Rozdiel v odhadoch medzi montovaným a murovaným?

Ahojte, zaujímali by ma skúsenosti,ak teda niekto už také má alebo jeho známi, aký vie byť rozdiel v ohodnotenej cene nehnuteľnosti medzi montovanými a murovanými stavbami.Či je tam nejaký veľký rozdiel, nerád by som si dal urobiť projekt na montovaný dom a potom zistím že na to nedostanem hypošku, prípadne bude drahá s vysokým medziúverom alebo dofinancovávaním. Ďakujem vopred za rady
Odpovedať
Profilova fotka
@mimo235 Nemám vedomosť o tom, že by bol v ohodnocovaní nejaký rozdiel. Rozdiel je iba v prvotnom riešení hypotéky - pri murovanom dome stačí mať vytiahnuté múry na jeden meter nad zem a viete riešiť hypotéku. Pri montovanom dome treba urobiť z vlastných hrubú stavbu (obvodové múry a komplet strecha) a až potom je možné riešiť hypo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@mimo235 Financujem oba typy rodinných domov, v rôznych bankách. Čo sa týka hodnoty montovaných rodinných domov v znaleckých posudkoch, tak zodpovedá približne kúpnej cene pozemku a sumy, ktorú zaplatíte developerovi za stavbu. V závislosti od lokality býva zvýšená o trhovú hodnotu, je cca 5 - 10 %. Z tejto hodnoty RD po dokončení banky poskytnú úver percentom v závislosti od bonity klienta a lokality zakladaného RD. Práve to je dôvodom, že pre klientov často hľadám riešenie vo viacerých bankách .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?