Rovnaká ponuka úveru z Tatrabanky a Unicreditbank

Ahoj, mám teraz v ruke dve ponuky(resp.zmluvy) jedna je z TB a jedna z Unicreditu, podmienky sú rovnaké: úver na:80 000eur úroková sadzba 4,09% fix: 2 roky Prvá s touto ponukou prišla Unicredit a potom TB, kde máme s priatelkou obaja účty už asi 10rokov túto ponuku dorovnala, kde by ste mi odporučili si hypotéku vziať.
Odpovedať
@ma890 podla toho či na kupu alebo stavbu.. ak na stavbu tak podla podmienok čerpania a dokazovania učelu, ak na kupu bytu tak asi tam kde maš učet..lebo s urokom suvisi aj pravidelný prijem na učet, trvale prikazy a pod
Odpovedať
Tatra banka nerieši to, či ti chodí mzda alebo máš trvalé príkazy. Určite odporúčam TB a nemusíš nič meniť. A keď ti nebudú vyhovovať po fixácii podmienky môžeš zmeniť (určite ti dajú ale lepšie podmienky aj po fixácii)
Odpovedať
Profilova fotka
velmi divna urokova sadzba na tatrabanku :-p Ja tam mam 3 ucty 12 rokov a mi nukali ze 6,9%... v tom case som mohol ist do -2000e u nich cize som bol zaujimavy... a takto si ma vazili.. teraz len akutne financie cez nich prehanam.. uz nie tolko ako sa im pacilo... ma nasrali...
Odpovedať
@ma890 ja by som z TB nebrala, mali sme odtial uver pristup TB sa nam ani trocha nepacil....
Odpovedať
Neverim v taky urok .Hlavne nie V TB .Mam tak taktiez dva ucty 8 rokov , chodi mi tam mesacne cca 3000 -4000 eur a mal som urok 6,25 % ....
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 v TB mám podnikateľský účet a aj tak mi lepšie podmienky dala Unicreditbank odkiaľ mám aj hypotéku takže asi tak.
Odpovedať
Zmluvu z TB mám doma vypracovanú s úrokom 4,65, úrok upraviť na 4,09 by mi urobili formou dodatku(garantoval mi to riaditeľ pobočky), po tom čo som priniesol ukázať zmluvu z Unicredit, s tým že obidvaja s priatelkou z TB odídeme,keď neponúknu lepšiu. Ponúkli,ale to isté ako Unicredit. Peniaze by boli na financovanie stavby domu. Na jednej strane ma serie to že TB kde máme roky účet neprišla s najlepšou ponukou automaticky, na druhej strane nám obavu, že Unicredit dala taký úrok len pre to aby ma prilákala ako nového klienta banky a po skončení fixácie mi ten úrok vybehne ovela vyššie než by bo bolo zvýšenie v TB.
Odpovedať
To máš jedno, banka ako banka ale v prípade uni si budes musieť u nich otvoriť hypo účet, za čo budes platiť mesačne ďalšie poplatky a v prípade TB uz toto odpada... My sme celkovo s TB spokojní, mame u nich všetko a dokonca som zrušila uz aj svoj účet vo vub, čo som tam mala 15 rokov. Teraz nám refinancovali aj úver z ČSOB, takze vlastne mame u nich vsetkY účty aj úvery a s prístupom som vcelku spokojna.
Odpovedať
je naozaj rovnake aj RPMN? da sa porovnat napr: http://ekonomika.sme.sk/kalkulacky/sp...
Odpovedať
@ma890 urcite by som isla mimo TB.....
Odpovedať
@ma890 úprimne na výstavbu by som nepoužil ani jednu z nich...
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby Preco?
Odpovedať
Článok sa načítava...
nechcem sa tu furt opakovat, ale daj si podrobne vysvetlit, aky system splacania sa v pripade jedneho aj druheho uveru uplatnuje. Cize akym pomerom sa umoruje splatkou urok a istina, lebo to, co vyzera na prvy pohlad rovnako, spravidla rovnake nie je. A este jedna vec, ako dlhorocna klientka Tatrabanky mozem vyhodnotit, ze Tatrabanku by som si nedala uz vobec na nic, mala som aj ucty aj uver aj americku hypoteku. To co predvadza Tatrabanka nema s pristupom ku beznemu klientovi nic spolocne a skrytych poplatkov maju habadej. Su fakt drahi, ale to zistis az casom ked budes chciet robit nejake zmeny na hypoteke alebo v udajoch a tak.
Odpovedať
Poradte, Unicredit v zmluve neuviedla RPMN, keď som sa na to pýtal hovorili mi že , RPMN sa uvádza u spotrebných úverov, kde zostáva počas celého splácania rovnaká, u hypotekárneho úveru sa z dovodu možnej zmeny úrokou po ukončení fixácie tým pádom zmení aj RPMN, a ešte mi k tomu povedali že by bolo zavádzajúce túto mieru do zmluvy dávať, keďže sa po fixácii zmení okrem úrokovej sadzby aj ona. Ako to teda s RPMN u hypotéky je?
Odpovedať
@mom3 podmienky čerpania...
Odpovedať
@dandy05 bohužiaľ súhlas...
Odpovedať
@ma890 majú a aj nemajú pravdu, RPMN sa uvádza do zmluvy preto, lebo úrokové sadzby spotrebných úverov sa nemenia počas celej doby splácania, na druhej strane by nebolo zlé, kedy dala uni aspoň informáciu o jej výške, aj keď to po pravde rečené nemá čo v zmluve robiť...
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby no ved to som cakal, ze trochu viac rozvedies...
Odpovedať
@ma890 skusil som najprv Istrobanku(potom uz CSOB), VUB, SLSP a nakoniec som vsetko premigroval do TB nakolko ich pristup hlavne co sa tyka profesionality je daleko nad ostatnymi. Urok ktory spominas mam tiez a ako premiovy klient mam aj vlastnu bankarku co je z pohladu vybavovania hypo, alebo inych veci zase dalsi level smerom hore. Ked mi v CSOB nevedeli ani len s kalulackou vyratat kolko mam zaplatit aby som predcasne vyplatil uver bolo rozhodnute.
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 ja by som to vzala z tatry, ale fakt by som si dala pozor na dodatok... aj ked zase by som si asi nechala u teba poradit @finsluzby - chces to na vystavbu, aby cerpanie bolo v pohode.. predsa len s tym ma viac skusenosti a ked vravi ze ani jednu z nich, tak skus najst tretiu banku..... pretoze fakt urok a fixacia a suma pri vystavbe domu nie su az tak uplne dolezite..... a radsej si vezmi o 0,1% drahsi urok, ale s jednoduchym cerpanim..... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 uprimne, pri vyroci fixacie - cize ked ti ten dom uz bude fakt stat, mozes uver splatit bez poplatku dalsou hypo..... ak ti ina banka da lepsi urok.... a tam sa rozhodnes... ale aktualne potrebujes riesit, aby si co najpohodlnejsie bez byrokracie dostal na ucet peniaze pre svoju stavbu..... a tak sa fakt porad s tymi, co s tym pracuju ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?