Refinancovanie úveru zo stavebnej sporiteľne do banky

Profilova fotka
Dobry den, potrebujem poradit, ako refinancovat uver zo stavebnej sporitelne do inej banky? Pytaju za to strasne peniaze, nejakych 8% a to je dost vela pri nasom uvere. Da sa to dako obist? Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ak myslíte poplatok za predčasné splatenie, požiadajte stavebnú sporiteľňu o písomné vyjadrenie, kedy môžete vyplatiť úver bez poplatku. Záleží totiž na "type" zmluvy, resp. kedy ste ju uzavreli.
Odpovedať
Profilova fotka
Skoncila mi fixacia pred 4 mesiacmi po 5 rokoch. Doteraz som sa o refinancovanie nezaujimala, ale dost som o tom pocula, tak sme to chceli vyskusat. Kedze v stavebke nam poslali divny prepocet, ktory by sa nam v konecnom dosledku neoplatil.
Odpovedať
Dobrý deň my máme tiež stavebný úver s PSS a tiež rozmýšlame nad predfinancovaným do inej banky ? nakolko potrebuje peniaze na dokončenie domu, pri uvere sme nemuseli dokladovať príjem, ničím sme neručili, poplatok za predčasné splatenie 0, uver máme na 10 rokov a urok tam máme 4,7 % počas celej doby splácania . Rozmýšlame aj na uverom zo SPM? na ktorú banku sa obrátiť ? musíme si to zrejme obehať
Odpovedať
@relaxan ahoj,v akej hodnote mas uver a aka je vyska uroku.my tiez mame od nich a chceme to prefinancovat
Odpovedať
@bungalovvm Ahoj, my máme tiež uver PSS a tiež rozmýšľame prefinancovať ;-)
Odpovedať
@katuska24 v akej sume?aku mate vysku uroku?
Odpovedať
Dobry den, ja pracujem v banke ako hypo poradca a najlepsie je vziat vsetky papiere co mate od uverov a skocit do konkretnej banky nech vam to tam prepocitaju. refinancne uvery robim kazdy den v praci ci uz zo stavebnej alebo aj inych banka a 99% pripadov sa to stale oplati, ci uz chcete alebo nechce uver navysovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@katuska24 Zaujímavejšie by pre Vás bolo, obrátiť sa na skúseného hypotekárneho špecialistu, ktorý Vám porovná ponuky všetkých bánk na trhu. Ušetrí Vám veľa času (s obehávaním bánk), stresov a taktiež by ste spoznali výhody a nevýhody jednotlivých bánk (na ktoré Vás priamo v banke neupozornia). Práca hypotekárnych špecialistov je pre klientov bezplatná. Ak by ste mali záujem, budem rada, ak sa na mňa obrátite:-).
Odpovedať
@evkaspa Dobrý deň nebude problém s tým že som s opačného konca Slovenska ?
Odpovedať
Profilova fotka
@katuska24 Nebýva to problém ;-) . Úverovú zmluvu je možné podpísať aj vo Vašom okolí, takže nemusíte cestovať. Môžete ma kontaktovať aj prostredníctvom IP :-) .
Odpovedať
Profilova fotka
@bungalovvm My uz sme v CSOB, mali sme medziuver 6,19 a teraz 2,75. Viac v RP, kludne sa pytajte.
Odpovedať
Riadny úver z PSS by som nikdy neprefinancovávala. Jednoznačne je dôležitý stabilný úrok 4,7% po celú dobu splácania. Nikto nevie aká situácia na fin. trhoch bude o pár rokov a banka vám po fixe US môže zdvihnúť na oveľa vyššie %.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@relaxan my sme prefinancovavali z PSS do banky v decembri 2013. Takze uz par mesiacov mame novy uver. Prefinancovavali sme po 5 rokoch aj par mesiacoch, tiez po fixacii. Zial poplatok za predcasne splatenie sme neobisli. Nastastie sme mali celkom dobre hodnotiace cislo a poplatok bol "len" 4 % z pozicanej sumy. Ale sme radi, ze sme tak urobili, splatky mame o chlp mensie, ale skratili sme si dobu splacania o 4 roky! a nejake peniaze aj ostali (sme to o nieco navysovali!)
