Prispevok pre mladych a percenta

Ahojte chcem sa spytat ci mate skusenost s tym ze by ste dostali viac ako 70% z ceny bytu ak ziadate o hypo s prispevkom pre mladych. Alebo tych 70% je od bank maximum? Dakujem za vase rady a odpovede :)
Odpovedať
Ahoj, ja som minuly rok dostala 80%, standardna hypo bez prispevku pre mladych ;-)
Odpovedať
A cena splatky vysla kolko pri akej sume? :)
Odpovedať
Ahoj..my sme kupovali dva byty jeden 40tisic dali nam 36500 druhy za 16500 dalu 14400
Odpovedať
Dakujem Fugas :) a bolo to s prispevkom ci bez?
Odpovedať
Profilova fotka
70 % je podmienka stanovená štátom. Banky zvyšných 30 percent vedia dofinancovať úverom na bývanie alebo spotrebným úverom. Treba si však dať pozor ako ktorá banka posudzuje hodnotu nehnuteľnosti (znalecký posudok, kúpno-predajná zmluva, tabu%lkové ohodnotenie podľa lokality a výmery)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirka112233 Banka vie poskytnúť hypotéku aj do 100% hodnoty bytu aj v prípade, že sa jedná hypotéku so štátnym príspevkom pre mladých. Akurát ten príspevok bude uplatnený na max. 70% hodnoty bytu a súčasne na max. 50tis. Eur. Napr. ak budete brať hypotéku 100.000,- Eur s úrokom 3% a hodnota bytu bude 100tis. - tak vrámci úverovej zmluvy budete mať uvedené, že na sumu 50tis. eur bude štátny príspevok, tzn. úrok 0% p.a. a na zbytok 50tis. bude úrok základný, tzn. tie 3%. Alebo ak by ste hypo riešili napr. 60tis. a hodnota bytu bude tiež 60tis. - tak na časť hypo v sume 42tis. (tzn. do 70% hodnoty) budete mať uplatnený príspevok a na zvyšok tých 18tis. už bude hypo bez príspevku. Štátny príspevok pre mladých teda nie je obmedzenie vo výške hypotéky. Obmedzením je hodnota nehnuteľnosti, akceptácia nehnuteľnosti alebo jej lokality bankou a taktiež do výšky % financovania vstupuje samozrejme aj samotná bonita žiadateľa.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirka112233 banka vám nedá viac ako 70% z hodnoty bytu aj to max.50.000,- na ŠP. To sú podmienky podla zákona.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?