ŠFRB - súhlas s ďalším záložným právom

Profilova fotka
Ahojte, prosím máte niekto skúsenosti so zakladaním nehnuteľnosti, na ktorú bol braný úver zo ŠFRB? Chceme brať hypo a stavať dom, a zakladáme rodičovský dom, na kt. je záložné právo v prospech ŠFRB. Je tam už len zostatok cca 8000€. Hypo máme predschválenú (90 tis.€), rodičovský dom už bol aj ohodnotený znalcom. Všetko nám to vybavuje fin.poradca, ale na poli ŠFRB sa príliš neorientuje... A preto by som sa Vás rada spýtala, či by mohol nastať problém zo strany ŠFRB a nedali by nám súhlas s ďalším záložným právom pre SLSP???? (aby bola SLSP zapísaná v LV ako druhá v poradí) Posielala som im žiadosť "súhlas s ďalším záložným právom " a aktuálne vyčíslenie zostatku úveru v ŠFRB na zakladanej nehnuteľnosti, a toto vyjadrenie budem musieť doložiť do banky pri schvalovaní hypo. ĎAKUJEM za každú odpoveď lebo ohľadom ŠFRB som sa veľa na nete nedočítala... a keďže túto časť "tortúry" k získaniu peňazí na stavbu domu riešim sama, by som rada získlaa aj názor niekoho kto sa orientuje. Pekný deň :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matkablahovka ŠFRB je vo všetkých bankách akceptovateľná ťarcha. ŠFRB súhlasy so zapísaním záložného práva inej banky vydáva bez problémov. Podľa potvrdenia si vie hypotekárna banka vypočítať, aký objem úveru pri zabezpečení rodičovským RD vám bude môcť poskytnúť (po odpočítaní ťarchy ŠFRB).
Odpovedať
Profilova fotka
@ina_maklerka super, ďakujem za odpoveď. Všetky info mám, len som si nebola istá, či ŠFRB nebude robiť problémy. Pekný deň
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?