Problém s hypotékou zo SLSP

Ahojte, chcem sa spytat, ci je mozne dostat hypoteku na postupne financovanie. Buduca hodnota nehnutelnosti je cca 190 000, momentalne vytiahnute mury prizemneho poschodia. Chceme riesit postupne financovanie, cekovo si chceme z banky zobrat 90 000 Eur (15 000 Eur uz mame hypo na pozemok a dalsich 75 000 chceme zobrat stavbu domu). Nechcu nam ju ale schvalit, lebo nemame podla banky ako dostavat dom, kedze buduca hodnota je 190 000 a my chceme iba 75 000. V SLSP od nas pozaduju zalozit dalsiu nehnutelnost, aby sme vykrili ten rozdiel. Je to tak vsetkych bankach ?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme brali na stavbu domu v prima banke a slo to vcelku hladko. My sme na pozemok nežiadali, len na stavbu a teraz chceme riešiť ešte okolie, keďže peniažky neostali. Mali sme postupné financovanie, myslím, že 50, 40 a 10 percent a podľa toho, čo sme spravili, sme fotkami vydokladovali, aj tabulkou so sumami a pustili ďalšie peniaze. Nemali sme s nimi žiadny problém, myslím, že podľa posudku nám hneď na začiatku povedali, akú sumu max môžme dostať a ďalej už to šlo bez problémov. Teraz bude posudok vyšší a sú ochotní po skolaudovaní navýšiť úver, tak ešte skúsime na okolie zobrať pár peniažkov a uvidíme . Skúste sa tam zastaviť, my sme tam riešili aj prefinancovanie bytu, nemali sme s nimi nikdy problém.
Odpovedať
@dadosebo A to ked zalozite dalsiu nehnutelnost potom uz budete vediet z tych 75 tis. € dostavat dom? Ako chyba mi logika tohto postupu. Praveze banky vitaju ked je LTV nizke. Ak mate k dispozicii aj vlastne prostriedky tak preukazte ze ich mate a hotovo.
Odpovedať
@dadosebo V slsp som nemal žiaden problém. Hodnota domu podľa projektu a jeho rozpočtu cca 250.000,- € bez DPH. Ja som chcel len 110.000. To je pre banku ideálne. Riešili sme postupné financovanie. Žiadali sme keď boli vytiahnuté múry. Nedokladoval som žiadne iné peniaze. Aj keď niečo videli na účte ale zďaleka nie rozdiel súm. Možno 10% z toho. Nerozumiem však čo uvádzaš, že máte už 15000 hypo na pozemok? Nie je toto náhodou problém?
Odpovedať
Profilova fotka
@dadosebo Odporúčam zmeniť banku alebo poradcu v banke. Pre banky je pozitívne, že chcete prefinancovať len 50 % hodnoty RD. Pri poskytovaní hypoték na výstavbu si banky nikdy nepreverujú výpismi z účtov, či máte dosť prostriedkov na financovanie výstavby celého RD. Pri uvoľňovaní jednotlivých tranží hypotéky je pre ne dôležitá aktuálna hodnota zabezpečenia, teda rozostavaného RD.
Odpovedať
@ina_maklerka Banka je super. Aspoň u mňa max. spokojnosť. Podľa mňa tam je buď chyba v komunikácii alebo nemáme všetky info.
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus Áno, banka môže byť OK, len poradca v banke, s ktorým ste komunikovali, nemusí mať skúsenosti s takýmto typom úveru a nedal vám korektnú odpoveď. To sa stáva.
Odpovedať
Niečo na tom bude, aj kamarátovi nechcú dať hypotéku v SLSP. Chce zobrať neviem už koľko ale 90tis, a oni mu ju nechcú dať, teda dajú mu ale viac lebo si myslia že nie je schopný s tou sumou dostavať dom. To bude v slsp nejaká nová politika. Od nich ruky preč. Ja som ako ich stáli klient, sa u nich nevedel dohodnúť na rozumnej hypotéke. V iných dvoch bankách nebol problém, a skončil som v Unicredite.
