Ručenie

Zdravím, chcel by som sa informovať ako to funguje pri ručení. Moji rodičia ručili bývalým susedom s ktorými boli dobrí priatelia asi pred 20 rokmi. Oni si vybrali úver v hodnote 20 000€ a moji rodičia im ručili, nepočítali s tým že jedného dňa ich prekvapí správa z banky. Chcel by som vedieť ako to funguje po splatení dlhu ručitelom. Má právo na vyplatenie spomenutej sumy od dlžníka, ktorý celý čas dlh nesplácal. Rieši sa to súdnou cestou alebo to je hotová vec podľa zákonu ? V prípade ked sú dlžníci nezamestnaný, príde na rad exekútor, ktorý im siahne na majetok ? Bude rád ak mi to niekto vysvetlí, ďakujem za prečítanie.
Odpovedať
@indian93 rieši sa to súdnou cestou a tam môže vzniknúť kopec problémov, hlavne keď vinník nemá žiaden oficiálny príjem - súd mu nariadi síce zrážky zo mzdy, alebo z dôchodku, ale pokiaľ je na sociálke, tak ani exekútor nič neurobí....
Odpovedať
@indian93 http://financie.etrend.sk/osobne-fina... Ale ako poznam slovenske sudnictvo, tak vela stastia a pripravit sa na to, ze dlh mozu vymoct mozno pre vnucata. Ak to nebude tak, ako pise @finsluzby. Rucenie nikdy nikomu, ale to uz asi vies aj sam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?