Pss uver do 15000

Prosim vas o radu,konkretne skusenosti,vysvetlenie skusenych. Situácia nas donutila riesit uver na prestavbu domu z Pss vo vyske 15000 eur. Zmluvu mam od roku 2008 podla pani z Pss vyhodnu. Nasporene mam necelych 700 eur. Uver nam vraj vyjde. Zaujima ma hlavne ake komplikovane bude aj pri takej mensej ciastke dokladovanie ziadosti. Potvrdenie o prijme a co este? Nejake informacie sme dostali ale vyzera to velmi jednoducho a co citam uver z Pss malo kto chvali. Dokladovanie blockov je mi jasne. Zaujima ma ci ak budem splacat predcasne(napr.davat vyssie splatky) preplatim tak isto akoby som splacala normalne celu tu dobu, cize predcasnym splacanim nic neusetrim na urokoch?
Odpovedať
@avlv v PSS velmi lahko vybavis uver,naozaj staci potvrdenie o prijme. A do 25tis.€ vybavis aj sama na seba. Nerozumiem politike PSS,lebo keby si videla,akym ludom davaju uver,myslim,co sa prijmov tyka. To,ze mas nasporenych 700€ je vyhoda. Ja som mala skoro 6tis.€ a pocitali mi uroky aj z nasporenej sumy. To ti ale pri podpise zmluvy nepovedia. Cim vyssie splatky davas,tym skor ho splatis a teda uroky sa pocitaju zo zostatkovej sumy. Ale tusim,ze iba raz rocne sa oplati urobit vklad. Tam je cast medziuver a stavebny uver. Nepamatam si uz presne. Nakoniec som refinancovala do inej banky. Uz ti to prepocitavala? Pss sa oplati iba vtedy,ak vies davat vyssie splatky. Inak dost preplatis
Odpovedať
Profilova fotka
@avlv PSS je banka a tiež sa musí riadiť usmerneniami NBS týkajúcich sa nových limitov na max. objem úverov. Z tohto dôvodu tiež nemôžu poskytovať úvery "hocikomu, čo sa týka príjmov". Škoda! Dobre už bolo :-) Výhodou PSS je, že vie poskytnúť úvery v relatívne vysokých objemoch bez zriadenia záložného práva na nehnuteľnosť a s dlhšou dobou splatnosti až na 20 rokov. Splátka pri rovnakom úvere víde približne o polovicu nižšia ako pri spotrebnom úvere, kde je splatnosť zo zákona na max. 8 rokov. Nevýhodou je vyššia preplatiteľnosť. Pri rozhodovaní teda potrebuješ vedieť, či je priorita nižšia splátka alebo najnižšia preplatiteľnosť. Mimoriadne splátky pri medziúveroch tiež fungujú iným spôsobom ako pri spotrebnom úvere. V PSS vysvetlia podrobne. Často riešim v poslednej dobe pre klientov v PSS práve medziúvery na dofinancovanie hypoték a zariadenie domácnosti a nemám dôvod sťažovať sa na podmienky. Je to však závislé aj od odbornosti a skúsenosti zástupcu PSS.
Odpovedať
@ina_maklerka Mozem vas este poprosit o vysvetlenie co ten medziuver vlastne znamena?
Odpovedať
Ak spravne chapem podla toho co nam predbezne vypicitali tak budem 7,5 roka platit medziuver 107,45. Cize to je len urok? A popritom este vkladať na stavebko sumu aby som nasetrila cielovu sumu a mohla po tom splateni medziuveru splacat dalsich 7,5 roka 107,45 akoze uz stavebny uver? Nejako nechapem.
