Rozdiel medzi štátnym príspevkom a štátnym príspevkom pre mladých

HU sme brali v 11/2006 a vo flexihypotéke máme, že spĺňame podmienky na štátny príspevok (po splnení podmienok - návrh na vklad záložného práva, potvrdený katastrom a LV s plombou o záložnom práve v prospech banky) okrem toho sme splnili podmienky (vek a aj zdokladovanie príjmu) - o odovzdaní mám potvrdenie od banky. Nikdy sme ale splátky upravené nemali a po kontrole zmluvy pani z partners group nám oznámili, že sme mali na príspevok nárok za roky 2007-2011, ale po upozornrní že sa nemám v tom viac rýpať sa nám dotyčná pani už neozvala. V banke tvrdia, že nie - ústne nám tvrdia, že sa jedná o rôzne príspevky od štátu a my nemáme nárok. Dnes som požiadala o písomné vyjadrenie, nakoľko už som sa informovala na viacerých pobočkách a zakaždým mi povedali inak. Nárok na štátny príspevok majú podľa VUB len tí čo brali hypo od 01/2007 a že máme smolu. Príde mi to divné, že pri braní hypotéky nám tvrdili, že nárok bude od 2007 aj v našom prípade a že na rok 2006 bol 0,- Vopred ďakujem tým, ktorí sa tejto veci rozumejú a dokážu poradiť.
Odpovedať
@zuzana923 mýliš si štátny príspevok pre mladých so štátnym príspevkom, rozdiel je nasledovný: - štátny príspevok pre mladých - dáva sa od roku 2007 myslím a je pre každého, kto spĺňa podmienky príjmu, veku, max. do výšky úveru 50.000 eur, pričom to musí byť max. 70 až 90% z hodnoty nehnuteľnosti - záleží od banky - je to mínus 3% z úrokovej sadzby - štátny príspevok - do cca polovice roku 2003 bol garantovaný vo výške 2,5% pre každého, kto požiadal o hypotekárny úver, jeho účelom bol pokles úrokových sadzieb a zabezpečenie dostupnosti úverov na bývanie - v tom čase boli úroky na úrovni cca 7 - 8%.... od roku 2004 bol už len vo výške 1%, pričom tam sa to už schvaľovalo na každý rok samostatne, dnes je síce, ale má hodnotu 0%.... Pravdepodobne to vyzerá tak, že babenka z partnersu sa parádne šmykla v týchto pojmoch a namiesto priznania chyby to riešila vyjadrením, aby si okolo toho nešla.... pravdu má bohužiaľ VUB..... ty máš totiž nárok na štátny príspevok, ale ten je dnes nulový, naopak tým, že si žiadala o úver ešte v roku 2006, tak nemáš nárok na špm...
Odpovedať
@finsluzby Ďakujem za vysvetlenie - je mi len ľúto, že v banke som sa nestretla s nikým kto by mi to vysvetlil takto zrozumiteľne. Niekedy mám pocit, že v banke proste tí čo už majú rozbehnutú hypotéku otravujú.
Odpovedať
@zuzana923 pocit máš správny, každý je klient do čerpania úveru, potom to už nie je klient, ale ......, ktorého musia trpieť.... čo sa týka vysvetlenia, tak to ti vedia povedať len takí matuzalemovia ako ja, ktorí robia v banke alebo v poradenstvo min. 10 rokov, lenže takých starých je nás len pár.... :-D navyše ťa poradkyňa zaviedla tak, že si požiadala o písomné vyjadrenie :-(, tak to si o tebe pomysleli ....
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana923 Nárok na ŠP máš, ale momentálne je vo výške 0%. Zmena by musela prísť jedine od našich 150 zbytočných zákonodarcov :-).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?