Rezervačný poplatok realitnej kancelárii -skúsenosti

Prosím Vás, ideme kupovať dom. Čakáme na znalecký posudok , lenže : REALITKA chce silou mocou rezervačný poplatok 2000 € bez toho nám nedá NEPODPÍSANÝ návrh kúpnej zmluvy ktorý banka požaduje spolu so žiadosťou. Nevieme či nám hypotéku schvália a preto nechcem dávať 2000€ za nič. Skúsenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@dayd ono sa to rieši tak že v rezervačnej zmluve sa v poslednom bode dáva taká klauzulka že v prípade neschválenia úveru sa klientovi záloha (kaucia )vracia v plnéj výške. Bohužial bez rezervačnej zmluvy a zálohy sa dalej nepohnete.
Odpovedať
@dayd tam sa neda svietit musite to tak..
Odpovedať
Je to uplne bezny postup pri kupe nehnutelnosti (Vy tom mate rezervovane, a predavajuci a realitka nestraca takymto krokom s vami cas)
Odpovedať
Profilova fotka
Rezervacny poplatok je dobra vec aj zo strany kupujuceho..... my sme napriklad o nas domcek bojovali... keby sme nezaplatili rezervacny poplatok, domcek by nam niekto vyfukol... a realitka ma istotu, ze mas o dom naozaj zaujem.. nieje to zla vec, len tam treba vlozit to, ze ak by nastal nejaky vazny problem (ako neschvalenie uveru) peniaze sa vratia.. ;-)
Odpovedať
My predávame byt sami. Oslovili nás záujemcovia ešte predtým, ako sme plánovali predávať - nemali sme jasný termín. Do zmluvy sme si tiež dali rezervačný poplatok aj pokutu pri odstúpení - kupujúci nejdú brať hypotéku, ale majú peniaze v hotovosti. Kryjeme sa tak obe strany.
Odpovedať
@ajkava vy chcete predať oni majú peniaze,napíšem zmluvu oni dajú vinkuláciu a je to,aká rezervácia načo?
Odpovedať
Profilova fotka
toto je uplne normalne, myslim, ze sa nemate coho bat
Odpovedať
@marta2610 lebo to nebudeme predávať hneď, ale majú to rezervované. Máme tam nejaké termíny, ktoré my musíme dodržať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?