Odpovedať
Profilova fotka
@avlv v PSS som bol aj ja a nikdy viac..sporil som si s tym ze som si dal este v SKK cielovu sumu s uverom 1000 000..pri podpise som platil rovno polplatok 1% z cielovej sumy..nasledne po cca 3 rokoch som si chcel vybrat nasporenu sumu na kupu bytu a vtedy sa to zacalo..vedeli mi dat len cast,druhu pri ruseni uctu..ak som nechcel prist o tu trapnu 3x statnu premiu,tak som musel behat s blockami..Dorazilo ma,ked som prisiel s kupnou zmluvou na byt a kedze oni musia podpisovat kazdy blocek,chceli mi podpisat kazdu stranu kupnej zmluvy..Zratal som si poplatky pri zriadeni,ruseni(tam mi ratali tiez 5%zo zostatkovej sumy,z druhej casti co mi ostala na ucte),mesacne poplatky a zo 7000 eur nasporenych som 1000 dal banke..Casy,ked stat daval rocnu statnu premiu 20 000 skk su uz davno prec a preto by som zabudol radsej na tuto instituciu
Odpovedať
Profilova fotka
@avlv Ak som tomu správne pochopila, tak PSS vám poskytne 15.000 € so splatnosťou až 15 rokov. Podľa ponuky budete platiť medziúver s vyšším úrokom (odhadujem do 5 %) a následne stavebný úver (odhadujem cca 2,9 %) Aby sme PSS nekrivdili, napíšte nám z ponuky, aký úrok budete platiť vo fáze medziúveru a aký vo fáze stavebného úveru. Medziúver je úver, ktorý platíte, kým v závislosti od zvolenej tarify nedosiahnete určité hodnotiace číslo a min. % pridelenia cieľovej sumy. U vás odhadujem, že cieľová suma na pridelenie stavebného úveru (s nižším úrokom) je 50 %. Vo fáze medziúveru v splátke platíte len úrok a zvyšok ide na účet stavebného sporenia. Keď si na tomto účte nasporíte požadovanú sumu, tak sa o prostriedky sporenia odpočítajú z celkovej sumy a vám bude pridelený stavebný úver. Vo fáze stavebného úveru je anuitné splácanie, kedy je v splátke započítaný úrok a istina. Ak vám PSS poskytne 15.000 € so splatnosťou 15 rokov, tak preplatíte cca (107,45x12mX15r)-15000= 4341 € + prípadný poplatok za poskytnutie Ak by sa vám podarilo vybaviť v banke spotrebný úver na rovnakú sumu, tak pri splatnosti 8 rokov a výbornej úrokovej sadzbe pri podobnom úvere 5,9 %, by splátka vyšla 196,39 (nie 107,45). Preplatenosť by bola 3853 € + poplatok za poskytnutie, ktorý banky majú od 0 do 5 %. Ak nechcete bankám zaplatiť úroky za požičanie peňazí, tak si ich nasporte. Napr. ak si budete 15 mesiacov odkladať 1000 €, tak máte potrebných 15.000 €. Ak si neviete rýchlo nasporiť a chcete alebo musíte rekonštruovať bývanie, tak riešením je úver.
Odpovedať
Profilova fotka
Okrem úverov bez založenia nehnuteľnosti si môžete zvoliť iný úver so založením nehnuteľnosti, teda hypotéku. Napr. 15000 € si viete požičať aj za úrok 1 % a so splatnosťou 15 rokov. V závislosti od hodnoty zakladaného rodinného domu je možné, že ani nebude potrebné dokladovať účel (bločky alebo fotky) Pokiaľ by sa teoreticky nezmenila úroková sadzba počas celej splatnosti, tak preplatíte iba 1159 € + cca 200-250 € za znalecký posudok na dom + 66 € poplatok katastru.
Odpovedať
@dart9 mas uplnu pravdu,ale na druhej strane,ak potrebujes rychlo vybavit uver napr. ako v mojom pripade,ak by som vybavovala v banke,dom by sa predal niekomu inemu. na toto je PSS vyhodna,do tyzdna som mala peniaze na ucte @ina_maklerka to by som chcela vidiet to 1%. ake su tam podmienky?
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 Viaceré banky majú predsa úrok 1 % a menej. Podrobné riešenia dávam mojim klientom.
Odpovedať
@ina_maklerka v reklame ano,ale realne? pokial viem PSS ma tuto novinku od februara 2019,ale asi je velmi tajna.
Odpovedať
@ina_maklerka Dakujem za vysvetlenie uz mi je to jasnejsie. V ponuke nam napocitali v medziuvere urok 3,49 a v stavebnom uvere 2,9. Viem,ze preplatim len som to chcela riesit mimoriadnymi splatkami aby to bolo co najmenej a spatene cim skor. V medziuvere sa plati aj nejaky poplatok za mimoriadny vklad? Pretoze pani to akosi zabudla opomenut.
Odpovedať
Este ma napadla jedna otazka mozno bude niekto vediet. Musim byť vlastník rodinneho domu na ktory chcem vziat ten uver na rekonštrukciu? Ci sa toto vobec neriesi kto je vlastnik?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@avlv si aspon spoluvlastnik?
Odpovedať
Profilova fotka
@avlv Nie, nemusíš byť vlastníkom domu. Vlastník domu by bol záložcom. Na druhej strane je vhodné byť aspoň spoluvlastníkom časti domu a neinvestovať peniaze do cudzej nehnuteľnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Netreba tam nic take, brat ma odtial spotrebak na prarabku domu 25 tisic a musel vlastne priniest iba pasky vyplatne za tri mesiace posledne a co mali navrh kupnej zmluvy na ten dom. Ak je nehnutelnost tvoja tak bude treba asi list vlastnictva a to bolo vsetko
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@avlv k mimoriadnym splatkam vam odporucam svoj blog https://dennikn.sk/blog/2315901/zapla... Podla VPSS clXXII bod 2 mate 2 moznosti ako realizovat mimoriadnu splatku medziuveru. Na pobockach a info linke vam pravdepodobne poradia iba jednu z nich.
Odpovedať
Profilova fotka
@ina_maklerka ako pisem vyssie, z mojej skusenosti vam odporucia mimoriadnu splatku ponechat na sporeni - co vo vacsine pripadov nie je vyhodnejsie riesenie. https://dennikn.sk/blog/2315901/zapla...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?