Refinancovanie medziuveru z Wustenrotu

Prosim Vas mate niekto skusenosti s refinancovanim stavebneho medziuveru z Wustenrotu? Mame hypoteku a v case kupy bytu sme museli brat aj medziuver kde sme dokladovali rekonstrukciu - vsetky naklady. Splacame tento uver skoro 20 mesiacov. Chceli by sme ho vsak preniest, refinancovat... Platime mesacne celkom vysoku sumu a istina neubuda... Poradite ake su moznosti pripadne postup a poplatky?
Odpovedať
@krukky zájdi za finnančným poradcom alebo aj priamo do banky, napr.kde máš účet a pýtaj sa. Inak, vidím že nepoznás stavebné.sporenie. ,,medziúver,, je vlastne čas, kedy ty splácaš úroky a až ked vojdeš do stav.úveru tau začneš splácať istinu. Nato ste sa dopredu nepýtali? Nečítali ste úverovú zmluvu? Len tak bezhlavo podpisujete úver a po čase sa divíte čo sa to deje? Ach jaj, to naše slovensko finnančne negramotné :-(
Odpovedať
Cvoky8 ty mudrlant ... vsetko sme si precitali nepodpisovali sme nic bezhlavo. Ja som to zhodnotila ze platime vela a istina neubuda a preto chceme riesit financovanie inym sposobom.
Odpovedať
@krukky nehnevaj sa za pravdu na &cvoky8 - možno si všetko prečítala, ale prehliadla si to, ako celý medziúver funguje a v stavebnej sporiteľni to samozrejme radi aj zabudnú povedať - najprv splácaš úroky a zároveň sporíš, dokiaľ tvoje hodnotiace číslo nedosiahne takú výšku, aby sa ti to celé preklopilo na úver, preto je medziúver veľmi drahý, lebo za rovnakú výšku medziúveru máš cca dvojnásobne vysokú hypotéku... odporúčam ti ísť do stavebnej sporiteľne a popýtaj sa, ako ešte dlho to máš platiť a akú ti dajú pokutu, ak sa rozhodneš to refinancovať, podľa toho sa dá zodpovedať tvoja otázka o možnostiach.
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby vidim ze tu riesite medziuver, taktiez mame medziuver v PSS a chceme sa ho zbavit... 40% z CS budeme mat o 3 mesiace a hodnotiace cislo 64 v auguste tohto roka. Znamena to ze budem moct ist do stavebneho uveru? alebo to je na rozhodnuti banky? Pretoze znamy mi povedal ze to nieje take jednoduche a aj pokial splnam podmienky cisteho SU to este neznamena ze mi ho daju, nakolko v zmuve je pisane ze pocet splatok v medziuvere ma byt 151....a dali sme sotva 12 zatial.
Odpovedať
@petko_sonka známy má totálne pravdu - nie je to jednoduché, pokuty sú vysoké, ideálne je však v tvojom prípade zbehnúť do pss a požiadať o simuláciu, dostaneš presnú odpoveď...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?