Problémy s bankou - prenesenie hypotéky..

Ahojte, potrebujem poradiť..ak by niekto vedel budem rada..pred rokom sme kúpili dom na hypotéku od Tatra banky s tým že sme rucili a teda aj ručime ešte našim bytom...teraz by sme chceli preniesť hypotéku iba na dom, a byt predať..domček sme dokladovali fotkami, podľa ktorých má istú hodnotu ale že je to malo, tak si máme doplatil takmer 25000 na ruku banke zo svojich..pritom keď sme sa na to v banke pýtali , či s tým nebude problém bolo nám povedané, že ten kto bude kupovať nás byt, tak z jeho peniažkov sa nám zníži ťa hypotéka, ktorý teraz ony žiadajú splatiť od nás a ešte aj pred predajom bytu..stretli ste sa s tým ..ako my sme ostali jak obarený, bo viac krát sme sa na to pytali aby sme vedeli či sa to dá, no byť sme plánovali predať
Odpovedať
@malatatranka .S kupujúcim urobte predkupnú zmluvu v ktorej uvediete ze danú čast zaplatí na účet banky kde máte hypotéku,a zbytok na Váš účet. S touto predkúpnou zmluvou chodte do banky a požiadajte o vyčíslenie výšky sumy ktorú vyžaduje banka aby ste mohli preniesť záložne pravo na dom.Potom urobite riadnu kúpnu zmluvu a potom keď banka dostane peniaze požiadate o zrušenie záložného práva.
Odpovedať
@1gugu ako behal okolo toho môj MM, ale mne sa zdá že sme to robili takto..len banka nejak začína robiť problémy, že si máme vyplatiť tu časť zo svojich peniažkov , ktoré pravdaže nemáme no ten dom prerabame a teda používame ich na to ;) a nechcú ich od toho pána ktorý byť kupuje..a nechapeme ako to urobiť možné..už som prečítala x príspevkov a teda ľudia to tak robia..
Odpovedať
Profilova fotka
@malatatranka Ako hypotekárna a realitná maklérka som s klientom vyriešila rovnakú situáciu. Tiež som sa najskôr snažila dohodnúť s pôvodnou bankou na vypustení 1 nehnuteľnosti (bytu) a ako zabezpečenie mal ostať rodinný dom. Hoci bol predložený znalecký posudok, banka akceptovala nízku hodnotu a požadovala od klienta splatiť niekoľko desiatok tisíc eur. Kupujúci jeho bytu nemohol takúto vysokú čiastku uhradiť dopredu, pretože všetko chcel financovať z hypotéky a jeho financujúca banka neumožnila čerpanie so založením nehnuteľnosti, kde je záložné právo inej banky ak sa nesplatí celý úver. Možnosti riešenia: 1. Nakoniec som to vyriešila tak, že sme požiadali konkurenčnú banku o refinancovanie úveru so založením len rodinného domu (dajte si teda urobiť znalecký posudok). Možno iná banka ohodnotí váš rodinný dom vyššie a jeho hodnota bude postačovať na celý objem úveru. 2. Ak by to nešlo týmto spôsobom, tak môžete svoju banku požiadať o Súhlas s mimoriadnou splátkou a zároveň potvrdenie o výmaze záložného práva na byt po jej realizácii. Bolo náročné časovo zladiť refinancovanie existujúcej hypotéky, realizáciu mimoriadnej splátky, kúpnu zmluvu a úverovú zmluvu kupujúcich. Predovšetkým na strane kupujúcich vznikali obavy z celej situácie. 3. Pokiaľ je to možné, tak najjednoduchšie pre vás je zobrať si na preklenutie spotrebný úver v objeme 25.000 €, zrealizovať mimoriadnu splátku a požiadať svoju banku o vypustenie bytu zo zabezpečenia úveru. Následne môžete predávať byt. Po predaji bytu predčasne splatíte poskytnutý spotrebný úver.
Odpovedať
@malatatranka ak to neakceptuje banka tak ako som pisal ,tak postupovat ako napisala ina_maklerka.
Odpovedať
@1gugu ďakujem..tak nakoniec že naša banka akceptuje iba vklad a nie mimoriadnu splátku ..hra o slovickach..mňa jeduje najviac to že niečo sme mali sľúbené a dohodnuté a iba nás oklamali ..
Odpovedať
@malatatranka všetko treba pýtať na papieri,nie ústne.
Odpovedať
@1gugu to ja chápem.ale keď si človek ide dohodnúť hypotéku a ste v banke cca i hodku a pýtate sa na tie všetky podmienky a možnosti aké potom máte, to vám nikto nedá na papier. .človek dostane len predpokladanu výšku splátky..a je rád keď je to menej ako čakal ;) nakoniec to skúsime riešiť cez stwvebko, co máme, už tame našetrené sumy a že by sme to vybrali ..som zvedavá zas aké tam budú poplatky a skryté úskalia..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?