Odpovedať
Takze, cez mBank uz aj nacerpane, Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
SLSP je veľmi divný ústav. Veľmi záleží na pobočke a na človeku s ktorým sa v banke komunikuje. Som na starobnom dôchodku a žiadal som v nemenovanej pobočke SLSP na Strednom Slovensku o bezúčelový úver vo výške 7 tis. € Nakoľko dôchodok poberám zo zahraničia, čo som dokladoval výpisom z účtu zo zahraničnek banky, kam mi dôchodok chodí a navyše aj potvrdením zo slovenskej Sociálnej poisťovne o výške dôchodku, tak som ani na tretí pokus úver nedostal. Povedal som si, že vyskúšam inde... SLSP, zase v Stredoslovenskom kraji, 26 km od môjho bydliska a pobočky, v ktorej som trikrát neuspel. Keď som povedal, čo potrebujem, tak mi povedali, že nie je problém, ani žiadne doklady odomňa nepotrebujú, lebo som už o úver žiadal v inej pobočke a všetky doklady sú u nich v počítači. Za 15 minút som mal požadovanú sumu na účte. O dva mesiace som požiadal o navýšenie úveru o 2 tis. € - zase úplne bez problému a teraz pred mesiacom som si zobral auto na splátky a opäť úver v tej istej pobočke bez najmenších problémov. Čo z toho vyplýva? Nedať sa hneď odbiť prvým pracovníkom, lebo evidentne nie sú rovnako zbehlí v komunikácii so zákazníkom a s podmienkami poskytovania služieb. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dadosebo Na výstavbu domu určite zmeňte banku - odporúčam VUB alebo TB. SLSP sa v tomto prípade určite vyhnite, ušetríte si tak nemalé problémy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
V SLSP už nikdy nič. ja som mal postupné financovanie, najprv 60000 a potom mi mali dať 30000, bohužial podľa banky som málo preinvestoval zo svojích. oni chceli až preinvestujem približne 26000 a ja som dokonca preinvestoval 45000 zo svojích. ale aj tak to nestačilo. lebo som dával tie najkvalitnejšie veci čo sú na trhu. a ich to vôbec nezaujíma. oni majú tie ich blbé tabuľky. napríklad mám okná za 11000 eur. a ich tabuľkový výpočet je približne 4-5 tisíc. stiekaná izolácia. rekuperácia. hliníkový plech. atď... takže rada: ak chcete hypo od SLSP tak si kupujte všetko z poľska a možno vám dajú dalšiu tranžu. neodporúčam nikomu. teraz budem stavať ten dom ešte asi 5 rokov vďaka SLSP. už nikdy. !!!
Odpovedať
Profilova fotka
je to s bankami teraz ťažko. človek aj keď si myslí, tak naletí... ich tabuľky proste nepustia a tiež sa tá žena za prepážkou môže aj roztrhnúť
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lubo85 tie tabulky pouzivaju vsetky banky..aj nam csob stiahla hodnotu domu vypocitanu znalcom (nenadhodnotenu), jasne ze nam potom ponukli spotrebak s vyhodnejsim urokom...teraz uz len cakame, kym dokoncime, zvysime hodnotu domu a ideme do inej banky refinancovat a spojit tie 2 uvery do jedneho
Odpovedať
@andreah25 To máte tak ... Keď som pri stavbe domu VUB čka vypiekla a rovnako aj zo všetkými susedmi, čo u nej žiadali tak nás viacerých zachránila SLSP ... Ja som max spokojný, ako s čerpaním tranží tak aj s celým prístupom. Práve ,že po poslednej skúsenosti by som s hypo na stavbu už do VUB nešiel ... Znalecký ponížili supervíziou o 56 tis. Eur a stále dookola núkali ich spotrebný úver zo zvýhodnením úrokom ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?