Skúsenosti s hypotekou od OTP banky

Ideme kupovať byt a najlepšie nám vychádza hypoteka u OTP banky, ale recenzie od ľudí na internete nie sú veľmi pozitívne. Chcem sa teda opýtať, aké sú vaše skúsenosti s touto bankou?
Odpovedať
Profilova fotka
@luma777 Schvaľovanie im ide relatívne rýchlo - do 1 týždňa. Nepriaznivé bolo, že oproti prvotnej ponuke na financovanie 90 % kúpnej ceny bytu, mi pre klienta schválili na základe jeho bonity len 80 %. U iného klienta mi však financovanie na 90 % z kúpnej ceny bytu schválili. Pri financovaní rodinných domov majú vyššie úrokové sadzby a nižšie % financovania v závislosti od lokality 70 - 80 % LTV. Výhodou je, že hypotéku v OTP môžete jednoducho dofinancovať medziúverom v stavebnej sporteľni Wustenrot za zvýhodnených podmienok (až do 100 % LTV). Žiadosť sa podáva naraz spolu so žiadosťou o hypotéku v pobočke OTP.
Odpovedať
Profilova fotka
A nie je to nahodou tak, ze uz ten prvotny schvalovaci ,,navrh,, plati??? To si mozu len tak menit?
Odpovedať
Profilova fotka
@lejak2 Nie. Pre banky je záväzný až výsledok na základe posúdenia celej žiadosti, vrátane posúdenia hodnoty zakladanej nehnuteľnosti. Jej hodnotu môže znalec banky tiež znížiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Hmmm ale tak sa môže stať, že prvotná ponuka nebude až tak výhodná ako sa môže na oko zdať, hej?
Odpovedať
to vyzera tak, ze si to potom schvaluju podla toho ako sa vyspia :-D osobne ale mozem povedat, ze zakazdym ked som nedal na recenzie od ludi tak sa mi to nevyplatilo, asi vedia preco to tam pisu..
Odpovedať
Dakujem za rady, skúsime, uvidíme čo teda vypocitaju, keď budú mať všetky papiere. Ak sa mi to nebude pozdavat pôjdeme do VUB. chvála bohu sme v situacii, že nám dajú hypo všade.
Odpovedať
no, v otp sme mali hypo 3 roky, vo vub 7 ci kolko, ani jedno nie je terno ked mas smolu... ked mas stastie, tak ti to je asi jedno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?