Prvá stavebná sporiteľna - úver bez zalozenia

Má tu niekto s tým skúsenoť??? Včera mi to bolo navrhnuté s tým že si musím logicky založiť stavebné sporenie cca 200 eur mesačne a o rok môžem požiadať o úver bez založenia nehnuteľnosti na 30tis eur? čakali ste rok alebo ste vlozili vyššiu čiastku a dali Vám to "hneď" ? a niekto už aj vyplácal tento úver skôr ? ak hej aké boli poplatky ? Ďakujem
Odpovedať
Toto zavana silnou neznalostou... To zakladanie nehnutelnosti je len take urychlenie procesu obratia ta o nehnutelnost v pripade, ze nebudes platit... V pripade, ze nezakladas nehnutelnost, exekutor najskor overuje prijem, ak nie su mozne zrazky, hlada hnutelny ci nehnutelny majetok... Cize o dom prides ci tak ci tak... Dalsia nevyhoda uveru bez zalozenia nehnutelnosti, je ze mas uroky daleko vyssie... Tak co si chces vlastne ulahcit tym, ze nezalozis nehnutelnost? A okrem ineho, to ze tam vlozis hned 2000€ ti ten uver neurychli.,.. Na to potrebujes hodnotiace cislo, ktore bez toho aby tam peniaze lezali dost dlhy cas neziskas...
Odpovedať
@chumo samozrejme že som max neznalá a preto ja 100x režem a raz riešim na ostro preto aj táto téma. Ide o to ze chceme si kúpiť pozemok na ktorom v priebehu 2-3 rokov začať stavať nemáme čo založiť a toto by bola cesta kúpiť vec bez zalozenia, potom zaloziť nezaťazený pozemok a dostať aspon 60% z toho postaviť hrubú stavbu atd .... toto mi bolo poradené len či je to aj výhodné a preto sa pýtam či má niekto s tým skúsenosť.
Odpovedať
V takomto pripade asi inu moznost nemas... Mozes dostat tak max medziuver, kde su urokove sadzby na urovni spotrebneho uveru, cize maximalne nevyhodne... Toto nie je cesta... A do uverov nevidim natolko aby som vedel radit, mna akurat stale vytoci ked si ludia myslia, ze bez zalozenia znamena, ze o dom nepridu... Nevedel som podrobnosti...
Odpovedať
Profilova fotka
@viki120 a nebolo by jednoduchsie kupit novostavbu a tu zalozit a podokoncovat? Mate este tie dva roky na setrenie :) Inak Vam asi neostava nic ine, len skusit to stavebko. Ak budete mat velmi nevyhodny urok, da sa refinancovat do banky za vyhodnejsi urok, alebo sa co najskor dostat z medziuveru do uveru (mimoriadne vklady).
Odpovedať
@seffka hmm no u nás novostavby stoja brutus peniaze takze som prisla na moznost kupit pozemok a postaviť dáko dom ... a mať o podla vlastného gusta ..
Odpovedať
Profilova fotka
@viki120 aj my sme tak chceli, ale nam rpide novostavba ako najlepsie riesenie nakolko chceme st. prispevok a nechcem mat 5 rokov zalozeny dom rodicov. A nenormalne uroky platit tiez nechcem, ono sa to da postupne cerpat, ale najlepsie je mat pozemok za vlastne, aleboa spon ciastocne za vlastne. Zalozit pozemok a zobrat hypo - postavit platnu a mury do 1m a potom banka uvolni dalsie prostriedky a takto sa postavi postupne domcek (laicky napisane :)
Odpovedať
Zdravim, riesil som rovnaky problem. Ako zacat stavat, ked nemam co zalozit? Jedina moznost bol uver z PSS. Dali nam 30k, s tym, ze vyplatia 24k a zvysnych 6k ked vydokladujeme tych 24k. Financie pouzijeme na kupu pozemku, projektu a vsetku byrokraciu s tym spojenu. Potom postavim kolko sa bude dat z tych penazi. Nasledne zalozim tu rozostavanu nehnutelnost a vezmem hypoteku. Ci z hypo vyplatim aj ten uver, to uvidim az potom. Splatky som si dal az na 30 rokov lebo su nizsie a potom pri brani hypo ostane viac miesta pre splatku na hypo. V skutocnosti splacam vyssiu splatku. Urok je samozrejme vyssi ako pri hypo ale toto bolo fakt jedine riesenie.
Odpovedať
@viki120 tiez sme to tak riesili. zobrali sme 25tis bez zalozenia, cakala som rok kym som mala narok na medziuver. teraz po roku ideme PSS vyplatit cez hypo nakolko po roku sa nam navysili splatky zo 100 na 160e. my budeme platit cca 90e poplatok za vyplatenie a zrusenie zmluvy.tot nasa skusenost. je to dobra vec ale nie na dlhu dobu
Odpovedať
Profilova fotka
@nufaa ahoj.presne je to aj nas pripad.len nas to este caka.prosim ta.kam ste si dali hypoteku.islo o klasicku.so st.prispevkom ci americku?aky mate tam urok a ake doklady od vas ziadali?
Odpovedať
@lubkasungirl nakoniec sme zobrali csob, je to st. prispevkom pre mladych, urok neviem presne nieco pod 1%, chceli znalecky, potvrdenie prijmu, vypisu z uctu. my sme uz nacerpali 70% na zaklade foto a zvysok mozeme nacerpat ked predlozime fakturu alebo blocky
Odpovedať
Profilova fotka
@nufaa u nas bude problem prijem..mam zivnost
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@epto chcem sa prosím opýtať, ako pokračujete? je to zatiaľ "bezproblémové" dostať hypo z inej banky, keď ste ako 1. brali úver z PSS? my sme na tom rovnako - lebo rodičovské domy nechceme zakladať a ani rodičia s tým nesúhlasia tak chceme zobrať úverz z PSS na kúpu pozemku, hrubú stavbu postavíme za svoje a potom žiadať hypo od banky na dokončenie výstavby. Je to prosím reálne a možné? PSS nám ponúkla úver na 30rokov a približne v priebehu 2rokov by sme chceli zobrať hypo na dokončenie výstavby domu a zároveň s tou hypo vyplatiť úver z PSS. (ak to bude výhodné, ak nie ponecháme si PSS a potom aj iný úver z banky) v našom prípade tiež jediné riešenie...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@senovlastnombyvani Dobrý deň, nemali by ste mať problém získať hypotéku na výstavbu domu, keď máte v prospech PSS založený pozemok:-).
Odpovedať
zdravim, zatial som sa ku hypo nedostal. taha sa to okolo prepisu pozemku, zburanie starej stavby... momentalne riesim stavebne povolenie a predpokladam, ze v lete/na jesen pojdem vybavovat tu hypoteku.
Odpovedať
Ahojte.. prepacte ked písem nieco zle alebo nepochopilne ale som velmi nervozna 20.11.2014 sme dali 3000 eur a ze 05.2015 dostaneme 31 000 eur.. vtedy pani povedala to.. pred mesiacom mi volala ze 06.2015 dostaneme.. a teraz mi zas volala ze len 07.2015 ... normalne mi to nevedele vysvetlit.. len tolko mi vravela ze kalkulacia tak to dala.. Som uplne smutna... ne neviem co mam robit :( Mali ste skusenoti ze ne vtedy ste dostali peniaze kedy vám to vraveli?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?