Odpovedať
Profilova fotka
@countryside super, aj my sme zatial spokojni, ale aj tak budem casom na banku asi frflat, ved to k tomu patri :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 vec nazoru, ak vies, ako na to, daju sa v banke vybavit pekne uroky a nemyslim si ze urok 4,7 je az taky idealny, zalezi od situacie, ktora sa naskytne
Odpovedať
@relaxan Netvrdím, že pri dnešných US je 4,7% výhra. Ja mám ale radšej vrabca v ruke ako holuba na streche. Uvidíme o pár rokov aké budú sadzby, také ako dnes alebo nižšie určite nie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte, chcem sa takisto opýtať na možnosť refinancovania medziúveru z PSS. Úver máme bez založenia nehnuteľnosti vo výške 21 000 €. Splácame ho už vyše 4 rokov a posledná splátka má byť v roku 2034. Zmluva je na 22 rokov. Chcem sa hlavne opýtať, či je možnosť refinancovania v inej banke s tým, že nebudeme musieť brať hypotéku, teda bez založenia nehnuteľnosti tak ako doteraz. Je mi jasné, že poplatku za nevernosť PSS sa nevyhneme.. Ďakujem ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@cubatour Ak niekto môže odpovedzte prosím mam ten istý prípad :-p
Odpovedať
Momentálne riešim ten prípad. Medzi Úver vo výške 41000. Poplatok za splatenie by mal byť 180€(výpoveď:90€ úver, 90 eur zmluva o stavebnom sporení). Len neviem ako je to, keď časť úveru sa nevydokladuje v mojom prípade 7 000€.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@robinhood vždy môžete refinancovať PSS do banky. Myslite však na to, že spotrebné úvery sú bežne do max. 25tis. Eur a úrokovo nie sú na tom lepšie ako úver z PSS. Lepšie je na tom vždy len hypotéky, tzn. so založením nehnuteľnosti. Poplatok za splatenie úveru v PSS bude buď max. 1% zo zostatku úveru - ak bola zmluva robená podľa zákona o spotrebiteľských úveroch. Alebo budete mať splatenie bez poplatku - ak máte stavebný úver. Alebo môže byť poplatok až do 9% cieľovej sumy - toto ale presne neviem, ako to čo majú, treba si pozrieť svoju zmluv z PSS a tam to nájdete.
Odpovedať
Profilova fotka
@luto2017 Ak úver predčasne splácate, tak nikto nebude riešiť to, že ste časť úveru nezdokladovali.
Odpovedať
No ale pani v pss odo mna ziada dokladovanie inak ze nepovolia splatit
Odpovedať
Dobry den chcela by som refinancovat z pss do banky. Mam u nich dva uvery jeden vacsi a jeden mensi. Je tu nejaky financny poradca co by mi s tym pomohol a pozrel sa mi na to? Dakujem velmi by mi to pomohlo
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 Dobry den, mozte prosim aj mne poradit. Mam uver v PSS na 70 tis. a zatial som nic nezdokladovala. Podla mojej zmluvy mam moznost uver jednorazovo vratit. V mojej zmluve vsak nie su ziadne podmienky urcene ake budu poplatky za vratenie uveru. Moja zmluva je este starsia ked sme mali dva roky na zdokladovanie, ale teraz rozmyslame prefinancovat v inej banke. Viete mi prosim poradit podla akeho zakona alebo ake mozu byt teda poplatky za vratenie uveru?
Odpovedať
@janula157 Aký je to úver? Stavebný, ale spotrebný? Ak stavebný, tak poplatky nie sú podľa zákona, ale podľa sadzobníka poplatkov: https://www.pss.sk/files/pdf/dolezite... NEviem, v akom štádiu sa tvoj úver nachádza, ale ak je to stavebný úver, tak podľa bodu 11.8 by predčasné splatenie malo byť bez poplatkov.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 dakujem za odpoved ☺️ Nas uver je spotrebitelsky ale vieme ho pouzit aj ciastocne nadobudnutim nehnutelnosti. Do 6.7. potrebujem zdokladovat vyuzitie uveru. My zvazujeme moznost odstupit od zmluvy z odovodnenim, ze zamer sme neuskutocnili a vratime stavebnej ich financne prostriedky. Ale toto som sa nikde nedopatrala, ze kolko by boli sankcie alebo poplatky lebo v nasej zmluve nie su ziadne informacie. Dnes som hovorila z tromi zamestnancami zo stavebnej a kazdy mi povedal nieco ine ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ahojte. Prosím Vás je tu niekto kto mi vie poradiť? Mame medziuver v Pss urok vraj 5,69% Ale keď rátam ako rátam to tam je úrok hádam 100% však ja im vrátim 100% požičanej sumy plus niečo navyše. . Dá sa takýto úver prefinancovať normálne peniaze vyhadzujem von oknom či tam dám o 50eur viac či nie. Platím ho 3 rok a doonca je tam viac ao sme si požičali o 30 eur. Som s toho zúfala potrebujem sa toho zbaviť nejde ani o splátku,len to ten úrok je tam neralny. Viete mi niekto napísať dá sa s tým niečo robit? Požičali sme 30000 a mame im vratit 72000??? Je to normalne?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?