Problem: Hypoteka na refinancovanie leasingov. Help me!

Zdravim svetkych kdo mi vedia dat aspon odpovede na moj problem. Moja situacia je taka ze uz dalej nevladzem a potrebujem pomoct/poradit. Surne potrebujem vyplatit dlhy a zavezky. Dostal som sa do situacie ze platim Neunosne mesacne vydavky a uz neviem ako dalej. Mam 35 rokov a dostavujem RD bungalov v Bratislave v novej casti stavieb RD. Lenze nestastne som vyuzil vsetky prostriedky na dokoncenie pretoze firme trebalo po castiach Platit tak som prelizingoval u znameho 3 auta aby som rychlo ziskal zvysne peniaze. Cini to okolo 30 tisic eur dokopy. Z toho vznikla ciastka 890 eur mesacne a moj prijem je tisicka v cistom. Som zamestnany na dobu neurcitu 4ty mesiac. Chcel som ukoncit toto trapenie a potrebujem Financie na vyplatenie tychto leasingov, na vratenie urcitych dlhov od znamych a k tomu dozariadovat zakladne dom ako kuchyna atd. Tak som siel cielom hypo na splatenie leasingov. To je najnutnejsie inak sa nemam ako dalej pohnut. Bol som za fin. Poradcom no neak odpovedi sa ni nedostalo. Ze ja mozrm len jednu banku riesit a to SLSP na ostatne musim byt zamestnany 6 mesiacov. No ja tolko casu nemam. Uver v banke nemam len precerpanie na svojej karte 3500 eur ktore pouzivam. Par krat ma banka vyzvala na zaplatenie nepovoleneho 15 euroveho precerpania co si asi pokutovali alebo netusim ale to bolo vzdy ked som bol nezamestnany. Inak nemam nic ine a Tak mi este povedali ze mam si dat vypis nebabkoveho registra a tam boli v omeskani dve splatky po 8 euro za modem co mala spolocnost O2 a davala produkt cez home credit zapocitany v mesacnych splatkach faktur za internet. Tak som lted necelym mesiacom zvysnych 56 eur co ostavalo vyplatil to bola vec o ktorej som ani nevedel ze po zruseni zmluvy ostane v splatkach zariadenie. Docital som sa ze mozem poziadat o vymaz registra ak mam vyplatene. Neviem ako sa urcuje bonita ale som slobodny,bezdetny a a ziadne omeskanie v socialke zdravotke. Mam tu novu nehnutelnost cca v hodnote 280-320 tisic eur. Surne potrebukem 96 tisic (50 tisic je minimum na vyriesenie zakladnych problemov) co je podla novych pravidiel moj strop zrejme. Mam ist po dalsich poradcoch ? Kdo mi pomoze/poradi co a ako kdo aspon sa vyzna. Ake mam sance? Musim urgebtne tutobsituacou vyriesit. O akukolvek blizsiu radu budem nesmierne povdacny.
Odpovedať
Ocom
Odpovedať
Ja som napisal predajnu cenu teraz. To co som do toho dal je ine. Nepotrebujem dokoncit dom je uz pred kolaudaciou tam je vsetko ok. Ja potrebujem vyplatit len leasingy,cize skonsolidovat to hypotekou nehnutelnost zalozim. Nechce sa mi tu pisat s takymito "najmudrejsimi.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ak máte dom v hodnote 280 tis a chcete si požičať ca 100 tis nemal by byť pre žiadnu banku problem dať vám hypotéku Zajdite do banky rovno kde máte svoj účet alebo oslovte fin poradcu
Odpovedať
Profilova fotka
@calibraturbo vo vašom prípade nie je problémom hodnota zabezpečenia, ale posudzovanie príjmu a údajov v úverovom registri. V súčasnosti banky posudzujú príjem min. za 6 mesiacov, niektoré za 12 mesiacov a SLSP ho vie na základe výnimky posúdiť individuálne za odpracované obdobie, min. po skúšobnej dobe po 3 mesiacoch. Ostatné banky tiež vedia akceptovať príjem zo zamestnania po 3 mesiacoch, pričom ho spriemerujú šiestimi mesiacmi. V tomto prípade by po akceptovaní príjmu za 3 mesiace vyšiel akceptovateľný príjem zo mzdy 1000 EUR len 500 EUR, čo by nepostačovalo na požadovaný objem hypotéky. Banky majú svoje pravidlá na posudzovanie platobnej disciplíny. Kritickejšie sa pozerajú na splácanie úverov v poslednom roku resp. 2 rokov. Akceptujú určitý počet 1. upomienok, s výhradami niektoré vedia akceptovať 1 až 2 druhé upomienky v poslednom roku. @calibraturbo pracujem na tom, kde to má aktuálne zmysel. Podávanie žiadostí do všetkých bánk a ich zamietanie by situáciu len zhoršilo. Niektoré banky totiž majú pravidlo, že pokiaľ má žiadateľ v poslednom roku zamietnuté 2 a viac žiadostí, tak systém automaticky túto žiadosť zamietne. Nie som pomalá, chápem naliehavosť situácie, som len prezieravá.
Odpovedať
Profilova fotka
nooo a mna by teraz zaujimalo, ci ma takyto clovek nejaku sancu sa z toho dostat
Odpovedať
takže ak som ja tomu správne porozumenla, nemá vlastne žiadnu šancu získať úver na vyplatenie pohľadávok????
Odpovedať
Profilova fotka
Riešenie som našla. S @calibraturbo sa tešíme zo schválenej hypotéky :-)
Odpovedať
Dobry den, ja skor mam otazku co s hypotekami ktore boli brane po starom a ked skonci fix ako sa budu refinancovavat. Napr clovek podla prijmu ma narok iba na 150tisc ale po starom si zobral hypoteku za 200tisc. Ked skonci fixacia a bude chciet ist do inej banky tak nebude moct. Lebo presun bude znamenat nova hypoteka ale podla novych pravidiel banka mu 200tisc nepozicia / nerefinancuje. Tz bude vaznom svojej starej banky a bude musiet akceptovat nevyhodne podmienky? Dakujem za nazor
Odpovedať
Profilova fotka
@danielmun Na refinancovanie úverov sa nevzťahujú nové limity NBS, len na poskytnutie nových úverov. Je tam výnimka. Môžete preniesť hypotéku do inej banky, ktorá vám dá priaznivejšiu ponuku.
Odpovedať
Profilova fotka
@danielmun Platí, čo bolo písané vyššie, ale musí sa jednať o čisté refinancovanie, tzn. bez navýšenia na ďalší účel alebo niečo podobné, skrátka len výmena hypotéky kus za kus.
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 dnes už neplatí to, že ak máte nehnuteľnosti, tak viete bez problémov získať hypotéku. Musíte mať aj preukázateľný príjem na splácanie danej hypotéky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?