rok pred tym sme u nich vyplatili predchadzajucu pri predaji domu), chceli sme hypo vo vyske necelych 10% z nasho cisteho prijmu a co sa tyka hodnoty zakladanej nehnutelnosti, bolo to okolo 20%, takze vlastne idelani klienti.. ale nekonecne sa to vlieklo, stale mali nejaky problem, az sme to s nimi vzdali a za 4 dni sme mali hypo z inej banky na ucte ale ako bolo napisane vyssie, riesenie mimoriadnych splatok a to ze vidis v IB presne stav splacania a bez zbytocnych poplatkov, to je skvele a to mi aj chyba...
Odpovedať
@gorgar uz maju vsetkov ib ;)
Odpovedať
@zuzka60 aj tak tam uz nevkrocim :) ani zadarmo s nimi nebudem viac bankovat :) ale je fajn vediet ze sa zobudili konecne :)
Odpovedať
@veonka mbanka sa začína dosť meniť na poplatkovú banku, t.j. už to nie je to, čo bývalo.... mám u nich maximálny počet účtov, ktorí môžem mať a onedlho mi dôjde trpezlivosť na poplatky za kartu, poplatky za viac ako jeden prevod zo sporiaceho účtu, poplatky za sms o nerealizovanom prevode, navyše problém ako tam dostať hotovosť...
Odpovedať
@veonka Ak máte dobrý príjem tak nemusíte nič zakladať a niekým ručiť. To by som bral iba v krajnom prípade ak by som už musel.
Odpovedať
@finsluzby hotovost tam das tak, ze ju das kamosovi do ruky a on Ti prevedie zo svojho uctu tam prachy a na 2.den ich tam mas, bodka.
Odpovedať
@nesske no, robím to osobne cez fio a tam to má zadarmo len preto, že som vlastník účtu.... skrátka keby som v mbanke nemal podnikateľské účty, tak som už preč od nich...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?